خود مراقبتی، گام اصلی سلامت در برابر کرونا

خود مراقبتی، گام اصلی سلامت در برابر کرونا

- رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مردم باخود مراقبتی از جمله شستن دست با صابون، دست ندادن، قرنطینه خانگی و حضور نیافتن در مکان‌های شلوغ می‌توانند از بیماری کرونا پیشگیری کرده و از سلامتی خود محافظت کنند.

دکتر جلیل کوهپایه زاده، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه مردم باید خودمراقبتی را فراگیرند، گفت: مردم با خود مراقبتی می تواند از سلامت خود در مقابل بیماری ها از جمله کرونا به نحو صحیح از خود مراقبت کنند در واقع خود مراقبتی، عملی است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک ابزار استفاده می‌کند تا از سلامت خود مراقبت کند که گام نخست و اصلی این کار حفظ سلامت است و مردم با این کار یاد می گیرند که چگونه و با چه اصول صحیحی می توانند از سلامت خود که از بالاترین مواهب الهی است، حفاظت کنند.

وی قرنطینه خانگی را از دیگر اقدامات خود مراقبتی برای حفظ سلامتی در مقابل کرونا اعلام کرد و افزود: مردم با خود مراقبتی می توانند این دوران را با سلامتی سپری کنند.

کوهپیایه زاده، دهان، مخاط بینی و چشم را از مهمترین راه انتقال بیماری های تنفسی از جمله کرونا اعلام کرد و به مردم توصیه کرد دست آلوده را به دهان، مخاط بینی و چشم نزند و با این کار راه انتقال ویروس قطع می شود.

از مراجعات غیرضروری به بیمارستان ها خودداری کنیم
وی از مردم درخواست کرد که از مراجعات غیرضروری به بیمارستان ها خودداری کنند زیرا مراجعه به بیمارستان علاوه بر افزایش بار بیمارستانی، مانع خدمات رسانی مناسب به بیمار شده و هم اینکه افراد سالم در معرض بیماری قرار می گیرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: خیلی از مردم به طور عادی برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه نمی کنند و حداکثر به یک درمانگاه، مراکز جامع سلامت یا کلینیک مراجعه می کنند، فردی که علائم اولیه سرماخوردگی را دارد نیازی نیست به بیمارستان مراجعه کند.

وی ادامه داد: اگر افراد علائم سرماخوردگی اولیه را دارند به مراکز جامع سلامت، درمانگاه ها و کلینیک ها مراجعه کنند تا در صورت نیاز به بیمارستان هدایت شوند، خیلی از مردم بدون علامت بیماری یا با علامت خفیف، نگران کرونا هستند و به بیمارستان ها مراجعه می کنند که کار اشتباهی است.

از کرونا بیماری هولناک نسازیم
کوهپیایه زاده اظهار داشت: کرونا یک بیماری ویروسی با کشندگی پایین و شیوع بالا است و مردم نباید از آن بیماری هولناکی بسازند.

وی از مردم تقاضا کرد که آرامش خود را حفظ کنند، زیرا استرس سبب افزایش احتمال ابتلا به بیماری می شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: ماسک برای افرادی که علامت بیماری را ندارند یا در معرض بیماری قرار نمی گیرند، الزامی نیست.

وی اظهار داشت: این موضوع برای شرایط فعلی است و ممکن است شرایط طوری تغییر کند و ابتلا به بیماری شایع تر شود و در آن موقع تصمیمات دیگری اخذ می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه ۲ گروه حتما باید ماسک بزنند، گفت: افرادی که علائم بیماری تنفسی مانند آب ریزش بینی، سرفه و عطسه دارند یا کسانی که با افراد مشکوک، بیمار یا حتی دچار سرماخوردگی، ارتباط دارند، باید از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد که هر چه مردم در معابر عمومی حضور نیابند و با هم تماس نداشته باشند از چرخه انتقال ویروس جلوگیری می شود.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از۷۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز جمعه ۱۶ اسفندماه اعلام کرد: تاکنون موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۴ هزار و ۷۴۷ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۲۴ نفر رسیده و همچنین ۹۱۳ نفر بهبود یافته‌اند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه