انتخابات ریاست جمهوری
دوره عوامبازی گذشته
کشوری که ۶ برنامه توسعه داشته است و در تمام آنها رشد اقتصادی ۸ درصد را هدف قرار داده و هیچگاه نتوانسته در هیچ برنامهای به این رقم نزدیک شود، حالا چگونه باید رشد ۱۴ درصدی داشته باشد.
کشوری که ۶ برنامه توسعه داشته است و در تمام آنها رشد اقتصادی ۸ درصد را هدف قرار داده و هیچگاه نتوانسته در هیچ برنامهای به این رقم نزدیک شود، حالا چگونه باید رشد ۱۴ درصدی داشته باشد.
در ادامه یادداشت ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ روزنامه اعتماد به قلم عباس عبدی فعال سیاسی می خوانیم: در انتخابات گذشته یکی از نامزدهای مهم اصولگرا که انصراف داد و رفت، جمله مهمی را هنگام ثبتنام برای نامزدی ریاستجمهوری گفت. گفت درآمد کشور را در ۴ سال ریاستجمهوری خود دو و نیم برابر میکنم. این به معنای رشد اقتصادی سالانه ۲۵ درصد بود آن هم در کشوری که بهطور کلی همیشه نیمی از اهداف رشد ۸ درصدی خودش را محقق نکرده بود! به علاوه تاریخ سراغ ندارد که کشوری چنین رشدی را در ۴ سال تجربه کند، مگر با پیدا کردن نفت، آن هم فقط یکی دو سال! حالا آن اظهارنظر عجیب گذشت. در انتخابات اخیر یکی دیگر از آنان وعده ایجاد ۱۶ میلیون شغل طی دوره ریاستجمهوری اول خود را میدهد!!
البته از این نوع مشاغل قبلا هم داشتهایم. زمان احمدینژاد خیلی به او گفته شد که چرا شغلی ایجاد نمیکنید، از استانداران خود آمار گرفت و گفت در یک سال ۶.۱ میلیون شغل ایجاد کرده است. از همین شغلهای سرِ کاری! در حالی که تعداد خالص مشاغل کشور (ایجادشده منهای از میان رفته) در دوره اصولگرایی احمدینژاد پس از ۸ سال حدود صفر هزار! شغل بود تازه با آن صدها میلیارد دلار درآمدهای نفتی. حالا وعده ۱۶ میلیون شغل را فقط در یک دوره میدهند. بیایید فرض کنیم که چنین کاری را انجام دهند. کسی که بتواند این تعداد شغل ایجاد کند، قطعا میتواند بهرهوری را هم بیشتر کند، ولی فعلا فرض میکنیم که آقایان با بهرهوری ثابت این سراب را اجرایی کنند. در این صورت تعداد شاغلین فعلی که حول و حوش ۲۴ تا ۲۵ میلیون نفر است در پایان دوره اول ریاستجمهوری ایشان به ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید. اگر بهرهوری ثابت باشد، این امر به معنای رشد ۶۶ درصدی تولید ناخالص داخلی است. که بهطور متوسط سالانه ۱۴ درصد رشد اقتصادی خواهد داشت. منابع لازم سرمایهگذاری برای انجام چنین کاری مطلقا در داخل کشور وجود ندارد.
شاید باید حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی را سرمایهگذاری کرد تا این حد از اشتغال و رشد ایجاد شود و این برای ایران فعلی غیرممکن است و باید از طریق خارج تامین شود، آنهم از سوی کسانی که میخواهند تجارت را به صورت تهاتری مرزنشینان انجام دهند!
کشوری که ۶ برنامه توسعه داشته است و در تمام آنها رشد اقتصادی ۸درصد را هدف قرار داده و هیچگاه نتوانسته در هیچ برنامهای به این رقم نزدیک شود، حتی در زمان خاتمی که بهترین عملکرد را داشته، نتوانست چنین کند، حالا چگونه باید رشد ۱۴درصدی داشته باشد؟
تنها راه برای این کار اضافه کردن زنان خانهدار به عنوان شغل است و یک مستمری هم که دیگر نامزد اصولگرا برای زنان تعیین کرده از طریق استقراض از بانک مرکزی تهیه و پرداخت کنند که در این صورت میتوان طی یک سال تعداد شاغلین را میلیونها نفر اضافه کرد، بدون آنکه ذرهای به تولید ناخالص داخلی کشور اضافه شود، سهل است که کمتر هم خواهد شد.
این شعارها در تاریخ این مملکت باقی میماند و آیندگان به ما خواهند خندید که چه جامعهای داشتیم که چنین افرادی با القاب دهانپرکن دکترا حتی درک روشنی از عدد ندارند. مدیریت عصر پیشاصنعتی را میخواهند اجرا کنند و با نشستن جلوی مردم و گوش دادن به درد دلهای آنان مسائل را حل کنند.
یک لحظه هم فکر نمیکنند، اگر چین بزرگترین دستاوردهای توسعه و پیشرفت را دارد، از طریق حضور رهبرانش در مزارع و کارخانجات و شنیدن حرف کشاورز و کارگر توسعهنیافته است. امروز دنیا مدرن شده است، هر صنف و گروهی باید نهادهای خود را داشته باشد. آن پیرمرد روستایی که وضع خوبی ندارد چه میداند که راهحل مشکلات چیست؟ ولی سندیکاهای کشاورزی، انجمنهای صنفی کارگری و حرفهای، نهادهای مدنی قدرتمند و نهادهای علمی و پژوهشی، آزادی اعتراضات، حق دسترسی به اخبار و اطلاعات و رسانههای موثر و حاکمیت قانون به راحتی میتوانند مشکلات را نشان داده و راهحلها را ارایه دهند و نیازی نیست چون چند صد سال پیش به اطراف و اکناف رفت و هر هفته سفری داشت تا درد مردم را متوجه شد. دوره این عوامبازیها گذشته است.
مطالب مرتبط
- تورم به کدام سو میرود؟
- شرایط کارآمدی یک دولت
- دوره عوامبازی گذشته
- مقاله شناسایی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
- مقاله بررسی رابطه بین مصرف انرژی و رشد اقتصادی در استانهای ایران با استفاده از مدل هم انباشتگی و تصحیح خطای پانل چندمتغیره
- مقاله بررسی رابطه بین مصرف برق، قیمت برق و رشد اقتصادی در ایران
- مقاله بررسی نقش درآمدهای نفتی در چگونگی اثرگذاری توسعه بخش مالی بر رشد اقتصادی کل و بخش غیرنفتی در ایران
- مقاله بررسی اثرات صادرات غیر نفتی بر کاهش شکاف درآمدی در اقتصاد ایران
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها