کتاب لجستیک هوشمند: از ایده تا واقعیت

کتاب لجستیک هوشمند: از ایده تا واقعیت


کتاب لجستیک هوشمند: از ایده تا واقعیت نوشته‌ی صالح آچاک به بررسی کلیه‌ی فعالیت‌های صنعت زنجیره تأمین از جمله ذخیره‌سازی مواد، برنامه تولید، حمل و نقل، بسته‌بندی، توزیع و طراحی سیستم‌ها پرداخته است.

صنعت زنجیره تأمین یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال تأثیرگذار‌ترین صنایع هر کشور از لحاظ فراهم کردن تسهیلات و امکانات تولید، انبارداری، عرضه و توزیع کالا و خدمات به شما می‌آید. به علت ماهیت غالباً فیزیکی کسب و کارهای این حوزه روند خودکارسازی و بهره‌برداری از فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در این صنعت همواره با چالش‌های بسیاری رو به رو است.

سرعت شگفت‌آور تجارت الکترونیک در جهان، نوآوری‌های نوین حاصل شده در زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و رویکرد مشتریان به دریافت هر چه بیشتر خدمات با ارزش افزوده، ابرشرکت‌های لجستیک مانند DHL و غول‌های فناوری دنیا در عرصه فناوری مثل گوگل و حتی فروشگاه‌های اینترنتی بین‌المللی مانند آمازون که بخش اصلی موفقیت خود را مدیون لجستیک هستند، موجب شد تا تحقیقات گسترده‌ای در خصوص استفاده از فناوری‌های خودکارسازی، ‌اطلاعاتی و ارتباطی در لجستیک شروع شود.

کتاب لجستیک هوشمند: از ایده تا واقعیت (Smart Logistics from idea to reality) حاصل تحقیقات قسمتی از مجموعه DHL با نام «بینش‌های لجستیکی» است که در آن به بررسی روند تأثیرات مختلف فناوری‌های نوین در لجستیک پرداخته مش‌شود. فصل‌های این اثر بر اساس روند تاریخی تحقیقات شکل گرفته از سال 2013 الی 2016 جمع‌آوری و ترجمه شده و مباحث مربوط به داده‌های بزرگ، واقعیت اضافه شده و لجستیک همه کاره کاملاً مبتنی بر فناوری‌های اخیر اطلاعاتی همانند سامانه‌های رایانش ابری است.

حسگرهای ارزان قیمت و اینترنت اشیاء به تأثیر فناوری‌های نوین ارتباطی و اثرگذاری آن در لجستیک می‌پردازند. همچنین صالح آچاک فناوری‌های هوش مصنوعی و خودکارسازی را در فصل‌های مرتبط با خودروهای بدون سرنشین، پهبادها و رباتیک زمینه‌های مورد نظر برای لجستیک هوشمند را بررسی کرده است.

در آخر لازم به ذکر است که اگرچه تمام تلاش صالح آچاک بر این بوده تا امانت‌داری در متن در کنار انتقال دقیق مفاهیم برای ایجاد درک و شناخت شناخت بهتر این روندها در دستور کار قرار گیرد، اما قطعاً تلفیق ادبیات دو مفهوم به ظاهر ناهمگون در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و زنجیره تأمین و لجستیک خالی از اشکال و ایراد نخواهد بود.

در بخشی از کتاب لجستیک هوشمند از ایده تا واقعیت می‌خوانیم:

کاربرد وسیع ابزارهای همراه مثل گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها در تقابل با دسترسی به اینترنت همراه متکی بر اساس دسترسی به اطلاعات و تعامل در هر زمان و مکان است. این دلیل تحرک پذیری بنگاه‌ها (یک واژه عمومی برای مفاهیم و راه حل‌های متعدد) از نظر اهمیت در حال رشد است. همچنانکه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها ابزارهای ارتباطی رایج بین شرکت‌ها و مشتریان می‌شوند، یکی از عوامل کلیدی برای موفقیت تحرک‌پذیری بنگاه‌ها فراهم کردن برنامه‌های کاربردی مخصوص شرکت‌ها است. اما در ارتباط ماندن با مشتریان تنها دلیل برنامه‌های کاربردی کسب و کارها نیست.

برنامه‌های کسب و کاری داخلی (به عنوان مثال برای تعمیر و نگهداری) می‌تواند فرآیندهای کسب و کاری داخلی را کارآمدتر نماید (آن‌ها می‌توانند انعطاف پذیری کاربران را تسهیل و چرخه‌های نوآوری را کوتاه نمایند). آن‌ها همچنین می‌توانند کاربرد گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و سایر ابزارهای همراه در فرآیندهای داخلی را ترقی دهند.

در سال‌های اخیر این روند در برنامه‌های کاربردی کسب و کاری از برنامه‌های بومی به برنامه‌های تحت وب تغییر پیدا کرده که اجازه تمرکز بر به روزآوری رویه‌ها و تسهیل سفارشی سازی را می‌دهد. با این حال انتظارات از استاندارد برنامه تحت وب HTML5 در یک بخش ناامید کننده بود و در نتیجه برنامه‌های کاربردی ترکیبی ظهور کردند که مزایای هر دو برنامه بومی و تحت وب را داشتند. انتظار می‌رود این برنامه‌ها در سال‌های آتی بیشتر غالب گردند.

فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول: فناوری حسگرهای ارزان قیمت
فصل دوم: کلان داده در لجستیک
فصل سوم: خودروهای خودران در لجستیک
فصل چهارم: هواپیمای بدون سرنشین (پهباد) در لجستیک
فصل پنجم: واقعیت افزوده شده در لجستیک
فصل ششم: اینترنت اشیاء در لجستیک
فصل هفتم: لجستیک چند کاناله (همه کاره)
فصل هشتم: آدم واره‌ها (رباتیک) در لجستیک

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه