ویژه ماه مبارک رمضان
برکات ماه رمضان
در ماه مبارک رمضان برکات الهی به سمت بندگان سرازیر است. و بندگان الهی باید از این فرصت برای بندگی حقیقی و خدایی شدن و خوب شدن استفاده کنند. اگر مردم این را به خوبی درک می کردند ارزو می کردند که همیشه ماه رمضان باشد.
سخنران : حجه الاسلام فرحزاد
بسم الله الرحمن الرحیم
(قال رسول الله ص لجابر بن عبد الله یا جابر هذا شهر رمضان من صام نهاره و قام وردا من لیله و عف بطنه و فرجه و کف لسانه خرج من ذنوبه کخروجه من الشهر فقال جابر یا رسول الله ما احسن هذا الحدیث فقال رسول الله ص یا جابر و ما اشد هذه الشروط)[1]
برکات ذکر صلوات
ذکرصلوات در همه اوقات و شرایط بهترین عبادت است. این ذکر شریف درشب و روز جمعه و در ماه رمضان تاکید بیشتر شده است. پیامبر سلام الله علیه و اله فرمودند: کسی که در ماه رمضان زیاد صلوات بفرستد، خدای متعال روزی که میزان حسنات سبک است، میزان حسنات او را سنگین خواهد کرد. که اگر میزان حسنات سنگین بشود، (فاما من ثقلت موازینه فهو فی عیشه راضیه)[2] در خوشی کامل در بهشت خواهد بود. واگر میزان حسنات سبک باشد، در جهنم خواهد شد. دریک روایت دیگری پیامبر سلام الله علیه و اله میفرماید: (انا عند المیزان) من در کنار میزان در جای سنجش اعمال میایستم، اگر کسی از امت من میزان حسناتش سبک باشد، ولی در دنیا بر صلوات مداومت داشته باشد، ثواب صلوات ها را در نامه اعمالش خواهم گذاشت و میزان اعمالش را سنگین خواهم کرد. روایت داریم: افضل اعمال مستحبی در شب و روزه جمعه همین ذکر است.
ترک کارهای زاید در ماه رمضان
ما چند تا ماه رمضان بیشتر مهمان خدا نیستیم. در همه عمرمان در هر سال یک ماه مهمان ویژه خدا هستیم. باید حد اکثر استفاده را داشته باشیم. بزرگان ما مقید بودن که کارهای متفرقه، کارهایی که غفلت زا هستند را در ماه رمضان کم میکردند. امام ملاقاتهای عمومی را در ماه رمضان تعطیل میکردند. امام در هر سه روز یک بار قران را ختم میکردند. هر چه قدر ارتباط با خدا بیشتر باشد، از امت هم بیشتر میتواند دست گیری کند. خیرش هم به دیگران بیشتر میرسد. اقا امیرالمومنین سلام الله علیه میفرماید: (خیرالناس للناس خیرهم لنفسه) کسی میتواند خیر بیشتر به مردم برساند، اول خیر اول خودش را بسازد. اول رابطه خودش را درست کند. اگر امام خودش را نمیساخت، میتونست در دیگران اثر بگذارد؟ قطعا نمیتوانست.
در معنویات باید اول از خود شروع کرد
پشت یک ماشین جمله قشنگی نوشته شده بود. نوشته بود: من یکی اگر خوب بشوم خیلی خوب میشود. این حرف مفاد چند تا روایت و حدیث است. ما مشکل بزرگ مان این است که همهاش به دیگران امر میکنیم. به همه میگوییم خوب باش. خودمان چی؟ به بزرگی گفتند: چرا شما سخنرانی نمیکنید؟ فرمود: دو تا ایه در قران هست که زبان من را بسته است. ایه اول: خدای متعال میفرماید: (ا تامرون الناس بالبر و تنسون انفسکم)[3] دیگران را امر به خوبی میکنید، ولی خودتا را فراموش میکنید؟ ایه دیگر (یا ایها الذین امنوا لم تقولون ما لا تفعلون)[4] خدای متعال میفرماید: ای کسانی که ایمان اوردید چرا چیزی را که عمل نمیکنید، به دیگران میگویید. یا وعدههایی که میدهیم ولی عمل نمیکنیم. متاسفانه در جامعه ما خلف وعده برایمان خیلی اسان هست. یکی از گناهان کبیره خلف وعده است (ان الله یصلح بصلاح العبد ولده و ولد ولده و یحفظه فی دویرته و الدور حوله ما دام فیهم)[5] اگر یه نفر خدا گونه بشود، خدا با اصلاح او بچه هایش و خانوادش و همسایههایش و دوستانش را اصلاح میکند.
ذات نایافته از هستی بخش
کی تواند بشود هستی بخش
اول خودت را دریاب. اول خودت عمل کن. اگر خودت مجسمه گناه و بی عدالتی باشی، چگونه میتوانی مردم را هدایت کنی؟ (یا ایها الذین امنوا علیکم انفسکم)[6] ای کسانی که ایمان اوردید، اول خودتان را دریابید. ما به بچه میگوییم: بچه دروغ نگو. اگه کسی امد در خانه بگو: بابام نیست. خودش سیگار میکشد به بچه میگویید: سیگار نکش. ما مشکل بزرگمان این است که از دیگران شروع میکنیم. به خودمان کاری نداریم.
برکات ماه مبارک رمضان
پیامبر ما حضرت محمد مصطفی سلام الله علیه و اله میفرماید: (لو یعلم العباد ما فی رمضان لتمنت ان یکون رمضان سنه)[7] اگر مردم میدانستند که ماه رمضان چه خبر است ارزو میکردند که کاش کل دوازده ماه سال رمضان بود. ما نمیبینیم اما پیامبر و اولیا الله میدانند که چه سفره رحمتی در این ماه باز شده است، که نفس کشیدن هم در این سفره تسبیح است. اگر ما روزه دار واقعی بشویم، نفس ما تسبیح الهی میشود. یعنی هر نفس ما سبحان الله میشود. خوابمان عبادت میشود. در این ماه اگر یک ایه از قران را بخوانی، ثواب ختم کامل قران را میدهد. مخصوصا سفارش شده که قران را با تانی و تامل بخوانید. روایت داریم: پیامبر ما دید یک بنده خدای نماز میخواند، سرش به سجده میخورد، برمیدارد. مثل مرغی که دانه میخورد. فرمود: این شخص اگر به همین حالت از دنیا برود، به دین من از دنیا نرفته است. (لیست الصلاه قیامک و قعودک انما الصلاه اخلاصک و ان ترید بها الله وحده)[8] نماز فقط یه خم و راست شدن نیست. نماز یعنی اینکه با این نماز باخدا ارتباط پیدا بکنی. نمازت خالص باشد، حضور قلب داشته باشی.
ارزش نماز حقیقی
امام صادق فرمود: کسی دو رکعت نماز حقیقی بخواند، خدا قطعا او را وارد بهشت میکند. نماز خیلی سازندگی دارد. در روایت هست که نشانه قبولی نماز این است که نمازت مصداق این ایه باشد (ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر)[9] اگر نمازتان شما را از گناه و فحشا و منکر باز میدارد، شک نکن که نماز شما قبول است. خلاصه نماز باعث میشود که رزایل اخلاقی از انسان دور بشود. یک جوانی در نماز پیامبر شرکت میکرد، اما یه الودگیهایی هم داشت. به پیامبر گفتند: این جوان به نماز شما میاید، اما فلان گناه را هم میکند. پیامبر فرمود: بگذارید بیاد نماز او یه روزی او را از ان گناهان باز میدارد. همانطور هم شد. توبه کرد و ادم خوبی شد. ولی فرمود: (من لم تنهه صلاته عن الفحشاء و المنکر لم یزدد من الله الا بعدا)[10]اما اگر نماز میخواند ولی همان گناهانش را هم تکرار میکند، این نماز جز دور کردن این بنده از خداوند اثر دیگری ندارد.
پیرمردی، پنجاه سال است که نماز جماعت میرود. دعا میخواند اما همون گناهان پنجاه سال قبل را هم میکند. هیچ فرقی نکرده است. این مکتبه ما همهاش سازندگی است نماز و روزه نباید هیچ انرژی به روح ما بدهد. که ما از پل گناهان بگذریم. یه نفری نماز میخواند خیلی با اب و تاب میخواند. چند نفر تو مسجد گفتند: بهبه چه نماز با حالی. اقا نمازش را شکست، گفت: روزه هم هستم. پنج سفر هم مکه رفتهام. روزه و نماز باید توش سازندگی داشته باشد. ما را عوض بکند. اگر عوض نکند، اگر تحول در ما ایجاد نکرد، روایات ما میگویند: این فرد ملعون است. درخطبه شعبانیه فرمایش پیامبر است: اگر کسی ماه رمضان را درک کرد و رحمت خدا او را نگرفت، خودش را نساخت او ملعون است. از رحمت خدا به دور است. بد عاقبت و شقی کسی هست که از رحمت و مغفرت خدا در ماه مبارک رمضان محروم بشود.
توصیه های پیامبر به جابر
امام باقر میفرماید: که جابر نقل کرد که محضر خاتم انبیا حضرت محمد مصطفی صل الله علیه و اله بودم. پیامبر فرمودند: اگر کسی ماه رمضان را درک کند (من صام نهاره و قام وردا من لیله و عف بطنه و فرجه و کف لسانه خرج من ذنوبه کخروجه من الشهر فقال جابر یا رسول الله ما احسن هذا الحدیث فقال رسول الله ص یا جابر و ما اشد هذه الشروط)[11] اگر کسی در ماه رمضان روزه بگیرد. تو روایات خیلی پا فشاری شده که روزه فقط نخوردن نیست. بلکه باید تمام اعضایت از گناه روزه باشد. و خوش اخلاق باشی. پیامبرما فرمود: کسی اگر در ماه رمضان خوش اخلاق باشد جواز عبور از پل صراط براش صادر میشود. فرمود کسی که در ماه مبارک رمضان روزه بگیرد. بخشی هم از شب را به عبادت بگذراند، جلو زبانش را هم بگیرد. جلوی شهوتش را هم بگیرد. یه مقدار تغییر و تحول داشته باشد. از گناه بیرون میرود، همانطور که از رمضان بیرون میرود. (خرج من ذنوبه کخروجه من الشهر) جابر خیلی خوشش امد، گفت: این حدیث چه قدر زیباست. پیامبر خدا فرمودند: اما این شرطهایی که گفتم، چه قدر سخت و مهم است. اگر گناه نکردیم تو روایات تضمین شده، مورد امرزش کامل و لطف و غفران الهی خواهیم بود.
پی نوشت ها:
[1]. الکافی، شیخ کلینی، ج 4، ص 87.
[2]. القارعه: 6،7.
[3]. البقره : 44.
[4]. الصف : 2.
[5]. وسایل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج 7، ص 84.
[6]. المایده : 105.
[7]. فضایل الاشهر الثلاثه، شیخ صدوق، ص 140.
[8]. شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج 1، ص 325.
[9]. العنکبوت : 45.
[10]. بحارالانوار، مجلسی، ج 79، ص 198.
[11]. الکافی، شییخ کلینی، ج 4، ص 87.
مطالب مرتبط
- دعای روز سی ام ماه مبارک رمضان
- نام های ماه مبارک رمضان و معانی آنها
- باید و نبایدهای ماه رمضان
- نزول کتب آسمانی در ماه مبارک رمضان
- مغفرت الهی در ماه رمضان
- دعای حضرت علی(ع) در شب عید فطر
- شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
- توصیه های بهداشتی در ماه رمضان
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری