برکات ماه مبارک رمضان
برکات ماه رمضان و عید فطر
ماه مبارک رمضان برکات زیادی دارد برای همه مردم حتی کسانی که روزه نمی گیرند. دعاهای نماز عید فطر هم درخواست هایی از خدا دارد که همه برکت و رحمت از سوی خداوند متعال بر بندگان است.
سخنران : حجه الاسلام فرحزاد
برکات ماه مبارک رمضان
در ماه مبارک رمضان افرادی که روزه میگیرند و حتی افرادی که روزه نمی گیرند از برکات این ماه استفاده میکنند. یک فیض و لطف عامی عالم را فرا می گیرد حالا روزه دارها و نماز خوانها از سفره خصوصی و خاصی پذیرایی می شوند و عموم مردم، حتی عموم خلقت هم از سفره عام خدای متعال که رحمان و رحیم هست و با این رحمانیت خدا برای کافر و شقی و ادمهای بد هم عنایتی می شود. در این ماه تحول خاصی در عالم هست یعنی عنایات الهی و رحمت معنوی ریزش دارد منتهی به مومنین و خواص بیشتر لطف و عنایت می شود.
پیامبرخدا در پایان خطبه می فرمایند: (ایها الناس ان ابواب الجنان فی هذا الشهر مفتحه فاسالوا ربکم ان لا یغلقها علیکم، و ابواب النیران مغلقه فاسالوا ربکم ان لا یفتحها علیکم، والشیاطین مغلوله فاسالوا ربکم الا یسلطها علیکم)[1] مردم در این ماه مبارک رمضان درهای بهشت به سوی شما باز شده است از خدا بخواهید که این درهای بهشت هیچ وقت به روی شما بسته نشود. درهای بهشت چیست؟ درهای بهشت یعنی صفات خوب، اعمال خوب، کارهای خوبی که در این ماه موفق شدیم انجام بدهیم، انشاءالله بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه بدهیم. خیلی ها در ماه مبارک رمضان با نماز جماعت و مسجد اشنا شدند، در جلسات و دعاها شرکت کردند، بداخلاقی نکردند، پیمان بستند با خلق خدا، با خانواده و اطرافیانشان مهربان باشند. کسی که می تواند یک ماه عصبانی نشود بعد یک ماه هم می تواند یعنی در بهشت به رویش باز شده، این راه را ادامه بدهد. گاهی در این ماه رفیق خوب پیدا میکند قدرش را بداند رفاقتش را ادامه بدهد. یکی از راههای مهم بهشت رفقای خوب است.
در جلسات دعا و قران شرکت کنید حالا هر شب نشد هفته ای یکبار، هر چند روز یکبار شرکت کنید. کسی که در ماه مبارک رمضان با فامیلش اشتی کرده، صله رحم کرده، مثل این که با خدا اشتی کرده است چون اگر کسی با فامیلش قهر بکند خدا هم رحمتش را قطع می کند. کسی که در ماه مبارک رمضان با فامیلش اشتی کند خدا او را به رحمت خودش وصل می کند. پیامبر خدا در فراز دیگر خطبه شعبانیه فرمودند: (و ابواب النیران مغلقه فاسالوا ربکم ان لا یفتحها علیکم) در این ماه درهای جهنم به روی شما بسته شده از خدای متعال بخواهید که این درها همیشه بسته باشد و درهای جهنم دیگرهیچ وقت باز نشود.
درهای جهنم یعنی گناهان، بدی ها، رفقای بد، جلسات بد، احیانا انسان الودگی هایی داشته که در این ماه توبه کرده است از بدی ها جدا شده و فاصله گرفته است. از خدا بخواهید و کمک بگیرید که درهای جهنم بسته بشوند و تا سال اینده برای ما هیچ وقت باز نشوند. درفراض سوم فرمود: ( و الشیاطین مغلوله فاسالوا ربکم الا یسلطها علیکم. ) شیطانها در این ماه در غل و زنجیرند از خدای متعال بخواهید (فاسالوا ربکم الا یسلطها علیکم) که شیطان هیچ وقت بر شما مسلط نشود. چون کاربرد شیطان در ماه مبارک رمضان خیلی کم است. حتی نیروی انتظامی امار داده در ایام ماه مبارک رمضان فساد، ظلم، تعدی، خیانت خیلی کم می شود امارش پایین می اید. شیاطین انسی و جنی در غل و زنجیرند یعنی افرادی که به ما هجوم می اورند وسوسه می کنند چه شیطان درونی و چه شیطان برونی کاربردشان در ماه مبارک رمضان کم است. این پاکیزگی و این نورانیتی که خدای متعال درماه مبارک رمضان برای ما مرحمت فرمود از حالات خوش، روحیات خوش که قطعا درونمان شستشو داده می شود اینها را نگه داریم.
عید فطر
خدای متعال در پایان ماه مبارک رمضان عید فطر را قرار داده و این عید فطر هم سنتی که خدا قرار داده اگر خدا نمی خواست عیدی بدهد نمی خواست لطف وعنایت بکند چرا اخر ماه عید قرار داده است؟ روایت داریم در هر روز ماه رمضان خدا یک میلیون نفر از اتش جهنم نجات می دهد. شب اخر ماه و عید فطر خداوند به تعداد کل ماه ادم از اتش جهنم ازاد می کند. خدای متعال بعد از یک ماه مهمانی خدا یک عیدی ویژه و یک جشن ویژه قرار داده و چه دستور زیبایی که روز عید فطر باید همه افطار بکنیم و واجب است که روزه نگیریم و مقداری از مالمان را کفاره بدهیم که کفاره اش هم جزء واجبات خیلی مهم است، غسل بکنیم وبعد برویم در زیر اسمان نماز بخوانیم.
تنها نمازی که پنج قنوت دارد نماز عید فطر است. دو رکعت نماز دسته جمعی زیر اسمان بعد از یک ماه روزه گرفتن و نیایش، دعا و تضرع همهاش لطف و عنایت و خواست خداست. باید دسته جمعی برویم زیر اسمان در قنوت نماز عید دعا بکنیم که خدایا امروز را برای مسلمین عید قرار دادی، و در ان شرافت و فضیلت قراردادی اگر خدا نمی خواست لطف بکند نمی خواست عنایت بکند در دعا را به روی ما می بست این عید را قرار نمی داد (جعلته للمسلمین عیدا) اگر پدری می گوید عید است جشن تولد می گیرد می خواهد کادو وعیدی بدهد، می خواهد هدیه بدهد و لطف کند می خواهد شادی و سرور ایجاد بکند، خدای بزرگی که این عید را برای پیامبر و اهلبیت پیامبر و مسلمین قرار داده می خواهد لطف و عنایتش را در حد علاء و نهایت به سر بنده هاش بریزد.
و چه چیزهای خوبی در قنوت از خدای متعال میخواهیم بنده دعایی به این جامعی و کاملی ندیدم، بعد از این که ستایش و تعریف، مدح و ثنا می کنیم می گوییم خدایا (اللهم [انت اهل] اهل الکبریاء و العظمه و اهل الجود و الجبروت) (همان). یکی از وسایل اجابت دعا مدح و ستایش و ثنای خداست، که رحمت خدا را ریزان می کند بعد می گوییم (ادخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمدا و ال محمد)[2] خدایا هر خیری که به پیامبر و ال محمد مرحمت کردی به ما هم مرحمت فرما. (و اخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمدا و ال محمد) (همان). خدایا هر سوء و بدی که از پیامبر و الش دور کردی از ما هم دور بفرما. یعنی همان سرچشمه ای که به بهترین خلقت (14معصوم) از ان سرچشمه می اشامند و مینوشند.
پیامبرخدا می فرماید: (ابیت عند ربی یطعمنی و یسقینی)[3] من پیش پروردگارم شب را به صبح می کنم از من پذیرایی می کند (پذیرایهای معنوی) یعنی از همان سرچشمه ای که انها در ان هستند و خیری که به انها مرحمت کردید به ما هم مرحمت کن و هر سوء و بدی که از انها دور کردی از ما هم دور کن. بعد می گوییم خدایا (اللهم انی اسالک خیر ما سالک منه عبادک الصالحون) به هر خیر و خوبی که خوبان عالم در طول قرون متمادی از تو خواستند همه ان خیرها را از تو می خواهیم و از هر شر و بدی که همه خوبان عالم به تو پناه بردند ما هم به تو پناه می بریم. مسلما در خود عید و اعمال عید و دعاهای قنوتش یک لطف و عنایات خاصی هست پس غسل روز عید فطر، زیارت امام حسین7، نماز عید و دعا کردن به دیگران را فراموش نکنیم و به یاد فقراء و مستضعفان باشیم. امیدواریم که خدای متعال این ماه رمضان را که ماه خیر و برکت و این عید را که عید خیر و برکت و به زودی زود چشم دلمان را به جمال دلربای امام زمان (ع) روشن و منور بفرماید.
پی نوشت ها:
[1]. سیدبن طاووس، الاقبال بالاعمال الحسنه، ج 1، ص 23.
[2]. شیخ کلینی، الکافی، ج 2، ص 522.
[3]. مجلسی، بحارالانوار، ج 6، ص 202.
مطالب مرتبط
- دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان
- نام های ماه مبارک رمضان و معانی آنها
- باید و نبایدهای ماه رمضان
- نزول کتب آسمانی در ماه مبارک رمضان
- مغفرت الهی در ماه رمضان
- دعای حضرت علی(ع) در شب عید فطر
- شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
- توصیه های بهداشتی در ماه رمضان
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری