ویژه ماه مبارک رمضان
ماه رمضان ماه آزادی است
(قد اقبل الیکم شهر الله)، گاهی دارد (قد اظلکم شهر)، گاهی تعبیر روایت این است که ماه پربرکت رمضان روی سر شما سایه انداخت و شما زیر سایه ماه مبارک رمضان هستید، گاهی تعبیر روایت این است که ماه مبارک رمضان به طرف شما اقبال کرد، رو کرد و شما هم استقبال کنید، در این ماه فرمود برکات الهی فراوان هست.
توصیه های حضرت ایت الله جوادی املی به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان: ماه رمضان ماه ازادی است/ در فضیلت روزه همین بس که انسان شبیه فرشته می شود
حضرت ایت الله العظمی جوادی املی با توصیه به جوانان که روز اخر ماه شعبان را به عنوان استقبال ماه مبارک رمضان روزه بگیرند، بیان داشت: ما در استانه اخرین لحظات ماه پربرکت شعبان هستیم؛ در اخرین جمعه ماه شعبان وجود مبارک پیامبر اسلام یک سخنرانی کرد، گاهی تعبیراتی که نقل شد چنین است، فرمود: (قد اقبل الیکم شهر الله)، گاهی دارد (قد اظلکم شهر)، گاهی تعبیر روایت این است که ماه پربرکت رمضان روی سر شما سایه انداخت و شما زیر سایه ماه مبارک رمضان هستید، گاهی تعبیر روایت این است که ماه مبارک رمضان به طرف شما اقبال کرد، رو کرد و شما هم استقبال کنید، در این ماه فرمود برکات الهی فراوان هست.
او با تاکید بر اینکه استقبال از ماه مبارک رمضان و گرامی داشت این ماه، برکات فراوانی به همراه دارد، اظهار داشت: کسانی که به طب اشنا هستند و یا طبیب و پزشک هستند، مستحضرند که درست است در تابستان و هوای گرم بدن نیازمند به غذا و اب است، اما یک طب روحانی هم هست؛ بدن ما در حال عادی غذایی می خواهد، ابی می خواهد این را همه ما می دانیم و تجربه می کنیم؛ ولی اگر کسی در همین تابستان جشنی دارد مثلا برای فرزند خود جشن عروسی برقرار کرده است این شخص از صبح تا غروب خوشحال است که دارد از مهمان ها پذیرایی می کند، هر چه به او تعارف می کنند که بفرمایید غذا! می گوید میل ندارم و واقعا هم میل ندارد، برای اینکه حواس او پیش ان جشن است. کسانی که شوق بهشت دارند واقعا بدن اب نمی خواهد، واقعا بدن غذا نمی خواهد. در طرف خلاف ان خدای ناکرده اگر کسی در روزهای گرم داغ دیده شد، مگر تابستان نیست؟! مگر هوا گرم نیست؟! مگر بدن غذا نمی خواهد؟! مگر بدن اب نمی خواهد؟! چرا به یک انسان داغ دیده شما هر چه تعارف می کنید و می گویید بفرمایید غذا، می گوید میل ندارم؟ می گویید بفرمایید اب، می گوید میل ندارم؟ چرا؟ چون روح او متوجه جای دیگری است. کسانی که متوجه خاموش کردن اتش قیامت هستند (خوفا من النار) عبادت می کنند واقعا بدن اب و غذا نمی خواهد، چون بدن را روح اداره می کند و روح حواسش جای دیگر است.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: نشاط و اندوه جلوی احتیاج و اشتها را می گیرد. ما بهشتی در پیش داریم و با ان روبه رو هستیم، جهنمی در پیش داریم یا غم سوختن داریم یا شوق ساختن داریم، بالاخره بهشت تامین می کند؛ ان اطبای واقعی به این مطلب دسترسی پیدا کردند، مبادا طبیبی فورا فتوا دهد که بدن این مقدار اب می خواهد! بله، بدن این مقدار اب می خواهد، اما طب غیر از بیماری است. انسان یک خوی فرشتگی دارد. این فقهای بزرگ ما مثل مرحوم صاحب جواهراین حرف را زده و بعدها نوبت به مرحوم اقا سیدمحمدکاظم صاحب عروه رسیده و او هم همین حرف را زده که در فضیلت روزه همین بس که انسان شبیه فرشته می شود، چون فرشته غذا نمی خواهد، نه اینکه حالا در رنج باشد و در زحمت قرار بگیرد، اصلا نیازی به غذا و اب ندارد؛ این شوق در همین دعاهای ماه مبارک رمضان هست، ما در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان است عرض می کنیم: (بمحبتک یا امل المشتاقین) خدایا! به دوستی تو قسم، ای کسی که ارزوی مشتاقانی! در غم و شادی احتیاج بدن به اب و غذا بسیار کم است. اگر کسی به یاد بهشت است و اگر کسی به یاد جهنم است واقعا بدن اب نمی خواهد، واقعا بدن غذا نمی خواهد.
او تصریح کرد: در روایات دارد که روزه دار در دو حال خوشحال است: یکی (عند افطاره) و یکی هم (عند لقاء الله). غالب شما روزه داران، ان لذتی که در حال افطار دارید هرگز در طول سال در هنگام ناهار ندارید. چرا در هنگام افطار لذت می برید؟ برای خوردن است یا احساس می کنید وظیفه ای باید انجام می دادید و دادید؟! چقدر انسان روزه دار در حال افطار خوشحال است! با اینکه غذا، غذای سادهای است و خیلی هم احتیاج به غذا ندارد، اما خیلی خوشحال است و میگوید من خدا را شاکرم که وظیفه ام را انجام دادم. معلوم می شود روح ما با یک سلسله امور دیگری علاقه مند است.
ایت الله جوادی املی در پایان تاکید کرد: بنابراین فرصت فک رهن رسیده است که ما ازاد شویم. یکی از بهترین نعمت ها، نعمت ازادی است و این ماه، ماه ازادی است. انسان طوری زندگی کند که گرفتار چشم و گوش نباشد، این بهترین راه است که انسان فک رهن شده باشد، و از قیود دنیویی ازاد بشود و از ان طرف هم خوشحال است که دستور دینی را انجام داده است.
منبع : شفقتنا
مطالب مرتبط
- دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان
- نام های ماه مبارک رمضان و معانی آنها
- باید و نبایدهای ماه رمضان
- نزول کتب آسمانی در ماه مبارک رمضان
- مغفرت الهی در ماه رمضان
- دعای حضرت علی(ع) در شب عید فطر
- شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
- توصیه های بهداشتی در ماه رمضان
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری