مقالات روانشناسی

نشانه های مهم افسردگی در مردان چیست؟

نشانه های مهم افسردگی در مردان چیست؟

تنهایی مشکل بزرگی است و می‌تواند افراد را از زندگی ناامید کند. بسیاری از افراد افسردگی را با انزوا، اضطراب، گوشه‌گیری و غم و اندوه آشکار مرتبط می‌دانند. به گفته پزشکانی که این بیماری را درمان می‌کنند، برخی از مردان مبتلا به افسردگی این علائم را نشان می‌دهند اما گلن گود، رئیس کالج آموزش دانشگاه فلوریدا که نقش‌های جنسیتی را مطالعه می‌کند، در این مورد می‌گوید: بیشتر احتمال دارد مردان پریشانی را به‌ عنوان خشم یا خصومت یا از طریق پرت‌ کردن حواس خود با ورزش‌های شدید ابراز کنند.

گوشه‌گیری، اختلال در خواب و خرج‌ کردن بیش از حد می‌تواند از نشانه‌های افسردگی مردان باشد.

به نقل از هلث‌نیوز، تنهایی مشکل بزرگی است و می‌تواند افراد را از زندگی ناامید کند. بسیاری از افراد افسردگی را با انزوا، اضطراب، گوشه‌گیری و غم و اندوه آشکار مرتبط می‌دانند. به گفته پزشکانی که این بیماری را درمان می‌کنند، برخی از مردان مبتلا به افسردگی این علائم را نشان می‌دهند اما گلن گود، رئیس کالج آموزش دانشگاه فلوریدا که نقش‌های جنسیتی را مطالعه می‌کند، در این مورد می‌گوید: بیشتر احتمال دارد مردان پریشانی را به‌ عنوان خشم یا خصومت یا از طریق پرت‌ کردن حواس خود با ورزش‌های شدید ابراز کنند.

بنیاد آمریکایی پیشگیری از خودکشی عنوان کرد عدم شناخت علائم عواقب کشنده‌ای دارد زیرا مردان ۳.۵ برابر بیشتر از زنان با خودکشی می‌میرند. ذیل برخی از نشانه‌های افسردگی در مردان ارائه شده است.

گوشه‌گیری یک نشانه کلاسیک افسردگی در زنان و مردان است اما مردان ممکن است کمتر متوجه این مورد شوند.

پرخوابی یا مشکل در خوابیدن از مشکلات افسردگی مردان است. افراد در زمان افسردگی معمولا بیشتر می‌خوابند و توانایی تمرکز را از دست خواهند داد. این فقط خواب زیاد نیست که می‌تواند نشانه افسردگی باشد. موسسه ملی سلامت روان گزارش کرد بی‌خوابی یا مشکل در خواب نیز می‌تواند یک علامت باشد و این یکی از علائمی است که احتمالا در بین مردان شایع‌تر است.

به گفته انجمن روانپزشکی آمریکا، برای اینکه یک مرد یا زن مبتلا به افسردگی تشخیص داده شود، آن فرد باید تقریبا هر روز به مدت حداقل دو هفته، غمگینی یا از دست‌دادن علاقه به فعالیت‌های عادی را همراه با سایر موارد تجربه کند اما در مردان، این احساس غم و اندوه ممکن است بیشتر شبیه خشم یا عصبانیت باشد.

عدم علاقه به فعالیت‌های دلخواه می‌تواند از علائم افسردگی باشد. اعتیاد به کار نیز از مظاهر افسردگی است و مردانی که از افسردگی رنج می‌برند، برای پنهان‌ کردن افسردگی و منحرف شدن از آن به کار پناه می‌برند.

خرج‌ کردن بیش از اندازه می‌تواند نشانه‌ای برای افسردگی مردان باشد که سعی می‌کنند تا از افسردگی و احساسات آن فرار کنند.

مهم‌ترین نکته این است که افسردگی قابل درمان است و افراد می‌توانند در هر مرحله برای جلوگیری از پیشروی علائم به متخصصان مراجعه کنند و روش‌های درمانی را انجام دهند.

چرا همیشه احساس خستگی می‌کنیم؟

بخش اجتماعی- یک روانشناس گفت: ما معمولاً خستگی خود را به گردن زندگی شلوغ و پرکار می‌اندازیم، در بیشتر موارد حق با ماست، اما اگر همیشه خسته هستید بدون اینکه دلیل آن را بدانید، نباید این مسئله را پشت گوش بیندازید.

بهروز ادهمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که اگر همیشه خسته هستید بدون اینکه دلیل آن را بدانید، نباید این مسئله را پشت گوش بیندازید، اظهار کرد: بهتر است طی یک دوره‌ دو تا سه هفته‌ای سبک زندگی خود را تغییر دهید، سعی کنید بیشتر بخوابید، برنامه‌های‌تان را سبک کرده، غذاهای سالم بخورید، مولتی‌ویتامین مصرف کنید و مصرف کافئین را کاهش دهید.

وی عنوان کرد: موارد مختلفی باعث بروز خستگی در افراد می‌شود که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کم‌خونی، بیماری تیروئید، دیابت، افسردگی، رماتیسم فصلی، خستگی مزمن و آپنه خواب اشاره کرد.

ادهمی با اشاره به این‌که خستگی ناشی از کم‌خونی به دلیل کمبود گلبول‌های قرمز رخ می‌دهد، عنوان کرد: گلبول‌های قرمز اکسیژن را از ریه‌ها به سلول‌ها و قسمت‌های مختلف بدن می‌رسانند.

این روانشناس بیان کرد: کم‌خونی ممکن است با احساس ضعف و تنگی نفس همراه باشد، کم‌خونی به دلایل گوناگونی ازجمله کمبود آهن و ویتامین از دست دادن خون، خون‌ریزی داخلی، یا بیماری‌های مزمنی مانند روماتیسم مفصلی، سرطان و از کار افتادن کلیه رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات محققان علوم پزشکی زنان به ویژه در سن باروری به دلیل قاعدگی و نیاز افزون‌تر بدن به آهن در دوران بارداری و شیردهی، مستعد کم‌خونی ناشی از کمبود آهن هستند که ازجمله نشانه‌های آن احساس خستگی مداوم است.

ادهمی تصریح کرد: اگر ترشح هورمون‌های تیروئید غیرطبیعی باشد، فعالیت‌های عادی روزمره مانند کوه کندن می‌ماند، غده‌ تیروئید که در جلوی گلو و به اندازه‌ یک گره است، هورمون‌هایی تولید می‌کند که سوخت‌وساز بدن را تنظیم می‌کنند و ترشح بیش‌از اندازه‌ هورمون یا همان پُرکاری تیروئید، منجربه افزایش سوخت‌وساز و کمبود ترشح هورمون یا کم‌کاری تیروئید، منجربه کاهش آن می‌شود.

این روانشناس افزود: طبق تحقیقات انجام شده پُرکاری تیروئید که با خستگی و ضعف ماهیچه‌ها، خود را نشان می‌دهد، ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری و بالا رفتن از پله‌ها را دشوار می‌کند، نشانه‌های دیگر عبارتند از کاهش وزن بی‌دلیل، احساس گرمای مداوم، افزایش ضربان قلب، نامرتب‌تر و کوتاه‌تر شدن جریان قاعدگی و افزایش احساس تشنگی.

وی ادامه داد: کم کاری تیروئید باعث خستگی، مشکل در تمرکز و درد ماهیچه حتی با انجام فعالیتی سبک می‌شود.

ادهمی عنوان کرد: مبتلایان به دیابت نوع دو که دچار اختلال مصرف گلوکز و انباشت آن در خون هستند، در تأمین انرژی به مشکل بر می‌خورند و خستگی ناشی از کمبود انرژی برای فعالیت‌های بدن، نخستین نشانه‌ هشداردهنده در مبتلایان به این بیماری است.

این روانشناس ادامه اداد: علاوه‌بر خستگی مداوم، برخی نشانه‌های دیگر عبارتنداز تشنگی مفرط، تکرر ادرار، گرسنگی، کاهش وزن، زودرنجی، عفونت‌های قارچی و تاری دید.

وی ادامه داد: افسردگی یکی‌از بیماری‌هایی است که بر خورد و خواب و احساسی که نسبت به خودمان داریم تأثیر می‌گذارد، بدون درمانی مؤثر، افسردگی برای هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها ادامه می‌یابد.

ادهمی افزود: افسردگی در افراد مختلف به شکل‌های متفاوتی بروز می‌کند اما نشانه‌های رایج آن، کاهش انرژی، تغییر عادات غذایی و الگوی خواب، اختلال حافظه، مشکل در تمرکز و احساس نومیدی، بی‌ارزش بودن و منفی‌گرایی است.

این روانشناس ادامه داد: هیچ آزمایش خونی برای تشخیص افسردگی وجود ندارد، اما پزشک با پرسیدن مجموعه‌ای از سؤالات می‌تواند آن را تشخیص دهد، نشانه‌هایی از قبیل خستگی یا کمبود انرژی، خواب بسیار کم یا بسیار زیاد، احساس ناراحتی، اضطراب و پوچی مداوم، کاهش اشتها و وزن، افزایش اشتها و وزن، از دست دادن علاقه به انجام کارهایی که قبلاً برای‌تان لذت‌بخش بودند، حساسیت و زودرنجی، بیماری‌های جسمی مزمن مانند سردرد، دردهای مزمن، یبوست و دیگر اختلالات گوارشی، مشکل در تمرکز، به یاد آوردن و تصمیم گرفتن، احساس گناه، نومیدی یا بی‌ارزش بودن و افکار مربوط به خودکشی نشانه‌های رایج افسردگی هستند.

وی افزود: بنابراین اگر متوجه شدید دست‌کم پنج مورد از این نشانه‌ها به مدت دو هفته یا بیشتر در شما مشاهده می‌شود، به پزشک، روانپزشک یا روانکاو مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه