فرمول خوراکی برای پایین نگه داشتن قند خون
تقریبا همه ما از خوردن یک خوراکی شیرین یا سرشار از کربوهیدرات لذت می بریم، اما اگر به دیابت یا حتی پیش دیابت مبتلا هستید، مدیریت رژیم غذایی برای پرهیز از ورود سطوح قند خون به منطقه خطرناک اهمیت ویژه ای دارد. در صورت ابتلا به پیش دیابت، خبر خوب این است که رژیم غذایی می تواند به طور قابل توجهی در معکوس کردن این شرایط نقش داشته باشد.
اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف دارو به احتمال زیاد برای کنترل سطوح قند خون ضروری است.
غذا، مکمل یا یک گیاه دارویی خاص وجود ندارد که قند خون را کاهش دهد، اما برخی مواد غذایی برای یک رژیم غذایی دیابتی مفید هستند زیرا پس از مصرف آنها قند خون افزایش نمی یابد.
شاخص گلیسمی مقیاسی است که نشان می دهد هر ماده غذایی قند خون را به چه میزان افزایش می دهد. غذاهایی که شاخص گلیسمی پایین دارند برای افرادی که قصد نظارت بر قند خون خود را دارند، ایده آل هستند. در ادامه با برخی از این مواد غذایی بیشتر آشنا می شویم.
آووکادو
احتمالا شنیده اید که آووکادو حاوی چربی های مفید است. چربی های موجود در این میوه بیشتر اسیدهای چرب چند غیراشباع و اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند که می توانند حساسیت به انسولین و همچنین فشار خون را بهبود ببخشند، التهاب را کاهش دهند، و احساس سیری پس از مصرف را افزایش دهند.
آووکادو یک میوه با شاخص گلیسمی پایین است که پژوهشگران بر این باورند می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک، نامی کلی برای گروهی از عوامل خطرآفرین که می توانند به دیابت منجر شوند را کاهش دهد. جدا از برچسب قیمت بالا، دلیل دیگه ای برای لذت نبردن از مصرف روزانه آووکادو وجود ندارد.
ماهی با اسیدهای چرب امگا-۳
پروتئین یکی از اجزا سازنده سلول های بدن انسان است. این ماده مغذی به بدن در حفظ و ترمیم خود کمک می کند و بر سطوح قند خون نیز تاثیرگذار نیست. همچنین، پروتئین احساس سیری و رضایت از غذا خوردن را بیشتر از وعده های غذایی سرشار از کربوهیدرات ایجاد می کند، از این رو، به مدیریت قند خون کمک می کند زیرا نیاز به مصرف میان وعده را کاهش داده و از پرخوری پیشگیری می کند.
ماهی منبعی خوب برای پروتئین به همراه اسیدهای چرب امگا-۳ است. بر همین اساس، ماهی پروتئینی ایده آل برای یک رژیم غذایی دیابتی است زیرا مشخص شده است که اسیدهای چرب امگا-۳ سطوح هورمونی به نام آدیپونکتین را افزایش می دهند که موجب بهبود حساسیت به انسولین می شود و خطر ابتلا به دیابت کامل را کاهش می دهد. از بهترین ماهی ها برای دریافت این چربی های مفید می توان به سالمون، تن، خالمخالی، قزل آلا و هالیبوت اشاره کرد.
سیر
سیر را می توان به عنوان ادویه زندگی در نظر گرفت. سیر به بهبود عطر و طعم غذا کمک می کند و فاقد کربوهیدرات هاست. شما می توانید به میزان دلخواه از این ماده غذایی در وعده های غذایی خود استفاده کنید، بدون این که نگران افزایش قند خون خود باشید.
در واقع، مشخص شده است که سیر می تواند قند خون ناشتا را کاهش دهد. مطالعات نشان داده اند که پیازها نیز اثری مشابه با سیر بر قند خون دارند. وجود ترکیبی به نام آلیسین در سیر و پیاز که عطر و طعم متمایز این مواد غذایی را موجب می شود احتمالا دلیل این شرایط است.
گیلاس ترش
میوه ها حاوی قند طبیعی هستند و این قند خون شما را افزایش خواهد داد، اما برخی میوه ها از شاخص گلیسمی پایین برخوردار هستند و اضافه کردن آنها به یک رژیم غذایی دیابتی بی خطر است. گیلاس ترش یک نمونه خوب در این زمینه محسوب می شود.
گیلاس ترش حاوی ترکیبی به نام آنتوسیانین است که مشخص شده است می تواند در برابر دیابت و چاقی از انسان محافظت کند. گیلاس ترش از امتیاز شاخص گلیسمی نسبتا پایینی برخوردار است. تنها گریپ فروت امتیاز پایینتری نسبت به گیلاس ترش دارد، از این رو هر دو میوه جایگزین های خوبی برای میوه های شیرین مانند موز، هلو و سیب هستند.
سبزی های برگدار
مردم همواره به مصرف سبزی های برگدار تشویق می شوند زیرا مواد غذایی مانند اسفناج، کاهو، کولارد، کیل، برگ چغندر سوئیسی، و برگ شلغم سرشار از فیبر و مواد مغذی مهم هستند. به طور خاص، می توان از منیزیم و ویتامین A نام برد که به کاهش قند خون کمک می کنند.
دانه های چیا
دانه های چیا حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله فیبر، چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا-۳ و کلسیم هستند.
پژوهش ها نشان داده اند که مصرف دانه های چیا به طور منظم می تواند سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش دهد که بالا بودن بیش از حد آنها می تواند خطرناک باشد. دانه های چیا از امتیاز شاخص گلیسمی برابر با ۱ برخوردار هستند، از این رو، مشکلی در سطوح قند خون شما ایجاد نخواهند کرد.
بلوبری و شاه توت
بلوبری و شاه توت خوراکی های شیرینی هستند که امتیاز شاخص گلیسمی آنها بیشتر از گیلاس ترش است (حدود ۴۰)، اما همچنان در محدوده مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین قرار دارند.
این میوه ها سرشار از فیبر و آنتوسیانین های مهم مورد نیاز برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون هستند. نتایج یک پژوهش نشان داد که افزودن بلوبری به اسموتی ها می تواند حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین را بهبود ببخشد.
بادام و مغزدانه های دیگر
انواع مختلف مغزدانه ها دارای امتیازهای شاخص گلیسمی مختلفی هستند، اما همچنان در محدوده غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین قرار می گیرند. به طور خاص، بادام با امتیاز شاخص گلیسمی ۰ برای یک رژیم غذایی دیابتی مفید است، زیرا می تواند به تنظیم قند خون و محدود کردن افزایش ناگهانی قند خون پس از غذا خوردن کمک می کنند.
در واقع، مطالعات نشان داده اند افرادی که روزانه دو اونس (حدود ۵۷ گرم) بادام مصرف می کنند دارای سطوح قند خون ناشتا و انسولین کمتری هستند. بادام ممکن است قادر به بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به پیش دیابت نیز باشد. در ضمن، بالاترین امتیاز شاخص گلیسمی بین مغزدانه ها ۲۲ است که به بادام هندی تعلق دارد.
غلات کامل
اگر نگران سطوح قند خون هستید، باید در انتخاب کربوهیدرات ها با دقت عمل کنید. یک اصل اساسی در این زمینه انتخاب غلات کامل به جای غلات پالایش شده است. غلات پالایش شده از ارزش تغذیه ای پایینتری برخوردار بوده و پس از مصرف می توانند موجب افزایش سریع قند خون شوند.
در مقابل، غلات کامل حاوی فیبر، مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی بیشتری هستند. نان تهیه شده از غلات کامل دارای امتیاز شاخص گلیسمی حدود ۵۱ است، از این رو، بهتر است حد اعتدال در مصرف آن نیز رعایت شود.
تخم مرغ
تخم مرغ به واسطه محتوای کلسترول خود از شهرت بدی برخوردار شده است، اما مطالعات نشان داده اند که مصرف این ماده غذایی آن گونه که تصور می شد به افزایش کلسترول بد بدن منجر نمی شود.
برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت، تخم مرغ یک ماده غذایی سالم است زیرا سرشار از پروتئین بوده و امتیاز شاخص گلیسمی آن صفر است.
قهوه
خبرهای خوب برای عاشقان قهوه! برخی مطالعات نشان داده اند که نوشیدن قهوه بیشتر چه از نوع کافئیندار و چه بدون کافئین می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بیش از ۱۰ درصد کاهش دهد. اگر به قهوه خود شکر یا خامه اضافه نمی کنید، مصرف این نوشیدنی می تواند به مدیریت قند خون کمک کند. البته بهتر است حد اعتدال را در مصرف این نوشیدنی رعایت کنید.
سخن پایانی
برای مدیریت دیابت، معکوس کردن پیش دیابت، یا کاهش خطر ابتلا به هر یک از این شرایط، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین اهمیت دارد. به طور کلی، مواد غذایی که امتیاز کمتر از ۵۵ دارند به عنوان گزینه هایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته می شوند.
توجه داشته باشید که کربوهیدرات ها بخشی مهم از رژیم غذایی روزانه انسان را تشکیل می دهند که سوخت آماده برای تامین انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند. هدف هر رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین باید مصرف متعادل کربوهیدارت ها باشد تا انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه بدون ورود قند اضافه به جریان خون تامین شود.
مطالب مرتبط
- درمان افسردگی با قارچ های جادویی
- فواید متنوع فیجوا را بشناسید
- چگونه سیگار کشیدن باعث سرطان ریه می شود؟
- 3 نشانه مهم که هشدار می دهند در معرض افسردگی قرار دارید
- مقاله تحلیل جرم شناختی عارضه هیپوگلیسمی و بررسی تاثیر آن بر رفتار مجرمانه
- ۱۱ راهکار برای مقابله با پرفشاری خون
- آزمایش خون و پیشبینی انواع بیماری
- اثر روغن زیتون در مقابله با زوال عقل و فراموشی
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری