مقالات علمی و فناوری

رونمایی از تراشه جادویی ایلان ماسک؛ ذهن‌خوانی با کمک فناوری

رونمایی از تراشه جادویی ایلان ماسک؛ ذهن‌خوانی با کمک فناوری

 ایلان ماسک که در سال‌های اخیر به دنبال ثبت و ضبط عملکرد مغز به کمک تراشه‌ها است، از آخرین دستاورد خود در این زمینه رونمایی کرد.

 ایلان ماسک که در سال‌های اخیر به دنبال ثبت و ضبط عملکرد مغز به کمک تراشه‌ها است، از آخرین دستاورد خود در این زمینه رونمایی کرد.

شرکت «نیورالینک» یک شرکت فعال در زمینه هوش مصنوعی، به خصوص تولید تراشه‌هایی است که قابلیت کارگذاشته شدن در مغز انسان را است که که توسط ایلان ماسک میلیارد آمریکایی و غول عرصه فناوری تأسیس شده است. حالا این شرکت ویدئویی منتشر کرده که در آن یک میمون با داشتن تراشه‌ای در مغز در حال انجام بازی‌ ویدئویی است.

ایلان ماسک پیش از این هم درباره آزمایش‌های این شرکت بر روی سایر پستانداران صحبت کرده بود اما این اولین بار است که نتیجه این آزمایش‌ها را به صورت عمومی منتشر می‌کند. اولین بار در سال ۲۰۱۹ بود که ماسک اعلام کرد که طی آزمایش‌های خود یک میمون توانسته کامپیوتری را به صورت ذهنی کنترل کند. پس از آن در سال ۲۰۲۰ طی یک پخش مستقیم نتیجه آزمایش‌های این شرکت را بر روی خوکی به نام گرترود نشان داد.

شرکت نیورالینک اعلام کرده است که میمون مورد آزمایش آن‌ها «پیجر» نام دارد، و این تراشه از ۶ هفته قبل درون مغز او کار گذاشته شده بود. در این ویدئو این میمون با کمک دسته بازی باید یک مکان‌نما را به یک مربع رنگی می‌رساند و پس از این کار از طریق یک لوله که در روبه‌روی دهان او قرار داشت و به عنوان پاداش اسموتی موز دریافت می‌کرد.

زمانی که پیجر از این دسته بازی استفاده می‌کرد، چیپی که در مغز او کار گذاشته شده بود فعالیت‌های مغز او را ضبط می‌کرد و برای یک کامپیوتر می‌فرستاد تا عملکرد مغز او در زمانی که با دستش کار می‌کند تحلیل شود. در ادامه دسته بازی از کامیپوتر جدا شد اما این میمون توانست با کمک امواجی که این تراشه از عملکرد مغز او ضبط کرده بود، به بازی کردن ادامه دهد.


این شرکت اعلام کرده است که به کمک ۲ هزار الکترود که در قسمت‌های حرکتی مغز این میمون کار گذاشته است، حرکت‌های دست او را ضبط و سپس رمزگشایی می‌کند.

از نظر علمی فناوری شرکت نیورالنیک می‌تواند به افراد کمک کند تا اندام مصنوعی خود را کنترل کنند. همچنین ایلان ماسک اعلام کرده است که اولین محصول این شرکت ابزاری است که به افراد معلول این توانایی را می‌دهد که با تلفن‌های هوشمند کار کنند.

اندرو جکسون یک متخصص اعصاب در دانشگاه نیوکاسل است که می‌گوید: «اینکه پستانداران از طریق واکنش‌های عصبی یک بازی ویدئویی را کنترل کنند چیز جدیدی نیست و مشابه این آزمایش قبلاً در سال ۲۰۰۲ انجام شده است اما به‌هرحال این آزمایش خوب و موفقیت‌آمیز بود.»

این متخصص اعصاب اعتقاد دارد که این شرکت مسیر جدیدی را انتخاب نکرده و در نشان دادن دستاوردهای این شرکت بسیار معقول و محتاطانه عمل کرده است. البته این فناوری باعث کشفیات علمی مهمی در آینده می‌شود و مهم‌ترین تأثیر آن هم در زندگی افراد معلول خود را نشان می‌دهد.

از نظر این متخصص اعصاب مهندسی و طراحی این وسیله که به صورت بی‌سیم در جمجمه میمون کار گذاشته شده بود، بسیار پیشرفته است. اهمیت این طراحی به این دلیل است که هیچ در سر میمون کار گذاشته نشده بود و تمام این علامت‌ها به صورت بی‌سیم منتقل می‌شود. حذف شدن سیم در این تحقیقات یک دستاورد بزرگ است، چرا که وجود سیم باعث دردسرهای زیادی از جمله ایجاد عفونت می‌شد.

منبع: BUSINESS INSIDER

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه