اخبار دانشگاهی
لغو مجوز ۶۵ موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور
مؤسسات اعزام دانشجو به خارج، طبق مقررات و ضوابطی که مصوب هیأت وزیران است، باید طی فرایندی مدارک خود را تکمیل کنند و مراحلی را طی کنند تا سازمان امور دانشجویان مجوز تأسیس و فعالیت برای این مؤسسات صادر کند.
- معاون بورس و دانشجویان خارج وزارت علوم، از لغو مجوز ۶۵ موسسه اعزام دانشجو به خارج از کشور در چند سال گذشته خبر داد و گفت: از ۲۵۰ موسسه اعزام به خارج از کشور در حال حاضر حدود ۱۸۵ مؤسسه فعال هستند و مابقی به دلیل تخلف لغو مجوز شدند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محمدجواد سلمانپور درباره آخرین وضعیت فعالیت مؤسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور اظهار داشت: مؤسسات اعزام دانشجو به خارج، طبق مقررات و ضوابطی که مصوب هیأت وزیران است، باید طی فرایندی مدارک خود را تکمیل کنند و مراحلی را طی کنند تا سازمان امور دانشجویان مجوز تأسیس و فعالیت برای این مؤسسات صادر کند.
لغو و تعلیق مجوز مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر ۲۵۰ مؤسسه اعزام دانشجو به خارج فعال بودند که برخی از آنها تخلفات متعددی داشتهاند، بنابراین مجوز فعالیت برخی از آنها لغو شده یا به حالت تعلیق درآمده است. در حال حاضر نیز ممکن است موسساتی به صورت غیرمجاز یا غیرقانونی هنوز فعالیت داشته باشند که اگر مطلع شویم از طریق اهرمهای قانونی جلوی فعالیت آنها را خواهیم گرفت اما مساله مهم این است که متقاضیان اعزام به خارج برای تحصیل در دانشگاههای خارجی، باید ابتدا قانونی بودن این مؤسسات را دنبال کنند.
معاون بورس و دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان به متقاضیان توصیه کرد: بههیچوجه از طریق موسساتی که مجوز قانونی ندارند یا غیرقانونی هستند، اقدام نکرده و مشاوره نگیرند، چراکه کمترین ضرر آن این است که اگر مشکل و اختلافی پیدا کردند، سازمان امور دانشجویان نمیتوانند از آنها حمایت کند.
وی افزود: برخی از این مؤسسات غیرقانونی، متأسفانه اطلاعات نادرست و غلطی در اختیار متقاضیان قرار میدهند، به عنوان مثال متقاضی ایرانی را به طرف دانشگاههایی که از نظر سازمان امور دانشجویان اعتبار ندارد، هدایت میکنند و این دانشجویان مشغول تحصیل میشوند و سپس مشاهده میکنند که این دانشگاهها از نظر علمی ضعیف هستند پس سرخورده میشوند و لطمههای زیادی میخورند یا اینکه بدون توجه به ضعف علمی آن دانشگاه ادامه تحصیل داده و فارغالتحصیل میشوند سپس مدرک خود را به ایران میآورند و مواجه میشوند با عدم ارزشیابی مدرک و این مساله که دانشگاهی که در آن تحصیل کرده اند، اعتبار ندارد و در واقع هم عمر و هم پول خود را تلف کرده اند.
سلمانپور افزود: بنابراین توصیه اکید ما این است که متقاضیان تحصیل در خارج از کشور از طریق این مؤسسات غیرقانونی اقدام نکنند. البته همین مؤسسات غیرقانونی نیز فضایی را که برای این افراد ترسیم میکنند، یک فضای غیرواقعی است، فضایی که ظاهرا یک فضای پرجاذبه خیالانگیز است و وقتی دانشجویان به آنجا مراجعه میکنند، میبینند که از این خبرها نیست.
دانشجویان در مقطع کارشناسی به خارج اعزام نشوند
معاون بورس و دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان یادآور شد: توصیه ما به دانشجویان بهویژه در مقطع کارشناسی این است که برای تحصیل در این مقطع به خارج از کشور اعزام نشوند، چون به مشکلات متعددی برمیخورند، این در حالی است که تمام رشتهها بدون استثنا در داخل کشور در مقطع کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد در دانشگاههای داخل وجود دارد و قویتر از خیلی از دانشگاههای خارجی و حتی همرده با برخی از دانشگاههای معروف و ممتاز اروپایی است؛ بنابراین معقول نیست که در مقطع لیسانس اعزام شوند.
فعالیت ۱۸۵ مؤسسه اعزام دانشجو به خارج
وی درباره اینکه مجوز چه تعداد از این مؤسسات لغو شده است، توضیح داد: در حال حاضر حدود ۱۸۵ مؤسسه اعزام دانشجو فعال هستند که طی سال های اخیر از ۲۵۰ مؤسسه به ۱۸۵ مؤسسه رسیده است و همچنین حدود ۳۰۰ تقاضای جدید برای تأسیس مؤسسه دریافت شده است که با توجه به سختی شرایط اخذ مجوز، با درخواست تعدادی موافقت شده و در مراحل راه اندازی مؤسسات اعزام جدید هستند.
رشد مؤسسات اعزام دانشجو به کشورهای شرقی
سلمانپور درباره اینکه درخواستهای جدید اعزام دانشجو بیشتر به مقصد کدام کشورها است، گفت: درخواستها متنوع است، با توجه به اینکه استقبال از کشورهای شرقی زیاد میشود، رشد متقاضی برای تأسیس مؤسسه برای اعزام به کشورهای شرقی رو به افزایش است.
وی تاکید کرد: متقاضیان تحصیل در خارج از کشور که از طریق مؤسسات اعزام دانشجو اقدام میکنند، قبل از هر اقدامی ابتدا دانشگاه معتبری را از روی فهرست اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم انتخاب کنند سپس به فهرست مؤسسات خدماتی اعزام مجاز و غیرمجاز که در وب سایت اداره بورس دانشجویان خارج وزارت علوم منتشر شده است به آدرس http://scholarship.saorg.ir مراجعه کنند و هیچ آدرس دیگری را قبول نکنند.
سلمانپور ادامه داد: متقاضی باید بعد از اینکه از فهرست وزارت علوم، دانشگاه و سپس مؤسسه معتبر را انتخاب کرد، با مؤسسه تماس حاصل کند و مؤسسات موظف هستند اطلاعات و مشاوره لازم را ارائه دهند و فرآیند اخذ پذیرش از دانشگاه خارجی را توصیف کنند.
مطالب مرتبط
- اسامی استادان ایرانی پراستنادترین پژوهشگران دنیا
- دانشکده روانشناسی شهیدبهشتی انتخاب اول رتبههای برتر کنکور است
- بورسیه ۱۳۷۰ دانشجوی دانشگاه تهران
- جزئیات تحصیل همزمان دو رشته تحصیلی در دانشگاه آزاد
- درخشش ۴۳ دانشگاه ایرانی در رتبهبندی دانشگاههای جهان اسلام
- انتصاب رؤسای ۵ دانشگاه کشور
- تایید صلاحیت ۲۰۲ رییس دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی
- تصویب درس میان رشتهای «رایانش اجتماعی» برای نخستین بار در دانشگاه تهران
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری