ویژه بازگشایی مدارس
جزئیات بازگشایی مدارس
مدارس کمتر از ۳۰۰ دانشآموز فعالیت خود را بهصورت حضوری آغاز خواهند کرد تا بعد از سه ترم آموزش مجازی دانشآموزان بهصورت تدریجی به کلاسهای درس برگردند.
روزنامه ایران شنبه یکم آبان در گزارشی وضعیت بازگشایی مدارس را در دوران کرونایی بررسی کرد و نوشت: مسئولان آموزش و پرورش از اواخر تابستان اعلام کردند که بهصورت تدریجی شرایط حضور دانشآموزان را در مدرسه فراهم میکنند و خانوادهها هم نگران سلامت فرزندانشان نباشند. این تصمیم برای بسیاری از خانوادهها که از آموزش مجازی کلافه شدهاند، خوشایند است و برای برخیهای دیگر که ترس از کرونا دارند اما چندان رضایت بخش نیست.
این اظهارنظرهای خانواده ها در حالی عنوان میشود که براساس گفتههای مسئولان آموزشی این بازگشاییها شامل همه مدارس دولتی و غیردولتی در همه مقاطع تحصیلی میشود و مدارس استثنایی نیز براساس شیوه نامه جداگانهای بازگشایی خواهند شد. البته براساس تصمیمی که گرفته شده است، بازگشایی مدارس ارتباطی به رنگبندی شهرها ندارد و در شهرهای قرمز و نارنجی هم مدارس دایر خواهند شد.
موضوعی که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار «ایران» میگوید: «در کشور شرایط کرونا وجود دارد، اصل اساسی حفظ سلامت و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است و مدارس نمیتوانند از آن تخطی کنند. اما اگر مراجع بهداشتی تصمیم خاصی درباره شهر یا منطقهای بگیرند ما تابع تصمیمات آنها خواهیم بود.»
علیرضا کمرهای، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه از اول آبان ماه کدام مدارس بازگشایی میشوند، اظهار میکند: «مدارس کمتر از ۳۰۰ دانشآموز از یکم آبان فعالیت خود را بهصورت حضوری آغاز خواهند کرد و مدارس بیش از ۳۰۰ دانشآموز که شامل ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشآموز میشود از نیمه دوم آبان بازگشایی خواهند شد. براساس الگوی بازگشایی مدارس، که از مهرماه عملیاتی شد بخش اعظم مدارس روستایی و عشایری؛ مدارس فنی حرفهای و کاردانش صرفاً در دروس شایستگیهای فنی و استانداردهای مهارت و دانشآموزان پایه اول بهصورت محدود فرصت آموزش حضوری را پیدا کردند. این مرحله حدود ۳۱ درصد دانشآموزان را دربرگرفت. بازگشایی مدارس دراین مرحله طبق شیوه نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده که در آن سخنی از رنگبندی مطرح نشده است. اما این شیوه نامه حاوی مهمترین ملاحظات، اصول پایه، قواعد فاصله گذاری، بهداشت فردی، بهداشت محیطی، غربالگری و مؤلفههای مهم دیگری بوده است که در حفظ سلامت و ایمنی دانشآموزان و کارکنان در اجتماعات اهمیت کلیدی دارد. در ادامه روند بازگشایی بتدریج از نیمه دوم آبان ماه ۱۴۰۰ مدارس بیشتری فعالیت خود را بهصورت حضوری آغاز خواهند کرد که البته در این مرحله نیز بازگشایی حضوری مدارس، منوط به تکمیل و بارگذاری چک لیستهای بهداشتی و خودارزیابی مدیران مدارس در سامانه، بررسی مناطق و دریافت مجوز است.»
او تأکید میکند: «در نیمه اول آبان فقط باقی مانده مدارس روستایی و عشایری و تعدادی از مناطق کم جمعیت شهری که قبلاً مجوز دریافت کرده و با خانواده و دانشآموزان نحوه حضور آنها را برنامهریزی کرده بودند مجاز به فعالیت حضوری شدهاند در غیر این صورت با توجه به مفاد الگوی بازگشایی که در آن طی کردن کامل فرایند بازگشایی تا دریافت مجوز و توجیه دانشآموزان را ضروری دانسته و نیز ملاحظه مصوبات بیستوپنجم مهر ماه ستاد ملی کرونا، مجوز جدیدی برای نیمه اول آبان صادر نشد. در واقع آموزش وپرورش ۲۶مهرماه موقتاً سامانه صدور مجوز جدید بازگشایی را مسدود کرده است و در آینده سامانه را صرفاً برای مجوزهای نیمه دوم و بعد از آن باز خواهد کرد.
آیا هر روز دانشآموزان به مدرسه میروند؟
کمرهای با اشاره به اینکه تعداد روزهای حضوری دانشآموزان تابعی از جمعیت دانشآموزی و تراکم کلاسهای درس است، میگوید: «اگر برای رعایت استاندارد در نظر گرفته شده و فاصلهگذاری فیزیکی لازم باشد دانشآموزان یک کلاس گروهبندی شوند بهطور قطع با افزایش تعداد گروهها برای رعایت حد نصاب تراکم کلاس، زمان حضور در مدرسه برای گروههای کلاسی کاهش مییابد. البته با توجه به ظرفیت پیشبینی شده در الگوی فعالیتهای حضوری مدیر با مشارکت شورای مدرسه میتواند با سازماندهی مناسب کلاسها و ترجیح بعضی درسها برای آموزشهای حضوری با رعایت اقتضائات مدرسه و شرایط زمینهای دانشآموزان در آن درس و ملاحظات دیگر، اثر سوء محدودیت تحمیل شده ناشی از گروهبندی را کاهش دهد و از زمان آموزشهای حضوری بهصورت مناسب تری برای دروسی که ضرورت بیشتری دارد، استفاده کند.»
او تأکید میکند: «اگر کلاس درس متراکم داشته باشیم ناچاریم دانشآموزان را گروهبندی کنیم که در مدارس پرجمعیت بالای ۶۰۰ دانشآموز با کلاسهای متراکم، وضعیت متفاوتتری را رقم میزند و ممکن است حتی به دو روز در هفته آموزش حضوری بسنده کنیم و مابقی آموزشها از طریق روشهای دیگر ارائه شود. امیدواریم در نیمه دوم آبان ماه شرایطی مهیا شود که حدود ۴۰ درصد مدارس باقی مانده کشور بتوانند برای بیش از ۶۰ درصد باقی مانده دانشآموزان فرصت یادگیری با کیفیتتر را در محیطهای حضوری و تعاملی پدید آورند.
مطالب مرتبط
- شبکه شاد ورودی زودهنگام به فضای مجازی
- تعلیم و تربیت و ضرورت آموزش حضوری
- فواید کلاس های مجازی برای دانشآموزان و کنکوریها، بیدغدغه مطالعه کنید
- وسواس و استرس، پاشنه آشیل
- تجربه موفق آموزش مجازی
- ضرورت آموزش ترکیبی در پساکرونا
- آموزش ترکیبی جایگزین آموزش آنلاین
- فرصتهای آموزشی در فضای دیجیتال
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری