کتاب «در ستایش امید»

کتاب «در ستایش امید»

کتاب در ستایش امید، به قلم و تحلیل مهدی کمپانی زارع از سوی نشر نگاه معاصر در سال ۱۳۹۸ منتشر شده است

این کتاب به نویسندگی مهدی کمپانی زارع است که پیشتر ازو کتابهای نظیر مولانا و معنای زندگی، مولانا و مدرسه عشق، مولانا و اخلاقی زیستن، مولانا و مسائل وجودی انسان، مرگ اندیشی از گیل گمش تا کامو، مهاجر راه اصلاح، کریم آل محمد(ص)، تعالیم شمس، تبار علم و اعتدال، حیات فکری غزالی از سوی نشر نگاه معاصر منتشر شده است. این کتاب نسبتاً کم حجم در هفت فصل «چیستی امید»، «کارکردهای امید»، «مخالفان امید»، «استعاره‌های امید»، «بسترهای امید»، «امید به چه چیز و چه کسان تعلق می‌گبرد» و «امید و اخلاق» تدوین شده است.

در مقدمه کتاب آمده است: «در این سرای تضاد، هر چیزی متضاد دارد. «فروبستگی» نیز از این قاعده مستثنی نیست و «گشودگی» دائما در حال کارشکنی و یا شاید به تعبیری آسانگیر در حال ترمیم و تکمیل آن است. در این سراچه ترکیب و تضاد هیچ وضعیت نهایی‌ای وجود ندارد، زیرا متضادان در حال در هم ریختن اساس یکدیگرند. از این روست که این عالم در بی‌قراری پیوسته به سر می‌برد و نقش ثبات نمی‌پذیرد. صائب می‌گفت:

لنگر از قافلۀ ریگِ روان می‌جویی؟ / ای که از زندگی امّیدِ ثبات است تو را

این کتاب روایتی است از امید و آنچه بدان مربوط است. یک نکته را باید بارها و بارها تکرار کرد و خسته نشد: امید انفعال نیست. امید همان طلب است. طلبی که به تعبیر مولانا گروگان خدا نزد ماست و گواهی می‌دهد بر وجود وضعیتی بهتر. همان‌گونه که با بروز بیماری، داروها را کشف و خود را درمان می‌کنیم، با بروز طلبی از وضعیتی نیک، امیدوارانه آن را می‌یابیم یا می‌سازیم.»

گفتنی است که کتاب در ستایش امید در شمارگان ۱۱۰۰ و در ۱۵۳ صفحه با قیمت ۲۲۰۰۰۰ ریال از مجموعه بینش معنویِ نشر نگاه معاصر منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه