سردارسلیمانی؛ قهرمان بلامنازع عزت وشرف
هجیر تشکری؛ نویسنده و پژوهشگر
سلیمانی از مناره تا ستاره، ملاقات خدارا پلهپله طی کرد و ارتفاع معنویت را از قاعده تا رأس پیمود و برای پاسداشت ایران و ایمان ما غریبانه انگشت را با انگشتری به تاریخ تقدیم کرد. او قهرمان بلامنازع فستیوال شرف، شجاعت، نوعدوستی و وطنخواهیست.
هوا دلگیر است و سرها در گریباناند. سکوتی پاک و غمناک شهر را فرا گرفته و انبوه اندوه بر سرمان آوار شده است. فاجعه با بیست دهان سخن میگوید و تشویش سراپای وجود ما را تسخیر کرده است. بزرگ مردی پرپر شده است. شیرآهنکوهمردی را از ایرانِ کهن ستانده است. تروریزمِ دولتیِ قصابانِ اتوکشیده ،در هر کجا هستی ننگت باد. شکوه و عظمت این مرد و این مرگ چنان است که دوست و دشمن همه در حسرت و حیرتاند. چرا که دل او چونان «محیالدین عربی» پذیرای همه صورتها بود؛ چراگاه آهوان و بتکده بتان و کعبه طائفان و صومعه راهبان و الواح تورات و اوراق قرآن. زیرا دین او دین عشق بود و بهرغم باور عمیق و اصیلش به اسلام شیعی، چنان وسعت مشربی داشت که کنشت و کعبه و بتخانه و دیر را سرایی خالی از دلبر نمیدید. بر این مبنا، هم با صنعتیزاده لیبرال مینشست و هم دولتآبادی مارکسیست، در سوگش سوگوار است؛ هم ابطحی اصلاحطلب به احترامش عمامه از سر برمیدارد، هم سردبیر سابق VOA در مذمت اندک فرومایگانِ شاد توئیت میکند؛ هم بهنودِ BBC از ترورش متأثر میشود، هم مجتهدزاده کراواتی از فقدانش در خود میپیچد؛ هم آبراهامیانِ مورخِ ارمنی از خنده البغدادی داعشی بر این قتل هدفمند میگوید، هم شریعتمداری سیهجامه میپوشد و هم محمد خاتمی در فراقش اشک میریزد. چونان رشته تسبیح بود آن جاودانهمرد بزرگ.
او از مناره تا ستاره، ملاقات خدارا پلهپله طی کرد و ارتفاع معنویت را از قاعده تا رأس پیمود. کارگری کرد و آجر بر آجر گذاشت و سپس پاسداری پیشه کرد و سرباز وطن ماند، تا اوج و عروج. برای پاسداشت ایران و ایمان ما غریبانه انگشت را با انگشتری به تاریخ تقدیم کرد.سلیمانی قهرمان بلامنازع فستیوال شرف، شجاعت، نوعدوستی و وطنخواهیست. سرباز باوقاری که بیقرار آرمانهای خویش بود.
در اکوسیستم ماتریالیستی جهان جدید، او از معدود نشانگان معنویت و معصومیت قرونوسطاییست. شهادت او نماد سادیسم کشتار آمریکا برای جبران بحران اعتماد و اعتبار سرمایهداری و افشاکننده تروریزمِ عریانِ میلیتاریزم هارِ امریکاییست. ریشخند بتوارههای غربی و صورتبندی مضحک حقوقبشر آنان است.شهادت امّا ،خود ویرانگی کور نیست. دیالکتیک عشق و ایمان است. و در مکتبش از هر طرف که بروی جز زیبایی نمیبینی. در چنین الگوریتم زیباییشناسانهایست که زینب در کربلا چیزی ندید جز زیبایی: ما رَاَیْتُ اِلاّ جَمیلا.
در چنین «پارادایم شیفت» و افق غریبی است که وقتی شمشیر جهل و جعل و دگماتیزم بینقاب فرق علی را شکافت، علی (ع) فرمود: فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة(سوگند به خدای کعبه که رستگار شدم). شگفتا! و شهادت رستگاری است. تجلی زیبایی و گشودگیِ گرههای روح انسانی است. به سخره گرفتن ابتذال روزمرگیودست انداختن خور و خواب و خشم و شهوت است. گشاینده معنا و معنویت و قلم رنجه روح در ساحت عشق است. شناخت افتخارآمیز زیست بشری در ماتریس هستی و اثباتِ عظمت خَلیفَةُالله با نفیِ بُعد حیوانی است.بهدرستی گفتهاند: شهادت هنر مردان خداست. همانان که پرده پندار دریدند. شهید قلب تاریخ است. این شهید عظیمالشان در خلأ یقین و غیبت خدا، مجسم انسان خدا گونه بود؛ و خوشا نوادری چون او که دشمنانشان، هم به فضائل و معارفشان معترفاند. امام علی(ع) فرمودند: فضیلت باید چنان باشد که دشمنانت هم به آن گواهی دهند.
در رساله جمهور افلاطون آمده است که یونانیان بنای پولیس را، حس اتحاد بر سر یک هدف مشترک و میل به ایثار و ازخودگذشتگی میدانستند. ایران مدیون، جانعزیز سلیمانیهاست. از وحشت ارتدادهای فلسفی و سیاسی نهراسیم. کنشهای اصیل ناباند و کم یاب. خون سلیمانی بهای استقلال است. ترامپ نیز با این آناکرونیسم، نزد ایرانیان بهعنوان اُبژه مستهجن سیاست لیبیدویی به تاریخ پیوست. شعار انتخاباتی او بازگرداندن مجدد عظمت به امریکا بود. آیا با شیفتگیاش به ترور، این عظمت بازخواهد گشت یا وخامت مخمصه بشر امروز با این جنایت وخیمتر و بدخیمتر میشود؟ آیا خندههای ملحدانه آن شیاد بر این تندیس عاشق بیپاسخ میماند؟! و البتّه ما کاملاً حقداریم که همان پرسش سنپلی را مطرح کنیم: امروز چه کسی واقعاً زنده است؟ مرگ در هر حالتی تلخ است، لیک مرگ دیگری هم هست دردناک، امّا شگرف و سرکش و مغرور، مرگ مردان، مرگ در میدان. روحش شاد و راهش پر راهرو باد.
مطالب مرتبط
- قالب پاورپوینت سردار سلیمانی سردار دلها
- حاج قاسم سلیمانی؛ فاتح و سردار جنگ شناختی
- میراث سردار سلیمانی
- شهادت قاسم سلیمانی به زندهبودن ایرانی
- سلیمانی، داعش، ترامپ
- سپهبدهای ایرانی؛ از فتح قلههای ایثار تا نماد وطنپرستی
- راز محبوبیت سردار دلها
- سردارسلیمانی؛ قهرمان بلامنازع عزت وشرف
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- کتاب آموزش علیه آموزش