شبکه های اجتماعی

کلاب‌هاوس؛ فرصتی برای شنیدن

کلاب‌هاوس؛ فرصتی برای شنیدن

در هیاهوی بی‌رمق انتخابات ریاست جمهوری، ظهور و بروز برنامه کاربردی و صداپایه «کلاب‌هاوس» هرچند گاه در انحصار برخی گروه‌ها و احزاب قرار گرفته، اما این واقعیت را بیش از پیش یادآور شده است که شنیدن صدای متخصصین و صاحب‌نظران ضروری، مهم و تعیین‌کننده است.

در هیاهوی بی‌رمق انتخابات ریاست جمهوری، ظهور و بروز برنامه کاربردی و صداپایه «کلاب‌هاوس» هرچند گاه در انحصار برخی گروه‌ها و احزاب قرار گرفته، اما این واقعیت را بیش از پیش یادآور شده است که شنیدن صدای متخصصین و صاحب‌نظران ضروری، مهم و تعیین‌کننده است.

در ادامه یادداشت یکم خرداد ۱۴۰۰ روزنامه همدلی به قلم محمدرضا خسروی فعال اجتماعی می خوانیم: سرعت پیشرفت در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری در دنیای امروز ما آن‌چنان باورنکردنی و باشتاب پیش می‌رود که گاه متخصصین هم در زمینه‌های مربوط به تحصیلات و فعالیت خود کمتر ادعای به‌روز بودن دارند. تغییرات گسترده حتی در مفاهیم اولیه علوم انسانی و فناوری، آن هم در بازه‌های زمانی کوتاه، سردمداران و بزرگان هر رشته‌ای را بر آن داشته تا همیشه خود را ملزم به ارتباط مداوم و مستمر با همکاران در سراسر جهان بدانند و در این راستا از هر امکان موجود نهایت استفاده را ببرند.


نگاهی به فهرست دانشمندان و اساتید مطرح دانشگاه‌ها و سازمان‌ها و مراکز شاخص و درجه یک علمی دنیا به ما کمک می‌کند تا با تعداد قابل توجهی از هم‌وطنان فرهیخته خود در گوشه گوشه عالم که جایگاه‌های بلامنازعی دارند آشنا شویم. افرادی که در این کشور تحصیل کرده‌اند و پس از تحصیلات تکمیلی در کشورهای مختلف به دلایل گوناگون عطای بازگشت به موطن خود را به لقایش بخشیده‌اند. فارغ از دلایل این عده برای مهاجرت که خود جای بحث بسیار دارد، باید به این نکته اذعان داشت که نه تنها کشور از وجود این قشر تاثیرگذار و حرفه‌ای در حوزه‌های مدیریتی و آموزشی بی‌بهره است بلکه از نظرات تخصصی و افکار اغلب استثنایی آنان نیز استفاده نمی‌کند.

جهان امروز که با ظهور و حضور اینترنت دهکده نامیده می‌شود برای خودرایی، تک‌رایی و نشنیدن صداهای دیگران، جایی نگذاشته و بدیهی است در این دهکده جهانی کشوری که چشمان مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی خود را بر این نظرات گشوده و از آن بهره‌مند شده در رسیدن به قله‌های پیشرفت و نوآوری پیشگام و قدرتمند خواهد بود. شوربختانه مدیران عالی و میانی کشور ما با وجود ظرفیت‌های بی‌بدیل در میان هم‌وطنان داخل و خارج آن‌چنان دایره مشاوران و تصمیم‌سازان خود را محدود کرده‌اند که هر صاحب‌نظر و صاحب‌سبکی را به بهانه‌های مختلف سلیقه‌ای و گاه واهی از خود دور می‌کنند و با برخوردهای غیرحرفه‌ای و غیرکارشناسی و بدون توجه به علم روز دنیا، راه‌های آزموده را دوباره تجربه می‌کنند و تا پی به اشتباه خود ببرند موجب ماه‌ها یا چه بسا سال‌ها فرصت‌سوزی می‌شوند.

در هیاهوی بی‌رمق انتخابات ریاست جمهوری، ظهور و بروز برنامه کاربردی و صداپایه «کلاب‌هاوس» هرچند گاه در انحصار برخی گروه‌ها و احزاب قرار گرفته، اما این واقعیت را بیش از پیش یادآور شده است که شنیدن صدای متخصصین و صاحب‌نظران ضروری، مهم، کمک‌کننده و تعیین‌کننده است. با وجود بی‌سلیقه‌گی در فیلتر این برنامه، سیاستمداران و مسئولین عالی‌رتبه نظام و به‌خصوص کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری خود را ملزم به حضور در این اتاق‌های گفت‌وگو و شنیدن نظرات افراد مختلف در حوزه‌های متنوع کرده‌اند و این خود در صورت استمرار و وجود یک نهاد پرسشگر و پیگیر می‌تواند گام مهمی در شنوا و پاسخگو کردن مسئولان رده بالای کشور باشد. باید از تصمیم‌گیران حوزه فضای مجازی خواست که این فرصت را به چشم تهدید نبینند و درهای گفت‌وگو را به روی همه افکار و عقاید و باورها گشوده و این امر مبارک را مقدمه‌ای برای رونق مجدد کرسی‌های آزاداندیشی و تریبون‌های آزاد در مراکز فرهنگی، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه نمایند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه