مقالات ویروس کرونا

داروی سرطان شدت بیماری‌زایی ویروس کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد

داروی سرطان شدت بیماری‌زایی ویروس کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد

محققان دانشگاه مریلند واقع در آمریکا توانستند سمی‌ترین پروتئین‌های تولیدشده توسط ویروس کووید ۱۹ را شناسایی کرده و با استفاده از یک داروی ضدسرطان تایید شده، آثار مخرب این پروتئین‌های ویروسی را کاهش دهند.

 

به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، در این تحقیقات که با استفاده از مگس‌های میوه و سلول‌های روده انسان انجام گرفت،‌ محققان توانستند فرایندهای سلولی را که توسط ویروس صورت می‌گیرد، به‌طور دقیق شناسایی کرده و اهداف جدیدی را برای داروهای احتمالی کووید ۱۹ معرفی کنند.
بر اساس این تحقیقات پروتئین ویروسی Orf۶ سمی‌ترین پروتئین تولید شده توسط ویروس کووید ۱۹ بوده و در این آزمایش نیمی از سلول‌های روده انسان را نابود کرده است. دو پروتئین ویروسی Nsp۶ و Orf۷a نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد از سلول‌های انسان را نابود کرده‌اند. همچنین این پروتئین‌های ویروسی موجب مرگ مگس‌های میوه قبل از رسیدن به بلوغ می‌شوند. این پروتئین‌های سمی به پروتئین‌های حامل مواد در هسته سلول‌های انسان می‌چسبند و به آن آسیب می‌زنند.
اکنون محققان دریافتند داروی ضدسرطان selinexor قادر است پروتئین‌های حامل را مهار کرده و اثر سمی ویروس را خنثی کند. در واقع این دارو نرخ بقای سلول‌های انسان را به میزان ۱۲ درصد افزایش داده و مانع مرگ زودرس در ۱۵ درصد از مگس‌های میوه شده است.
به گفته محققان داروی اصلی مورد استفاده برای مقابله با کووید ۱۹ یعنی رمدسیویر صرفا مانع تولید مثل ویروس می‌شود، اما تاثیری بر سلول‌های آلوده ندارد، این در حالی است که هدفگیری پروتئین‌های سمی ویروس امکان درمان سلول‌های آلوده را نیز در اختیار می‌گذارد.
در حال حاضر بیش از هزار داروی تایید شده توسط سازمان غذا و دارو به منظور شناسایی خواص ضدویروسی و با هدف مقابله با کووید ۱۹ در دست مطالعه و بررسی هستند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز همه‌گیری جهانی (پاندمی) این بیماری را تأیید کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در قالب دو مقاله در دو نشریه Cell و Bioscience منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه