پژوهش های جدید پزشکی

تشخیص کرونا با یک دستگاه کوچک رومیزی

تشخیص کرونا با یک دستگاه کوچک رومیزی

مهندسان دانشگاه فناوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد یک دستگاه رومیزی کوچک طراحی کردند که می‌تواند ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) را از نمونه بزاق در حدود یک ساعت تشخیص دهد.

مهندسان دانشگاه فناوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد یک دستگاه رومیزی کوچک طراحی کردند که می‌تواند ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) را از نمونه بزاق در حدود یک ساعت تشخیص دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز، این محققان در یک مطالعه جدید نشان دادند که این تشخیص به اندازه آزمایش های پی سی آر که در حال حاضر استفاده می شود، دقیق است.

این دستگاه همچنین می تواند برای تشخیص جهش های ویروسی خاص مرتبط با برخی از انواع کووید۱۹ که اکنون در حال گردش هستند، استفاده شود.

نتیجه آلودگی به ویروس کرونا با استفاده از این دستگاه را نیز می توان در مدت یک ساعت به دست آورد و به طور بالقوه این دستگاه ردیابی انواع مختلف ویروس را به ویژه در مناطقی که به امکانات تعیین توالی ژنتیکی دسترسی وجود ندارد، بسیار ساده کرده است.

به گفته محققان، این دستگاه جدید تشخیصی که متکی به فناوری CRISPR است را می توان با قیمت ۱۵ دلار مونتاژ کرد، اما اگر در مقیاس زیاد تولید شوند، این هزینه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

آنها معتقدند که هر دستگاه را با هزینه ای بین ۲ تا ۳ دلار می توان تولید کرد.

این دستگاه جدید تشخیصی جدید مبتنی بر SHERLOCK، یک ابزار مبتنی بر فناوری CRISPR است که محققان این فناوری را برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ گزارش کردند.

اجزای این سیستم شامل یک رشته راهنمای آر ان ای(RNA) است که امکان تشخیص توالی های آن هدف خاص را می دهد و آنزیم های سی ای اس( Cas ) که این توالی ها را می شکافند و یک سیگنال فلورسنت تولید می کنند.

اجزای سیستم شامل یک رشته راهنمای RNA است که امکان تشخیص توالی های RNA هدف خاص را می دهد و آنزیم های Cas که این توالی ها را می شکافند و یک سیگنال فلورسنت تولید می کنند.

این دستگاه که محققان آن را بطور مخفف SHERLOCK نامیدند می تواند حداکثر چهار ماژول داشته باشد که هر کدام دنباله توالی RNA هدف متفاوتی را جستجو کنند.

ماژول اصلی شامل رشته های راهنمای RNA است که هر گونه SARS-CoV-۲ را تشخیص می دهد.

ماژول های دیگر مختص تشخیص جهش های مربوط به برخی از گونه های دیگر از جمله B.۱.۱.۷، P.۱ و B.۱.۳۵۱ هستند.

محققان ابتدا دستگاه خود را با بزاق انسان که دارای توالی RNA مصنوعی SARS-CoV-۲ بود، آزمایش کردند و سپس با حدود ۵۰ نمونه از بیمارانی که تست ویروس آنها مثبت بود، آزمایش کردند.

آنها متوجه شدند که این دستگاه به اندازه  آزمایشات استاندارد  پی سی آر که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد، دقیق است. این در حالی است که برای انجام آزمایشات پی سی آر به سواب بینی نیاز است و زمان بیشتری را می طلبد اما با استفاده از این دستگاه در عرض یک ساعت نتیجه بدست می آید.

این دستگاه یک خوانش (قرائت)  فلورسنت تولید می کند که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است و محققان همچنین یک برنامه تلفن هوشمند طراحی کردند که می تواند نتایج را بخواند و برای ردیابی راحت تر آنها را به بخش های بهداشت عمومی ارسال کند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه