ویژه ماه مبارک رمضان
چند توصیه در خصوص تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
آگاهی کافی در زمینه تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان، امری ضروری است و در این گزارش به بیان چند نکته اساسی در خصوص اصول کلی تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان پرداخته شده است.
برخی مطالعات نشان داده اند که با توجه به ساعات طولانی گرسنگی و افت قند در روزه داری، افراد در فاصله زمانی بین افطار تا سحر تمایل زیادی به مصرف کربوهیدراتها و مواد غذایی نشاسته ای، قندهای ساده و غذاهای پر چرب دارند. متأسفانه به علت نبود فرصت کافی بین افطار تا سحر، مصرف برخی گروههای غذایی که برای سلامت انسان ضروری هستند از جمله میوه ها، سبزیجات و شیر و لبنیات بطور چشمگیری کاهش مییابد؛ لذا داشتن آگاهی کافی در زمینه تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان، امری ضروری است.
دریافت روزانه کالری کافی و حفظ تعادل بین کالری دریافتی از غذاها و کالری مصرفی توسط بدن
به طور کلی میزان انرژی که فرد از غذاها دریافت میکند باید با میزان انرژی مصرفی توسط بدن برای متابولیسم پایه و حفظ حیات و همچنین انرژی مصرفی حین فعالیتهای جسمی روزمره و ورزش در تعادل باشد. اگر انرژی دریافتی کمتر از انرژی مصرفی باشد منجر به کاهش وزن میشود و اگر انرژی در یافتی بیشتر از انرژی مصرفی باشد منجر به افزایش وزن میشود.
دریافت درشت مغذیها به نسبت مناسب و متعادل
سهم کربوهیدرات ها، پروتئینها و چربیها در تامین انرژی مورد نیاز بدن اهمیت دارد. به طور متوسط ۶۵-۴۵ ٪ از انرژی روزانه توسط کربوهیدراتها، ۳۰-۱۰ ٪ توسط پروتئینها و ۴۰-۳۰٪ توسط چربیها باید تامین گردد.
دریافت مقادیر کافی ریز مغذیها (ویتامینها و املاح) از مواد غذایی
به طور کلی به همه افراد سالم توصیه میگردد: الف: ویتامینها و املاح ضروری مورد نیاز بدن را به صورت طبیعی از طریق غذاها دریافت کنند. در چنین شرایطی افراد نیاز به مصرف انواع مکملها و مولتی ویتامینها نخواهند داشت.
ب: وجود همه شش گروه غذایی شامل نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و پروتئینها، چربیها و روغنها به مقدار کافی در وعدهها و پرهیز از پرخوری و تقسیم کردن وعدههای غذایی به وعدههای و کوچکتر.
علاوه بر نکات فوق، در ماه مبارک رمضان نکات زیر را باید در نظر را داشته باشیم:
۱- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سنگین مثل آبگوشت چرب، کله پاچه، کبابها.
۲- پرهیز از مصرف غذاهای شور، ترشیجات، سرکه، ادویه جات
۳- پرهیز از مصرف غذاهای سرخ کرده؛ بهترین روش برای پخت و پز غذاها آب پز کردن و بخارپز کردن است.
۴-مصرف غذاهای تازه و خانگی.
۵- پرهیز از مصرف غذاهای آماده، فریز شده، فرآوری شده، فست فودها و غذاهای حاوی سوسیس و کالباس.
۶- پرهیز از مصرف قندهای ساده و تصفیه شده مثل شیرینی جات، شربت ها، مربا، دسرها و ...
۷- پرهیز از مصرف نوشابههای گازدار و دلستر.
۸-پرهیز از مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ.
۹- افزایش مصرف مواد غذایی حاوی فیبر شامل نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزیجات، میوهها و مغزها.
افزایش مصرف منابع پروتئینی سالم مثل گوشت سفید (خصوصا ماهی)، سفیده تخم مرغ، حبوبات، سویا، شیر و لبنیات پاستوریزه و کم چرب.
۱۰- افزایش مصرف میوه و سبزیجات.
۱۱- افزایش مصرف مایعات.
مطالب مرتبط
- دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان
- نام های ماه مبارک رمضان و معانی آنها
- باید و نبایدهای ماه رمضان
- اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکیها را نخورید
- مغفرت الهی در ماه رمضان
- ماه مبارک رمضان و نزول قرآن و بعثت
- دعای حضرت علی(ع) در شب عید فطر
- چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیریم و از یکنواختی آن رها شویم؟
تگها
مطالب پربیننده
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- آیا در برزخ، شفاعت وجود دارد؟
- "همای سعادت" اسطوره یا واقعیت؟!
- گیاهانی که استرس خانه و محل کار را کاهش میدهند
- سیگارهای الکترونیک یک جایگزین توهم زا
- سونامی سالمندی، بحران پیش روی کشور
- درباره خانه عباسیان، شاهکار معماری ایران در کاشان
- درباره قنات بلده فردوس؛ بیبدیل در دل کویر
- درباره شغاب، گورستان دلاوران در بوشهر
- کاخ خسرو کرمانشاه؛ شکوهی به جا مانده از دوران ساسانی
- درباره پل ساسانی دزفول، کهنترین پل آجری جهان
- چگونه سینمای ایران به رکورد فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسید؟
- لذتبخشترین نماز
- درباره تذهیب و انواع آن
- چقدر برای شریک زندگیمان وقت بگذاریم؟
- مواد غذایی موثر در بهبود علائم یائسگی
- حضرت زهرا (س) و تاکید روی آموزش علم
- هشدار؛ چه پیامکهایی را باز نکنید
- اسانسهای دافع اضطراب را بشناسیم
- حضرت زهرا (س)، الگوی بیبدیل یک زن مسلمان
- درمان تورم کف و قوزک پا
- معرفی غذاهای سنتی ایرانی در شب یلدا همراه با تصاویر
- نحوه آموزش صبر و بردباری به کودکان
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره فخرالدین عراقی
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- طغیان سرخک