ویژه ماه مبارک رمضان

بهترین شیوه تغذیه در ماه رمضان

بهترین شیوه تغذیه در ماه رمضان

دانشمندان اعتقاد دارند که روزه گرفتن می تواند بسیار مفید باشد در نتیجه در ماه مبارک رمضان تغذیه آگاهانه و صحیح داشته باشید تا از کمتر خوردن برای سلامت خود بهره ببربد.

 
دانشمندان اعتقاد دارند که روزه گرفتن می تواند بسیار مفید باشد در نتیجه در ماه مبارک رمضان تغذیه آگاهانه و صحیح داشته باشید تا از کمتر خوردن برای سلامت خود بهره ببربد.

اگر بدون برنامه تغذیه کنید از گرسنگی و تشنگی که برای روزه داری متحمل می شوید بهره سلامت جسم نبرده و از نظر تغذیه‌ای متضرر می شوید.

غذاهای مناسب برای افطار:

در موقع افطار با توجه به اینکه معده مدتی خالی مانده است، بدن شما به آب و انرژی نیاز دارد از غذاهای خاصی که معده را اذیت نکرده و اثر بخشی لازم برای نیازهای فوری بدن دارد استفاده کنید.

بنابراین مثلا خوردن چای و قهوه در موقع افطار ممکن است معده را تحریک و ناراحت کند و غذاهای ثقیل، آب سرد و مواردی اینگونه برای افطار مفید نیستند.

مواد غذایی مثل شیر و عسل، خرما، سوپ، نان پنیر و گردو و برای شام بعد از آن، سبزیجات بخارپز شده مثل کدوسبز، غذاهای سبک و سرخ نشده کم چرب و کم شیرین و ماهیهای کبابی مناسب است.

از خوراک مرغ و مرغ پخته شده در سس گوجه فرنگی و موارد مشابه می شود برای شام بعد از افطار استفاده کرد.

 

غذاهای مناسب برای سحری:برای وعده سحری می توان از غذاهای کمی دیر هضم تر استفاده کرد، کربوهیدراتهای پیچیده تر مثل حبوبات خوب پخته شده، فیله مرغ، فیله بوقلمون، تخم مرغ(انواع غذاهایی که باتخم مرغ درست می شود)، سبزیجات بخارپز شده، میوه‌ها مثل سیب، پرتقال و موز، مواد فیبر دار مثل نان سبوس دار، خوراک بامیه، دانه هایی که تولید ژل می کنند مناسب است.

خورشت‌ها اگر با نان سبوس دار که خمیر آن تخمیر شده است خورده شود بهتر از برنج سفید است.

برای کسانی که دیابت دارند برنج و سیب زمینی و ماکارونی و نان از قبل تهیه شده و در یخچال و بهداشتی نگهداری شده و به عبارت دیگر بیات شده است بهتر از این مواد غذایی بیات نشده است. حتی اگر دوباره برای مصرف حرارت بدهند چون بیات شده است بهتر است.

 

توصیه های کلی:

در ماه مبارک رمضان و همیشه از غذاهای کم نمک استفاده شود. باعث عطش کمتر و بالا نرفتن فشار خون می شود.

از غذاهای کم ادویه استفاده شود به ویژه در موقع افطار باید از ادویه های تند که موجب تحریک معده می شوند مصرف نکرد.

نخوردن چای و قهوه در موقع افطار و مصرف رقیق آنها با فاصله از افطار و شام خوبست

از خوردن میوه به عنوان وعده بین افطار و سحر استفاده شود.

از غذاهای چرب و شیرین کمتر استفاده شود.

از مواد غذایی که دهان را بدبو می کنند مثل سیر و پیاز و تره استفاده نشود.

برای اثر گذاری روزه بر سلامت بدن از مصرف غذا بیش از معمول در وعده های افطار و سحر خودداری شود.

برای جلوگیری از یبوست از مواد غذایی فیبر دار مثل سیب، نان سبوس دار، میوه ها و سبزیجات آب پز، دانه هایی که ژل تولید می کنند مثل خاکشی، تخم ریحان یا تخم شربتی، اسفرزه و تخم کتان استفاده شود.

کسانی که ازتخم کتان برای روغن فراسودمند آن استفاده می کنند باید خرد شده باشد. اما خرد کرده آن نباید در معرض هوا قرار گیرد. برای کوتاه مدت با عسل مخلوط شود تا در تماس زیاد با هوا باقی نماند.

بیش از هفت تا ده گرم در روز تخم کتان خرد شده مصرف نشود.

کسانی که مشکلات کلیه، کبد و دیابت دارند باید بررسی کنند که روزه برای آنان ضرر نداشته باشد و ضمنا ممکن است استفاده از رژیمهای خاص ضروری باشد.

مثلا برای دیابت نباید از غذاهایی که دارای اندیس گلیسمی hyperglycemic index)) بالا است استفاده کنند. مواد قندی و نشاسته ای دارای اندیس گلیسمی بالا هستند.

کسانی که زخم معده یا اثنی عشر دارند و یا مشکلات خاص سیستم گوارشی دارند نباید روزه بگیرند

از خوردن نوشابه های گاز دار همیشه و به ویژه در ماه مبارک رمضان خودداری کنید

از خوردن آب میوه های شکر دار همیشه و به ویژه در ماه مبارک رمضان خودداری کنید

از مغزها مثل بادام، فندق و گردو استفاده کنید

از "شله زرد" به مقدار کم استفاده کنید.

از حلوای آرد استفاده نکنید حلوای آرد در حرارت بالای صد درجه سرخ می شود و ترکیبی به نام اکریل آمید در آن تولید می شود که برای سلامت انسان مضر است.

سیب زمینی سرخ کرده و چیپس استفاده نکنید. دراین محصولات آکریل آمید تولید می شود.

ته دیگ برشته و نان برشته استفاده نکنید.

متاسفانه در ماه مبارک رمضان شیرینی زولبیا بامیه و گوش فیل معمول شده است که شیرینی های خوبی نیستند و اگر خیلی کم مصرف شود بهتر است. زلوبیا هم نشاسته و هم شکر دارد و هم روغنهایی که حرارت بالا می بینند و برای سلامت انسان به ویژه آنها که بیماری دیابت دارند خوب نیست.

بامیه و گوش فیل چون با آرد تولید می شوند، دارای اکریل آمید نیز هستند و لذا خوردن هر سه شیرینی که در ماه رمضان تولید می شود را توصیه نمی کنند مگر اینکه به مقدار خیلی کم استفاده شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه