Apple Maps: اپلیکیشن نقشه و مسیریابی اختصاصی محصولات اپل
اپل که تا از زمان عرضه اولین آیفون در سال 2007 از Google Maps به عنوان اپلیکیشن مسیریابی پیشفرض برای محصولات خود استفاده مینمود، سرانجام در سال 2012 اپلیکیشن نقشه و مسیریابی خود به نام Apple Maps را با بهرهگیری از نقشههای TomTom معرفی و به صورت اختصاصی برای دستگاههای iPhone عرضه نمود. چنانچه در آن سالها پیگیر اخبار دنیای تکنولوژی بوده باشید، حتما عکسالعملهای گسترده کاربران و منتقدین به اشکالات عجیب و غریب نقشههای اپل را به خاطر دارید. یک آبروریزی تمام عیار که عذرخواهی رسمی Tim Cook -- مدیرعامل شرکت اپل – و اخراج دو نفر از مسئولین اجرایی مربوطه را به دنبال داشت. برای آن دسته از خوانندگان که به هر دلیل از اخبار مربوط به مشکلات اولیه Apple Maps بی اطلاع هستند، بد نیست به چند مورد جالب از این اشتباهات اشاره کنیم. به عنوان مثال، موقعیت شهر Midura استرالیا روی نقشههای اپل حدود 64 کیلومتر اشتباه بوده و روی یک پارک ملی واقع شده بود. همچنین برخی مکانهای عمومی مهم از جمله ایستگاه مرکزی مترو و قطارشهری لندن به نام Paddington Station، یا ایستگاه مرکزی مترو توکیو به نام Tokyo Station، به کلی در این نقشهها ناپدید بودند.
با اینکه اشکالات Apple Maps به تدریج شناسایی و اصلاح گردیدند، اما روسیاهی و بدنامی آن برای اپلیکیشن نقشه و مسیریابی اپل مانده و بسیاری از کاربران با رها کردن اپلیکیشن پیشفرض دستگاه خود، به سراغ جایگزینهایی همچون Google Maps، Here WeGo و Sygic رفتند. به طوری که در مدتی کوتاه Google Maps جایگاه محبوبترین اپلیکیشن رایگان App Store را از آن خود نمود. البته صرف نظر از اشکالات متعدد مربوط به نقشههای اپل، کمبودهایی همچون عدم امکان مسیریابی آفلاین، عدم بهرهمندی از اطلاعات زنده ترافیکی، کمبود در اطلاعات مکانهای عمومی و فقدان اطلاعات دقیق و کاربردی در خصوص سیستم حمل و نقل عمومی، از جمله دیگر ضعفهای اپلیکیشن مسیریابی اپل بودند که مزید بر علت شده و کاربران را از آن دلسرد نمودند.
اما اپل با بهروزرسانی و بهبود پیوسته Apple Maps در فاصله سالهای 2012 تا 2016، این اپلیکیشن را به شرایط مطلوبی رسانده و به رقیبی جدی و قدرتمند برای دیگر اپلیکیشنهای مسیریابی تبدیل نمود. از جمله بهبودهای صورت گرفته در آن بازه زمانی میتوان به ارتقای قابل توجه دقت و کیفیت نقشهها، اضافه شدن اطلاعات زنده ترافیکی، امکان تغییر به حالت تمام صفحه و حالت شب برای رابط کاربری، پشتیبانی از سیستمعاملهای macOS و watchOS، اضافه شدن اطلاعات کامل سیستم حمل و نقل عمومی برای چندین شهر بزرگ در نقاط مختلف دنیا و همچنین بهبود عمومی رابط کاربری اشاره نمود. سرانجام با عرضه نسخه 10 از سیستمعامل iOS در سپتامبر 2016، شرکت اپل اپلیکیشن مسیریابی خود را با مجموعهای از بهبودها، قابلیتها و رابط کاربری جدید بهروزرسانی نمود. برخی از این بهبودها و قابلیتهای جدید Apple Maps عبارتند از: پیشنهاد مکانهایی به کاربر بر اساس اطلاعات جمعآوری شده از استفادههای قبلی او، امکان بهخاطر سپردن محلی که کاربر اقدام به پارک خودرو خود نموده است، قابلیت فیلتر نمودن نتایج جستوجو و بهبود قابل توجه مسیریابی turn-by-turn.
یکی از قابلیتهای منحصربهفرد و جالبی که Apple Maps از زمان عرضه اولیه برای کاربران به ارمغان آورده است، Flyover نام دارد. این قابلیت که بیشتر برای شهرهای بزرگ و جاذبههای مهم طبیعی و مصنوعی قابل استفاده است، امکان پرواز بر فراز موقعیت مورد نظر و مشاهده آن از زاویه دید یک پرنده را به کمک تصاویر سهبعدی و واقعگرایانه برای کاربران فراهم میآورد. در سال 2014 و همزمان با عرضه iOS 8، قابلیت دیگری به نام "City Tours" با هدف تکمیل و بهبود تجربه Flyover در اختیار کاربران قرار گرفت. City Tour با هدایت کاربر در حالت Flyover، او را در قالب یک تور گردشگری هوایی به مشاهده نقاط دیدنی شهر میبرد.
البته بسیاری از این امکانات و قابلیتها با تمرکز بر کشور امریکا ارائه شده، در دیگر نقاط جهان ممکن است در دسترس نبوده و یا محدود و ناقص باشند. کیفیت و پوشش اطلاعاتی بالای نقشههای اپل در امریکا، موجب جلب نظر کاربران این کشور به Apple Maps شده است. آمارهای منتشر شده از سوی موسسه comScore نشان میدهد که در حال حاضر 28 درصد از کاربران گوشیهای هوشمند در کشور امریکا از Apple Maps و حدود 48 درصد از Google Maps استفاده مینمایند.
این اپلیکیشن به صورت رایگان و البته انحصاری برای کاربران محصولات هوشمند اپل از جمله iPhone ،iPad ،Apple Watch ،MacBook و iMac قابل استفاده است.
مطالب مرتبط
- اپلیکیشن Maps.me: ساده، سبک و کارآمد و کاملا رایگان
- اپلیکیشن Sygic: اپلیکیشنی عالی برای مسیریابی آفلاین
- اپلیکیشن Google Maps: سلطان نقشهها
- اپلیکیشن HERE WeGo: یک اپلیکیشن مسیریابی کارآمد و تمام عیار، با رابط کاربری بسیار خوب
- Apple Maps: اپلیکیشن نقشه و مسیریابی اختصاصی محصولات اپل
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها