کتاب مدیریت زمان

کتاب مدیریت زمان


کتاب مدیریت زمان از مجموعه کتابخانه موفقیت برایان تریسی، با ارائه‌ی روش‌هایی به شما کمک می‌کند که در هر روز کاری دو ساعت وقت بیشتر داشته باشید و خروجی و بهره‌وری خود را دو برابر کنید.

آنچه در این کتاب می‌آموزید 21 روش مهم برای مدیریت زمان مؤثر است که تقریباً همه‌ی افراد بسیار موفق آن‌ها را کشف کرده‌ و در زندگی خود به کار گرفته‌اند. دستیابی به موفقیت با تکنیک‌های کتاب مدیریت زمان (Time Management) برای هزاران مدیر اثبات شده است و تا زمانی که چهار عامل معروف بهره‌وری یعنی اشتیاق، قاطعیت، اراده و انضباط را با خود داشته باشید، برای شما نیز موفقیت‌آمیز خواهد بود.

برایان تریسی (Brian Tracy) در این کتاب به مطالب مفید و متنوعی پرداخته است از جمله: روش کنترل وقفه‌ها، ایمیل‌ها، جلسات و تماس‌های تلفنی، چهار عامل کلیدی بهره‌وری، اختصاص زمان برای کارهای با اولویت بالا، غلبه بر تعلل و به تعویق انداختن کارها، روش‌های واگذاری و حذف کارها و ده‌ها نکته کاربردی دیگر.

توانایی شما در مدیریت زمان به عنوان مدیر به اندازه هر کار دیگری، تعیین‌ کننده موفقیت یا شکست‌تان است. زمان منبعی ضروری و غیرقابل جایگزین برای موفقیت است. این ارزشمندترین دارایی شماست. نمی‌توان آن را پس‌انداز کرد یا زمان از دست رفته را بازیافت. هر کاری که باید انجام دهید نیازمند زمان است و هر چه از زمان خود بهتر استفاده کنید، موفق‌تر خواهید بود و پاداش‌های بزرگتری دریافت خواهید کرد.

مدیریت زمان برای برخورداری از حداکثر سلامتی و بهره‌وری شخصی حیاتی است. میزان کنترلی که بر زمان و زندگی خود دارید، شاخصی مهم از میزان آرامش درونی، هماهنگی و سلامت ذهنی شما است. احساس عدم توانایی در کنترل زمان منبع اصلی استرس، نگرانی و افسردگی است. هر چه بهتر رویدادهای مهم زندگی خود را سازماندهی و کنترل کنید، هر لحظه احساس بهتری خواهید داشت، انرژی بیشتری دارید، بهتر می‌خوابید و کارهای بیشتری انجام می‌دهید.

مزایای تبدیل شدن به یک مدیر زمان عالی بسیار زیاد است. آن همان کیفیت ظاهری قابل تشخیص افراد موفق در مقابل افراد ناموفق است. همه افراد موفق از زمان خود به خوبی استفاده می‌کنند. همه افراد ناموفق استفاده ضعیفی از زمان خود دارند. یکی از مهم‌ترین قوانین موفقیت «ایجاد عادات خوب و تبدیل کردن آن‌ها به ارباب شما است». در این کتاب می‌آموزید چگونه عادات خوبی ایجاد کنید و سپس اجازه دهید تا شما را شکل دهند.

به یاد داشته باشید که مدیریت زمان در واقع همان مدیریت زندگی است. مدیریت زمان خوب و بهره‌وری شخصی با ارزش دادن به زندگی و به هر دقیقه آن آغاز می‌شود. باید به خودتان بگویید «زندگیم ارزشمند و مهم است و برای هر دقیقه و ساعت آن ارزش قائلم. می‌خواهم از این ساعت‌ها به خوبی استفاده کنم تا در زمانی که در اختیار دارم، بیشترین موفقیت را کسب کنم». خبر خوب اینکه مدیریت زمان یک مهارت مدیریتی است و مهارت‌های مدیریتی قابل یادگیری هستند. مدیریت زمان مثل راندن یک دوچرخه، تایپ با صفحه کلید یا ورزش کردن است و از مجموعه روش‌ها، استراتژی‌ها و تکنیک‌ها تشکیل شده است. مجموعه‌ای از مهارت‌ها است که می‌توانید بیاموزید، تمرین کنید و با اراده و تکرار در آن‌ها استاد شوید.

در بخشی از کتاب مدیریت زمان می‌خوانیم:

بعضی از بهره‌ورترین افرادی که می‌شناسم، پاسخ خودکاری برای ایمیل‌هایشان تنظیم کرده‌اند. متن آن چیزی شبیه این است «من به خاطر مشغله زیاد فقط روزی دو بار به ایمیل‌هایم پاسخ می‌دهم. اگر ایمیلی برای من فرستاده‌اید، سعی می‌کنم هر چه زودتر به شما پاسخ دهم. اگر کارتان فوری است، با فلان شماره تماس بگیرید و با فلان شخص صحبت کنید».

روزنامه‌نگار پرمشغله‌ای داستانی از سفر دو هفته‌ای خود به اروپا تعریف کرد. در همه آن مدت به ایمیلش دسترسی نداشت. وقتی به کشورش بازگشت، بیش از 700 ایمیل در انتظارش بود. می‌دانست که پاسخگویی به آن‌ها ساعات متمادی و چندین روز طول خواهد کشید. پس نفس عمیقی کشید و دکمه «پاک کردن همه» را فشار داد.

نگرشش ساده بود. او گفت «من از اینکه برده کسانی باشم که برایم ایمیل می‌فرستند و انتظار پاسخ فوری دارند، اجتناب می‌کنم. در عوض، اگر یکی از این ایمیل‌ها مهم باشد، هر کسی آن را فرستاده، دوباره خواهد فرستاد».

او حق داشت. 90 درصد ایمیل‌هایی که پاک کرده بود، هرگز دوباره ارسال نشدند و ایمیل‌های مهمی که پاک کرده بود، ظرف چند روز دوباره ارسال شدند.

تصمیم بگیرید که اجازه ندهید تا ایمیل کنترل زندگی‌تان را در دست بگیرد. در عوض خود را موظف کنید تا از ایمیل به عنوان ابزار کسب‌وکار استفاده کنید. پاسخ‌های سریع و مستقیم بدهید. ایمیل‌ها را روزی 2 بار یا کمتر چک کنید. حتی بهتر است در تعطیلات آخر هفته ایمیل را خاموش کرده و زمان بیشتری را با خانواده و دوستان بگذرانید یا به کارهای شخصی بپردازید.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل 1: روانشناسی مدیریت زمان
فصل 2: ارزش‌هایتان را مشخص کنید
فصل 3: به چشم‌انداز و ماموریت‌تان فکر کنید
فصل 4: به آینده بروید و به عقب نگاه کنید
فصل 5: برنامه‌های مکتوب تهیه کنید
فصل 6: پروژه‌ها را روی نمودار ببرید
فصل 7: فهرستی از کارهای روزانه تهیه کنید
فصل 8: اولویت‌های شفافی تعیین کنید
فصل 9: در مسیر بمانید
فصل 10: نتایج کلیدی خود را مشخص کنید
فصل 11: کار را به دیگران واگذار کنید
فصل 12: قاطعانه تمرکز کنید
فصل 13: بر تعلل غلبه کنید
فصل 14: قطعات بزرگ زمان ایجاد کنید
فصل 15: وقفه‌ها را کنترل کنید
فصل 16: کارهایتان را دسته‌بندی کنید
فصل 17: تلفن را مدیریت کنید
فصل 18: جلسات مؤثری برگزار کنید
فصل 19: تندتر بخوانید، بیشتر به یادآورید
فصل 20: بر بهبود فردی سرمایه‌گذاری کنید
فصل 21: محیط کار خود را منظم کنید
نتیجه‌گیری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه