کتاب استراتژی کسب و کار

کتاب استراتژی کسب و کار


کتاب استراتژی کسب و کار از مجموعه کتابخانه موفقیت برایان تریسی، با ارائه‌ی بهترین، مفیدترین و مهم‌ترین ایده‌ها در مبحث استراتژی و برنامه‌ریزی استراتژیک، شما را برای دستیابی به پیروزی‌های فوق‌العاده آماده می‌کند.

مهم‌ترین کار شما چیست؟ پاسخ «تفکر» است. تفکر شفاف درباره‌ی اینکه که هستید، چه می‌خواهید و چگونه می‌خواهید آینده‌ای فوق‌العاده برای کار خود رقم بزنید، مهم‌تر از هر کار دیگری است. این موضوع، استراتژی کسب و کار (Business Strategy) نام دارد.

برایان تریسی (Brian Tracy)، در این کتاب به مطالب مفیدی پیرامون مبحث برنامه‌ریزی استراتژیک پرداخته است، از جمله: استراتژی حمله، روش بازگشت از آینده، 5 مرحله تدوین و اجرای استراتژی، استفاده از استراتژی توقف، خلق بازارهای جدید و ده‌ها نکته کاربردی دیگر.

ما در عصر بزرگترین تغییرات تاریخ زندگی می‌کنیم. روش‌هایی که در طولانی مدت برای بعضی شرکت‌ها مفید بوده، امروزه بی‌مصرف است. شرکت‌هایی مثل «بلاک‌باستر» و «بوردرز بوکس» به دلیل تغییر محیط کسب و کار در مدت چند سال از رهبری بازار به ورشکستگی رسیدند. امروزه نوآوری در مدل‌ کسب و کار یکی از داغ‌ترین موضوعات در تعیین موفقیت یا شکست است. بر اساس نظر کارشناسان، 80 درصد شرکت‌های فعلی با مدل‌های کاری منسوخ، برای بقا و کسب موفقیت تلاش می‌کنند. فقط ببینید چه اتفاقی برای روزنامه‌ها، مجله‌ها و انواع رسانه‌های سنتی افتاده است. آن‌ها با دردسرهای جدی مواجه شده‌اند.

به کمک ایده‌های این کتاب یاد می‌گیرید چطور بهتر و شفاف‌تر فکر کنید و برای آینده‌ی کسب وکارتان تصمیمات بهتری اتخاذ کنید. همزمان با مطالعه‌ی هر ایده یا دیدگاه، به ایده‌های خود درباره‌ی اقدام فوری برای کسب نتایج بهتر فکر ‌کنید. در کسب و کارتان مواردی خواهید یافت که می‌توان آن‌ها را فوراً تغییر داد یا بهبود بخشید.

چه یک شرکت تک‌ نفره باشید یا یک غول بین‌المللی، وقتی خود و اطرافیان‌تان اصول استراتژی کسب و کار را تمرین کنید، خواهید دید که می‌توان فقط در عرض چند سال کارهای بیشتری را انجام داد، در حالی‌ که شرکت‌های بدون استراتژی شاید بتوانند همان کارها را در مدت پنج یا ده سال انجام ‌دهند.

با تفکر و عمل استراتژیک، سودآوری و سطح رضایت خود از شرکت و شغل‌تان را افزایش می‌دهید. سطح کلی کیفیت و نفوذ در بازار افزایش می‌یابد. بیش از همه احساس می‌کنید که کنترل سرنوشت شخصی و کاری خود را در دست دارید. می‌توانید هر یک یا دو سال به پشت سر خود نگاه کنید و بگویید «این دقیقاً همان جایی است که می‌خواستیم باشیم».

در بخشی از کتاب استراتژی کسب و کار می‌خوانیم:

تحقیق جدیدی که توسط مدرسه مدیریت کِلاگ در دانشگاه نورث‌وسترن انجام شده، نشان می‌دهد که روش جدید «کسب مزیت رقابتی» تمرکز بر چیزی که آن را به خوبی انجام می‌دهید یا همان «توانمندی‌های برجسته» است.

در گذشته، شرکت‌های پیشرو بازار با استراتژی ساده «بزرگ شو، قوی شو» با هم ادغام می‌شدند: دارایی‌هایشان را یکی می‌کردند و تلاش می‌کردند با استفاده از اندازه بزرگ سازمان خود صرفه‌های مقیاسی بسازند که برای رقبا دست‌ نیافتنی بود. سپس تلاش می‌کردند در هر قسمت ممکن از آن مجموعه عظیم راهی برای رشد و سودآوری کوتاه‌ مدت پیدا کنند.

نیروی ادغام بهترین استراتژی شرکت‌های فعلی نیست. به گفته محققان کلاگ در مجله «استراتژی+کسب‌وکار»، شماره اوت 2014 «شرکت‌های امروزی به دنبال استراتژی‌های سنتی و رسیدن به سودآوری و رشد کوتاه‌مدت در هر جای ممکن نیستند، بلکه می‌دانند با توانمندی‌های برجسته، یعنی با کارهایی که همیشه خوب انجام می‌دهند، خلق ارزش می‌کنند».

آمازون سه کار را خوب انجام می‌دهد: فناوری اطلاعات در سطح جهانی، توزیع محصولات و سیستم خودکار ارائه پیشنهاد به مشتری. این ویژگی‌ها ستون‌های اصلی امپراتوری آمازون هستند.

اپل هم سه کار را خوب انجام می‌دهد: آگاهی از خواست مشتریان، طرح‌های مشتری‌پسند و یکپارچگی در فناوری. «یکپارچگی در فناوری» به معنی ایجاد ارتباط بین کارکرد محصولات است، مثلا آیفون می‌تواند به کامپیوتر وصل شود. همین سه مورد کافی بود تا اپل انقلابی در نوع استفاده ما از تلفن‌های همراه و روش گوش دادن به موسیقی ایجاد کند.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل 1: تعریف استراتژی
فصل 2: اصول استراتژی موثر
فصل 3: پنج سوال در برنامه‌ریزی استراتژیک
فصل 4: افراد کلیدی در تعیین استراتژی
فصل 5: ارزش‌ها، چشم‌انداز و هدف
فصل 6: ماموریت سازمان را مشخص کنید
فصل 7: بازگشت از آینده
فصل 8: حوزه‌های مهم استراتژیک
فصل 9: نیروی محرک: کلید استراتژی
فصل 10: چهار مفهوم کلیدی در برنامه‌ریزی استراتژیک
فصل 11: تمرکز بر برتری‌ها
فصل 12: توسعه مرتبط
فصل 13: استفاده از استراتژی توقف
فصل 14: تفکر از صفر
فصل 15: حمله کنید
فصل 16: انعطاف‌ پیروز است
فصل 17: خلق بازارهای جدید
فصل 18: انتخاب رقبا
فصل 19: مشارکت دادن همه افراد
فصل 20: اهمیت ساختار سازمانی
فصل 21: پنج مرحله تدوین و اجرای استراتژی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه