مقالات سیاسی جهان
حقوق بشر؛ ابزاری برای دخالت در امور داخلی سایر کشورها
کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده، به بهانه حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، در امور داخلی سایر کشورها مداخله میکنند و با استفاده از دیپلماسی عمومی و رسانهای، بسیاری از کشورها را مورد هجمه بوقهای تبلیغاتی خود قرار داده و از هیچ تخاصمی فروگذار نمیکنند.
کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده، به بهانه حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، در امور داخلی سایر کشورها مداخله میکنند و با استفاده از دیپلماسی عمومی و رسانهای، بسیاری از کشورها را مورد هجمه بوقهای تبلیغاتی خود قرار داده و از هیچ تخاصمی فروگذار نمیکنند.
روزنامه همدلی ۱۸ فروردین در یادداشتی به قلم پارسا جعفری تحلیلگر امور بینالملل نوشته است: حقوق بشر به عنوان یکی از مهمترین شاخصههای تمدن از اهمیت بسیار بالایی در روابط بینالملل برخوردار است. با وجود این، ابهام در تعریف و استفاده ابزاری از آن، همواره یکی از مهمترین چالشهای ارتقای حقوق بشر بوده است؛ به گونهای که کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده، به بهانه حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، در امور داخلی سایر کشورها مداخله میکنند و با استفاده از دیپلماسی عمومی و رسانهای، بسیاری از کشورها را مورد هجمه بوقهای تبلیغاتی خود قرار داده و از هیچ تخاصمی بر کشورهای هدف فروگذار نمیکنند. آمریکا با بهرهگیری از این حربه و به بهانه نقض حقوق بشر سایر کشورهای مستقل را مورد فشار قرار میدهد صرفاً به این علت که این کشورها حاضر نیستند منافع ملی خود را در تاراج آمریکاییها و مدعیان حقوق بشر غربی ببینند. در حقیقت امروزه جهان استعمار و استثمار، با روشهای نظاممند و پیچیده و با زرورقهای نفاق جهانی به رهبری آمریکا و نظام صهیونیزم جهانی، با زورگویی، فشار و اعمال نفوذ در سازمانهای بینالمللی و نهادسازیهای سیستمی، همواره ساختارهای ضد بشری با حربه حقوق بشر، را نهادینه کردهاند. با این وجود خود ناقض تمام اصول بنیادین و ابتدایی حقوق بشر در جهان و عامل بسیاری از ترورها، تهدیدات، کودتاهای با سابقه در کشورهای جهان سوم، استفاده از سلاحهای کشتار جمعی و چنین اقدامات مشابه زیادی بودهاند. در عین حال به جای پاسخگویی به افکار عمومی مردم دنیا، گستاخانه انگشت اتهام را از سمت خود به سوی دیگران نشانه گرفته و به مدد بوقهای رسانهای، اقدامات نقضکننده حقوق بشری خود را توجیه میکنند.
آمریکاییها در حالی مدعی حفظ حقوق بشر شده و سایر کشورها را به نقض آن محکوم میکنند که این روزها بیش از هر زمانی تناقضهای رفتاری این دولت متخاصم مشخص شده و دنیا شاهد جنایات ضد حقوق بشری است که سیاستمداران این کشور بر مردم روا داشتهاند. به گونهای که امروز به وضوح شاهدیم چگونه حقوق کودکان و زنان، حقوق مهاجرین، حقوق بومیان، آزادی بیان و مطبوعات با فشار بر فعالین مدنی و اجتماعی، حقوق اقلیتهای مذهبی به خصوص افزایش فزاینده اسلامستیزی و حقوق سیاهپوستان در آمریکا نقض میشود. به صورتی که در صفحات گوناگون تاریخ نقض حقوق مردم آمریکا مشاهده میکنیم؛ چگونه سیاهپوستهایی که در این کشور زندگی میکنند به بردگی گرفته شدند.
و امروز زیر پای حقوق بشر آمریکایی توسط خشونت لجامگسیخته پلیس و نظام قضایی آمریکا، از حق نفس کشیدن محروم میشوند. این موارد تنها بخش کوچکی از مصادیق نقض گسترده حقوق بشر از سوی مقامهای آمریکایی است که در برهههای مختلف تاریخی مستندات آن منتشر شده و اعتراضات گسترده اخیر نیز مؤید این وضعیت اسفناک، در این کشور است. با این وجود آمریکا با ریاکاری تمام چشم خود را بر روی این موضوع بسته و موضوع حقوق بشر را به ابزاری برای اعمال فشار به سایر کشورها تبدیل کرده است. جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که در طول چهار دهه پس از انقلاب اسلامی، همواره قربانی حربه حقوق بشری آمریکا بوده است. در این راستا ایالات متحده با استفاده از این حربه و با انتشار گزارشات تکراری و مغرضانه در مورد نقض حقوق بشر توسط ایران، تلاش کرده است تا با از بین بردن اعتماد سیاسی در کشور، زمینه لازم را برای نارضایتیها و اعتراضهای سیاسی و اجتماعی در آینده فراهم کرده و قدرت داخلی مبتنی بر پشتوانه مردمی حاکمیت را کاهش دهد تا بتواند ایران را به امتیازدهی و اتخاذ دیپلماسی انفعالی در حوزه سیاست خارجی و به ویژه در خصوص پرونده هستهای وادار کند و این حربه را به عنوان یکی از ابزارهای تغییر رفتار ایران در جهت منافع خود مورد توجه قرار دهد.
گزارش اخیر ایالات متحده آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی، در حالی ایران را به نقض حقوق بشر متهم میکند که خود با اعمال تحریمهای ظالمانه و محرومسازی ایران در دسترسی به منابع مالی خود، برای مدیریت امور و منع ارسال اقلام بهداشتی مرتبط با ویروس کووید۱۹ با هدف نجات جان ایرانیان گرفته تا ترور سردار مدافع واقعی حقوق بشر حاج قاسم سلیمانی، ناقض حقوق بنیادین مردم ایران شده است. جمهوری اسلامی ایران ضمن رد صریح این اتهامات، چنین اظهارنظرهایی را نامشروع و فاقد وجاهت قانونی دانسته و انتشار این گزارش را دخالت آشکار در امور داخلی خود پنداشته، و به ایالات متحده توصیه میکند که به جای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها به بهانه حقوق بشر، به مسئولیتهای داخلی خود پرداخته و جنایات حقوق بشری خود را خاتمه دهد. کارنامه سیاه آمریکا در موضوع حقوق بشر نشان داده است که ایالات متحده آمریکا نه تنها صلاحیت اظهارنظر در خصوص حقوق بشر را ندارد، بلکه خود مهمترین نقضکننده این حق انسانی در جهان بوده است و باید به افکار عمومی جهان در این زمینه پاسخگو باشد. کشوری که نه تنها در مهمترین کنوانسیونهای حقوق بشری عضو نیست، بلکه سوابق ننگینی در کشتار انسانها و دخالت در امور داخلی سایر کشورها را دارد.
در پایان لازم است که با توجه به اظهارات گستاخانه اخیر مقامات ایالات متحده در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، جمهوری اسلامی برای مقابله با این حربههای حقوق بشری آمریکا علیه ملت ایران، در دو سطح عمودی و افقی و به طور همزمان به مقابله با این اقدامات غیر قانونی آمریکا و سایر مدعیان دروغین حقوق بشری بپردازد: نخست در سطح عمودی با ایجاد ساختارهای نهادی و حقوقی، موارد نقض حقوق بشر در جوامع غربی و یا متحدین آنها را برملا و پیگیری حقوقی دیپلماتیکی کند و سپس در بعد افقی تلاش کند تا مواردی از حقوق بشر از جمله حقوق بشر اقتصادی، حق توسعه، حق محیطزیست پاک و حق برخورداری از آزادی اطلاعات و... که توسط ایالات متحده و سایر کشورهای غربی نادیده گرفته میشوند و از قضا در بسیاری از ایـن موارد، خود این کشورها متهم اصلی نقض آنها بوده و باعث شده تا صدمات جبرانناپذیری به وضعیت حقوق بشر در ایران و سایر کشورها وارد شود، مورد تأکید قرار گیرد. برای عملی کردن این راهکارها میتوان با وارد شدن به فاز تبلیغاتی و با استفاده از دیپلماسی رسانهای، مهمترین نقش را در پیشبرد این اهداف ایفا کرد.
مطالب مرتبط
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- مقاله حمایت از اقلیتها در اسناد جهانی حقوق بشر
- تاثیر اخبار خشونت بار بر کودکان
- مضرات تبلت و گوشی موبایل برای کودکان
- مقاله بررسی جایگاه زن در اخلاق اسلامی با تأکید بر حق حضانت و اشتغال زنان در حقوق اسلام و بشر
- مقاله علمی و پژوهشی جامعه شناسی سیاسی دورکیم
- ویروس کرونا؛ موضوع ۱۶۳ پایان نامه و پروپوزال در سال ۹۹
- مقاله علمی و پژوهشی استقلال تحریریه ای ، روزنامه نگاران و مشارکت در مالکیت و مدیریت رسانه
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری