کتاب مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان


کتاب مدیریت زمان نوشتۀ مارک منچینی به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های کارکنان‌تان را در موقعیت‌های مختلف و در ارتباط با مدیریت زمان تقویت کنید. مدیریت زمان سبب انجام آسان‌تر و بهینه‌تر وظایف می‌شود.

زمان محدود است، ما تنها چند ساعت مفید در روز را برای انجام مسئولیت‌ها و وظایف و در عین‌حال لذت بردن از زندگی، در اختیار داریم. شغل‌ها باید به ما احساس رضایت و شادمانی بدهند. گرفتن دستمزد در ازای انجام کار، ما را قادر می‌سازد از زندگی شخصی‌مان لذت ببریم و احساس شادی مضاعفی داشته باشیم. استرس کمتر، اعتمادبه‌نفس و احساس رضایت بیشتر، همگی از منافعی هستند که با اجرای صحیح مدیریت زمان در زندگی اتفاق می‌افتند.

مارک منچینی (Marc Mancini) در این کتاب شما را کمک می‌کند به این اهداف و بیشتر از این‌ها دست یابید. منفعت ابتدایی که شما با خواندن و درک درس‌ها (در این کتاب) به دست می‌آورید، افزایش سوددهی در شغل کنونی‌تان خواهد بود.

افزون بر این، کتاب مدیریت زمان (Time Management) کمکتان می‌کند تا مهارت‌های خود در زندگی شخصی و غیرکاری را نیز ارتقا دهید و موفقیت بیشتری در خانوادۀ خود و کل زندگی‌تان داشته باشید. این موضوع که این مهارت‌ها در خارج از محیط کار هم کارایی دارند، در جریان کتاب مشاهده خواهد شد. این امر با ذکر نمونه‌هایی از زندگی روزمره و اداری کارکنان صورت می‌گیرد.

امیدواریم این نمونه‌ها اندیشۀ شما را به چالش بیندازد و مجبورتان کند تا درباره راه‌های مناسب‌تری تفکر کنید و با به کار بردن راهبرد مناسب آن‌ها را به کار بندید. شما خواهید فهمید که این راه‌ها در زمینۀ‌های مختلف زندگی شخصی‌ و زندگی افراد پیرامون شما تا چه اندازه تأثیرگذار خواهد بود. همان‌طور که خواهید دید این اثر به بیان موضوعات دیگری در رابطه با مدیریت زمان مانند سازمان‌دهی، کارآمدی و دیگر اهداف در زندگی شخصی شما نیز می‌پردازد.

در حقیقت پدیده مدیریت زمان به دیگر امور مرتبط است و بسیاری از عوامل زندگی روزانۀ ما آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. مدیریت زمان به بیشترین میزان شادی و رضایت خاطری مربوط است که در طول یک روز باید داشته باشیم.

پس هنگامی‌ که این کتاب را می‌خوانید چه انتظاری باید داشته باشید؟ در دو فصل اول شما با تئوری‌هایی روبرو می‌شوید که مدیریت زمان را تأیید می‌کنند و می‌توانند به‌طور اساسی و بنیادی نحوه اداره زندگی شما را دگرگون سازند. آماده باشید تا در فصل‌های بعدی کتاب با صدها روش عملی آشنا شوید که بتواند شما را کمک کند تا مسئولیت‌های روزانه خود را به‌ خوبی انجام دهید.

در بخشی از کتاب مدیریت زمان می‌خوانیم:

افراد زیادی براین باورند که غیرممکن است بتوانند محیط کارشان را کنترل کنند یا می‌ترسند که نتوانند بر اوضاع مسلط شوند. از این گذشته، اقدام برای کنترل‌ کردن غالباً باعث افزوده شدن فعالیت‌ها و وظایف می‌شود. خیلی از افراد فکر می‌کنند بر عهده گرفتن مسئولیت بیشتر باعث بدتر شدن شرایط نامناسب آن‌ها می‌شود. اما مطالعات موجود نشان می‌دهد که صرف‌ نظر از موقعیت شغلی، هراندازه که فرد کنترل بیشتری بر وظایف و مسئولیت‌هایش داشته باشد، از کار خود و مسئولیتش احساس رضایت بیشتری خواهد داشت.

روش‌های متعددی وجود دارد برای اینکه انسان بتواند بر شرایطی که در آن قرار گرفته است، مسلط شود. به این مثال توجه کنید. مدیری در یک شرکت هوایی کار می‌کند که آن شرکت از لحاظ درآمد وضعیت مناسبی ندارد؛ وی متوجه می‌شود که ممکن است از کار برکنار شود و از اینکه برای موقعیت دیگری در خطوط هوایی تقاضا دهد، دلسرد شده است.

وی شغلی در قسمت حمل بار خطوط هوایی پیدا می‌کند. او پیش از آن می‌دانست که اطلاعات کمی درزمینۀ حمل بار دارد و این تغییر موقعیت مستلزم یادگیری مهارت‌های جدید است و البته می‌دانست که این قسمت دارای کارکنان کارآمد بوده و استرس کمتری برای او در پی خواهد داشت. او پس از یک سال از تغییر شغلش کاملاً راضی بود و جایگاهی مناسب پیدا کرد و با افراد پرکار و کارآمد همکار شد؛ این امر سبب شد که او مهارت‌های سازمان‌دهی خود را با موانع کمتر و صرف انرژی کمتری اجرا کند. تغییری که او ایجاد کرد آنقدرها هم بد نبود که فکر می‌کرد و از آن وحشت داشت. در حقیقت این تغییر او را به موقعیت کاری رضایت کننده‌تری سوق داد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: کنترل زمان
شناخت روش‌های مدیریت زمان
رابطه شما با زمان چگونه است؟
محیط پیرامون شما
ساعت‌ها به کجا می‌روند؟
نکته‌های کاربردی فصل اول
فصل دوم: چند افسانه دربارۀ مدیریت زمان
افسانه اول: مدیریت زمان می‌تواند خیلی به وسواس‌ نزدیک شود.
افسانۀ دوم: مدیریت زمان تفریح و هیجان را از بین می‌برد
افسانه سوم: بدگمان بودن دربارۀ شرکتی که در آن کار می‌کنید
افسانه چهارم: یک روش برای همه مناسب است
نکته‌های کاربردی فصل دوم
فصل سوم: رعایت اصل اولویت‌ها
سیستم الف-ب-پ
سیستم موجودی کالا
سیستم بازدهی
اصل پارتو
نکته‌های کاربردی فصل سوم
فصل چهارم: تعلل، خورۀ زمان
چرا شما کارها را به تعویق می‌اندازید؟
چه‌کارهایی را به تعویق می‌اندازید؟
هشت عامل یادشده در جدول ۱-۴
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل چهارم
فصل پنجم: قلوه‌سنگ‌ها، برهه‌ها، هدف‌ها، و خوشه‌بندی‌ها
پایه‌گذاری اهداف
مرا تنها بگذار!
هیچ کاری انجام ندهید!
خوشه‌بندی
کشف کردن الگوها
ساعت زیستی شما چگونه است؟
چند راه‌کار
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل پنجم
فصل ششم: چگونه می‌توان به‌درستی اختیار‌سپاری کرد
به چه کسانی می‌توانید کارها را محول کنید؟
چه چیزی را می‌توانید به دیگری محول کنید؟
چرا محول کردن، کار دشواری است؟
مراحل کلیدی محول کردن کارها
نکته‌های کاربردی فصل ششم
فصل هفتم: یادگیریِ «نه» ‌گفتن
به چه مواردی پاسخ منفی بدهیم؟
چگونگی نه گفتن
رویارویی با جلسات و گردهم‌آیی‌ها
اگر شما رئیس نباشید
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل هفتم
فصل هشتم: هنر پیش‌نگری
به چه میزان موارد را به‌درستی پیش‌نگری می‌کنید؟
سندرومِ پارکومتر
راهبردِ ضرب‌الاجلِ اشتباه
زبانِ نامفهوم
تأثیر وَلِندا
ناقوس کلیسا
موانع نهایی
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل هشتم
فصل نهم:نشتیِ زمان را بگیرید
عواملِ هدررفت زمان
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل نهم
فصل دهم: ابزارهای قدرت در مدیریت زمان
پنج سؤال اساسی
ابزار نهایی: محیط پیرامون شما
جمع‌بندی
نکته‌های کاربردی فصل دهم

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه