«جهش تولید» از سکوی اعتماد
تحقق شعار اقتصادی امسال لوازمی دارد که الزاما همه آنها اقتصادی نیست از جمله «اعتماد سیاسی» که خود مستلزم رابطهای دوسویه میان مردم و حکومت است. در این میان، یکی از عوامل ایجاد اعتماد، تقویت کارآمدی و کارآیی درعرصههای مختلف است.
تحقق اعتماد منوط به ابزارها و مولفههایی است که یکی از مهمترین آنها «کارآمدی» یا به عبارتی «کارآیی» است. به باور صاحبنظران در صورت فقدان یا ضعف مولفه کارایی، حکومتها دچار بحران کارآمدی می شوند که همین مساله منجر به بحرانهای مقبولیت و مشروعیت نظامهای سیاسی می شود.
بحران کارآمدی پدیدهای است که امروزه نظامهای حکومتی را مورد تهدید جدی قرار داده است. برخی تحلیلگران معتقدند که کشور ما نیز در برخی عرصهها با ناکارآمدی مواجه است. با این حال نکته مهمی که نمی توان از نظر دور داشت این است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی حکومت با بحرانهای زیادی مواجه بوده و به طور نسبی توانسته توانمندی های خود را در مهار چنین بحرانهایی نشان دهد.
طی سال های گذشته کشور با فراز و نشیب های بسیاری روبرو بوده و با مصائب فراوانی دست و پنجه نرم کرده است. مشکلات در عرصه های مختلف فشار زیادی بر پیکره جامعه وارد ساخته که همین امر نیز نارضایتی هایی را برانگیخته است. از طرفی نیز فساد در داخل و فشار و تحریم های خارجی، مشکلات را ضریب داده است.
البته تلاشهایی را که انجام می شود نمی توان نادیده گرفت؛ از سیل تا زلزله و اکنون مقابله با ویروس کرونا، شاهد ایثار و مجاهدتها هستیم.
در این میان جریانهای معاند نظام در تلاشند با ایجاد حس سرخوردگی و کاستن از اعتماد عمومی، میان مردم و حاکمیت فاصله بیاندازند. از این رو حضور پرشور مردم و گروه های سیاسی در کنار هم و تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی می تواند سدی در مقابل توطئه دشمنان باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به رسم هر سال در نخستین لحظات سال نو، در پیامی به عموم مردم ایران، با نامگذاری سال جدید، مسیر حرکت یکساله کشور را مشخص میکنند. امسال نیز همانند سال های گذشته حضرت آیت الله خامنه ای در نخستین دقیقههای پس از تحویل سال نو با مردم سخن گفتند.
رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند. ایشان در بخشی از سخنان خود یادآور شدند «اینکه حالا بعضی تصوّر کنند که در فلان نقطهی از تشکیلاتِ کشور کمکاری میشود، این را هم بنده تأیید نمیکنم. ما از نزدیک شاهد هستیم، میبینیم؛ همه مشغولند، همه مشغول کار و تلاشند، هر کس به قدر خودش».
تاکید رهبر انقلاب بر این که همه در تلاش و کوشش جهت رفع مشکلاتند نشان میدهد که انسجام و وحدت رویه در برابر مشکلات می تواند موانع را از پیش روی کشور بردارد.
وحدت و وفاق ملی یکی از ضرورتهای مهم و اصلی برای هر کشور به شمار می آید و هر جامعه ای برای رویارویی با تهدیدهای بیرونی و چالش های درونی، ناگزیر از حرکت به سوی انسجام و وحدت است.
این وحدت و همدلی هم باید میان مردم و مسوولان و هم میان مسوولان با یکدیگر برقراری یابد. به عبارت دیگر، سلامت یک کشور در صورتی تضمین خواهد شد که همه گروه های جامعه با یکدیگر به تفاهم و همدلی برسند. به عبارتی دیگر دامن زدن بر شکافها و پررنگ کردن اختلافات آفتی ویرانگر و تهدیدی برای وحدت و انسجام ملی است.
در واقع گسترش شکافها و افزایش بی اعتمادی در جامعه منجر به تضعیف تعهد اجتماعی و کمرنگ شدن هویت اجتماعی و ملی می شود. این بیاعتمادی به سطح روابط میانفردی کشیده شده و نتیجهای جز، کوچک شدن روابط بین شهروندی و در نهایت انزوای اجتماعی ندارد. در واقع تقویت اعتماد، حس پذیرش سیاسی و اجتماعی در جامعه را افزایش میدهد.
کارآمدی، در حقیقت بیانگر قابلیت و توانایی اداره هر کشور به دست مدیران و کارگزاران آن است که ایفای بهینه کارویژه های دولت و کسب بیشینه رضایتمندی مردم را درپی دارد.
در واقع کارآمدی دولتهای به موازات درجه بالایی از سرمایه اجتماعی به افزایش «رفاه اقتصادی و توسعه اجتماعی» منجر می شود. این معادله حاکی از آن است که با مثبت شدن همزمان کارآمدی و سرمایه اجتماعی، جامعه به سمت پیشرفت هدایت خواهد شد.
نکته مهم این که حفظ اعتماد سخت تر از ایجاد اعتماد است. بر این اساس تقویت کارآیی و کارآمدی در جامعه نسبت مردم و حاکمیت و اعتماد میان آنها را پایدار می سازد و در صورت کم توجهی یا بی توجهی به این مساله آفت بی اعتمادی به سختی جبرانپذیر خواهد بود.
مطالب مرتبط
- 12 راهبرد برای تحقق شعار سال 99 سال جهش تولید
- بنر و پوستر سال جهش تولید
- مخاطب شعار سال ۱۴۰۰ کیست؟
- مهار تورم پیششرط تحقق «جهش تولید»
- سرچشمه «جهش تولید»
- خطوط اعتباری بانکی؛ شاهرگ «جهش تولید»
- برنامهریزی، رمز جهش تولید
- جهش تولید تنها با مانع زداییها و پشتیبانی!
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری