خودباوری در روابط همسران
واقعیت این است که بیشتر افراد نگران قضاوت و تصورات دیگران هستند و از اینکه دیگران آنها را خوب، زیبا، خوش فکر، موفق و یا پولدار نبینند، بسیار میترسند. در یک رابطه زناشویی این مساله بیشتر و حساستر است.
اعتماد به نفس برای تضمین سلامت رابطه شما با همسرتان بسیار ارزشمند است. اگر اعتماد به نفستان پایین باشد لحظهای از زندگیتان لذت نخواهید برد زیرا همیشه نسبت به همسرتان ناکامیهایی دارید که شما را ناموفق جلوه میدهند. پس اگر به هر دلیلی خودتان، تواناییهایتان و امکاناتی که در اختیار دارید را باور ندارید باید با آن به عنوان یک مشکل جدی مقابله کنید و تغییر کنید.
هم شما و هم همسرتان به یک اندازه نیاز به اعتماد به نفس و خودباوری دارید و هر دوی شما باید به دیگری قدرت و انگیزه پذیرش و باور تواناییها را بدهد. ابراز عشق، همراهی، همدردی و روحیهبخشی به همسرتان کمک میکند تا تصور بهتری از خودش و تواناییهایش پیدا کند.
اینکه همسرتان را فرد تأثیرگذار زندگیتان بدانید و به او روحیه بدهید و تحسیناش کنید از همسرتان یک شخصیت قدرتمند و خودباور خواهد ساخت.
چه چیزی اعتماد به نفس را از بین میبرد؟
نشانههای زیادی وجود دارند که میتوانند دلایل ضعف و کمبود اعتماد به نفس در شما یا همسرتان باشند:
اگر در کودکی پدرومادر از شما و رفتارتان انتقاد کرده باشند، تواناییهایتان را نادیده گرفته باشند و یا اگر قربانی انوع خشونتهای خانوادگی بوده باشید به راحتی میتوانید ریشه اعتماد به نفس پایین را پیدا کنید.
اگر نمیتوانید در روابط اجتماعی و دوستانه شرکت کنید و یا در جمعی خودتان را مطرح کنید شما اعتماد به نفس پایینی دارید.
اگر به راحتی ناامید و دلسرد میشوید و یا اگر نمیتوانید به تنهایی در موارد ساده تصمیمگیری کنید و وابسته به نظر و رأی دیگران هستید اعتماد به نفس پایینی دارید.
اگر نمیتوانید اشتباهاتتان را بپذیرید و یا نمیتوانید دیگران را بخاطر اشتباهاتشان ببخشید و فراموش کنید، مشکل در اعتماد به نفس و خودباوری شماست.
اگر از انتقاد کردن از دیگران لذت میبرید اما انتقادپذیر نیستید و یا اگر خیلی ایدهآلگرا هستید و وسواس زیادی برای بینقص بودن خودتان و کارهایتان دارید و به راحتی دچار افسردگی یا خشم میشوید شما از لحاظ روحی ضعف دارید.
این نشانهها در شما یا همسرتان برای تشخیص کمبود اعتماد به نفس کافی هستند و البته به شدت روابط شما و همسرتان را تحت تأثیر قرار میدهند.
مثل هر بیماری روحی و یا هر مساله زناشویی دیگر در قدم اول باید بپذیرید که شما یا همسرتان مشکل دارید. اگر قبول کنید که چیزی در وضعیت روحی شما اشتباه است بهتر میتوانید دلایل و ریشه مشکلاتتان را بشناسید و برای تغییر رفتارتان قدمی بردارید.
قوانینی در ازدواج وجود دارند که اگر به آنها پایبند باشید میتوانید به داشتن یک رابطه سالم زناشویی امیدوار شوید. این قوانین کارهایی است که میتوانید برای افزایش اعتماد به نفس در خودتان و همسرتان انجام بدهید.
پیش از اینکه بخواهید اعتماد به نفستان را بازسازی کنید به علایم و نشانهها دقت کنید. در ذهن شما چه میگذرد؟ مسلماً آنچه مییابید پیامهایی از گذشته است. آنچه خانواده به شما القا کرده و یا دوستانتان در شما ایجاد کردهاند، و یا تجربیات تلخ گذشته و ناکامیها و شکستهایی که داشتهاید. برای شروع وقتی با دلایل از دست رفتن اعتماد به نفستان مواجه شدید، آنها را کنار بگذارید و با تفکرات مثبت برای تغییر آماده شوید.
1ـ ببخشید تا دریافتکننده باشید.
این یک قانون کلی است که در همه موقعیتهای زندگیتان برایتان کارکرد دارد. یاد بگیرید که بیشتر از آنچه توقع دارید از دیگران دریافت کنید به دیگران ببخشید. انتظاراتتان را پایین بیاورید و به جای آن در خودتان شخصیت «دهنده» را پرورش بدهید، کسی که پول بیشتری برای بخشیدن دارد، برای دیگران وقت دارد و شنونده خوبی است.
2ـ درک متقابل را پرورش بدهید.
اگر شنونده نیازها و خواستههای همسرتان باشید میتوانید انتظار داشته باشید که او نیز متقابلا شما را درک کند. همسرتان تلاشها و خواستههای شما را به راحتی میپذیرد اگر از سوی شما به همان اندازه همدلی و همدردی را نسبت به خودش ببیند.
3ـ صبر پیشه کنید.
بسیاری از ما در رابطه زناشویی به دنبال نتایج فوری هستیم. ما میخواهیم امروزمان از دیروز بهتر باشد اما زندگی همیشه مطابق با خواستهها و آرزوهای ما پیش نمیرود و باید برای تغییر و تحولات بزرگ شکیبا بود. انتظار نداشته باشید که همه چیز مطابق با رویاها و آرزوهایتان پیش برود زیرا اگر اینگونه نشود احساس ناکامی و یاس اعتماد به نفستان را از بین خواهد برد.
4ـ اول کاشت بعد برداشت
در رابطه از همسرتان چه میخواهید؟ و چه چیزی به همسرتان میبخشید؟ رابطه شاد؟ موفقیت؟ فرصتهای بیشتر برای تجربههای مشترک؟ تکلیف نیازهایتان را مشخص کنید و آنها را مطرح کنید.
اجازه بدهید تا همسرتان بفهمد باید چه چیزی برایتان فراهم کند و چه چیزی از شما بخواهد.
10 تمرین برای بالابردن اعتماد به نفس
اعتماد به نفس را میتوانید با تلاشهای هدفمند خودتان و حمایتها و کمکهای دیگران در خود پرورش بدهید. این 10 تمرین به شما و همسرتان یاد میدهد تا به بالابردن اعتماد به نفس یکدیگر کمک کنید.
1ـ پذیرش بدون قید و شرط
پذیرش بدون قید و شرط یکی از عناصر اصلی به دست آوردن اعتماد به نفس است. بدون باور پذیری تواناییها و استعدادهایتان نمیتوانید اعتماد به نفس پیدا کنید. اگر میخواهید یک شخصیت مستقل و بااراده در رابطه زناشوییتان باشید خودتان را بدون کم و کاست باور کنید.
2ـ گذشته را فراموش کنید
نسبت به اتفاقات بد گذشته فراموشکار شوید. روزها و خاطرات بد را فراموش کنید و یا آنها را به نفع زندگی امروزتان تفسیر مثبت کنید. خطاها و اشتباهات گذشته همسرتان را به یادش نیاورید و همچنین خودتان را بخاطراشتباهاتی که داشتهاید سرزنش نکنید. همسرتان را تحسین کنید و مدام با خودتان تکرار کنید که شما ظرفیت و توانایی جبران اشتباهات را دارید.
3ـ مراقب حرف زدنتان باشید
واژهها قدرتی باور نکردنی دارند. تأثیری که کلمات در ما و دیگران ایجاد میکند فراتر از توصیف است. شما بارها جادوی کلمات را تجربه کرده اید. کلمات میتوانند اعتماد به نفس بدهند و یا آن را نابود کنند و تصویر مخدوشی از شما در ذهنتان بسازند. مرگ و زندگی در کلمات هستند پس مراقب آنچه میگویید باشید.
4ـ حامی لحظههای سخت زندگی باشید
زمانی که مشکلات و سختیها وارد زندگیتان میشوند به جای نادیده گرفتن یکدیگر یا متهم کردن و حتی به تنهایی به عهده گرفتن مسئولیتها در کنار هم باشید و از یکدیگر حمایت کنید. نقش حمایتی شما نه تنها برای بالابردن اعتماد به نفس همسرتان لازم است بلکه به خودتان هم کمک میکند تا اعتماد به نفستان را تقویت کنید.
5ـ همسرتان را از احساس گناه رها کنید.
شما میتوانید تأثیر مهمی بر روی احساسات همسرتان داشته باشید. اگر او به شدت نگران نتایج رفتارش است این شما هستید که میتوانید به او اعتماد به نفس بدهید. ترس از خطا و اشتباه به تنهایی میتواند اعتماد به نفس را نابود کند و یکی از دلایل مهم کمبود اعتماد به نفس در فرد است. به جای اینکه مدام از تفکر، رفتار و عملکرد همسرتان انتقاد کنید و او را از نتایج آنها بترسانید به او انگیزه تلاش بیشتر بدهید. به جای قضاوت، حمایت کنید.
6ـ بگویید «ممنونم»
توجه و درکتان نسبت به کاری که همسرتان برایتان انجام میدهد را با جملات بیان کنید. به سادگی اما هر روز و هر زمان که لازم است به او بگویید «از تو ممنونم». این جملات معجزه گر هم برای شما خوب است و هم انگیزه کافی برای همسرتان است تا خودش را باور کند.
7ـ از تحسین دست برندارید.
به تفکر همسرتان هرچند با شما متفاوت باشد احترام بگذارید و او را بخاطر انتخابهایش تحسین کنید. زن یا مردی که اعتماد به نفس ندارد به تشویق و ترغیب و تحسین دیگران نیاز دارد.
8 ـ همسرتان را به دوستیهای جدید دعوت کنید
از همسرتان بخواهید تا دوستان جدید داشته باشد و یا با دوستان نزدیکش بیشتر معاشرت کند. انزوا و تنهایی دشمن اعتماد به نفس هستند. شما و همسرتان در روابط اجتماعی و خانوادگی موقعیت خودتان را بیشتر و بهتر میشناسید و زمانی که به درک واقعی از آنچه که هستید و یا در رابطه دارید برسید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
9ـ زندگی را در اختیار بگیرید
زندگی و مسایلی را که در جریان دارید را جدی بگیرید. بیشتر فکر کنید و بیمحابا عمل نکنید. به تصمیمهای که گرفتهاید پایبند باشید تا افسار زندگی را در دست داشته باشید. اگر نتوانید ارادهتان را در زندگی حاکم کنید اعتماد به نفستان را از دست خواهید داد. از همسرتان نیز همین را بخواهید و او را تشویق کنید که زندگیش را اداره کند. احساساتتان را نیز کنترل کنید. مهارتهای کنترل خشم، کمتحملی و بیحوصلگی را یاد بگیرید و به کار ببندید.
10ـ منزلتتان را حفظ کنید
اینکه چه تصویری از خود در ذهن همسرتان میسازید در اعتماد به نفستان تأثیر میگذارد. برای این تصویر باید تلاش کنید. سعی کنید شخصیتی مستقل، با اراده، مهربان، بخشنده و قابل اعتماد باشید. خودتان و دیگران را ببخشید و این پند قدیمی که گذشته چراغ راه آینده است را به عنوان یک ایده اساسی در برابر نگرانیهای ناشی از شکست جدی بگیرید.
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- سبک های یادگیری
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری