مقالات سلامت جنسی
انحراف جنسی انحرافی که دردسرساز قابل درمان است
پارافیلیا یا همان انحراف جنسی در سکوت و بی خبری والدین ایجاد میشود. نوجوانها درباره آن کمتر حرف میزنند اما با شروع علائم این فتیش عذاب و شرم زدگی زیادی را تحمل میکنند. آمارها میگویند این اختلال در بین نوجوان های امروزی روند رو به رشدی دارد و اگر علائم آن شناسایی و درمان نشود فرد نمیتواند در آینده زندگی سالمی داشته باشد.
هدیسادات پاکنهاد
پارافیلیا یا همان انحراف جنسی در سکوت و بی خبری والدین ایجاد میشود. نوجوانها درباره آن کمتر حرف میزنند اما با شروع علائم این فتیش عذاب و شرم زدگی زیادی را تحمل میکنند. آمارها میگویند این اختلال در بین نوجوان های امروزی روند رو به رشدی دارد و اگر علائم آن شناسایی و درمان نشود فرد نمیتواند در آینده زندگی سالمی داشته باشد.
ایرنا: واقعیت این است که بسیاری از والدین زمانی از اختلال فتیش در نوجوانهای شان آگاه میشوند که دیگر کار از کار گذشته است. بسیاری از آنها با تکرار رفتار فرزندشان در خفا و گاهی در انظار عمومی ابتدا به شدت نگران میشوند و پس از آن دوره ای را با سوالهای ذهنی تکرار شونده میگذرانند. برخی از آنها از شرح این علائم و علاقه و تمرکز عجیب فرزندان شان به تصاویر خاص، انواعی از لباسها و اشیای پیرامون شرم زده و به دنبال کمک گرفتن از دیگران هستند، اما عدهای دیگر آن را مسکوت نگاه میدارند. اما بهترین راهکار این است که علائم این انحراف به درستی شناخته شود و نسبت به درمان آن اقدام صورت بگیرد. در گفتگو با دکتر مهشید رابطیان فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به بررسی و درمان این اختلال پرداختیم.
***شروع اختلال فتیش، از اواخر نوجوانی است
دکتر مهشید رابطیان فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو انجمن علمی روانپزشکان در باره سن شروع این اختلال میگوید: «ما در کودکان اختلال فتیشیسم نداریم و در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی این اختلال ممکن است رخ بدهد که اختلال مزمنی است و نیازمند درمان است. اختلال فتیش جزو اختلالات پارافیلیک است و به آن نام فارسی اختلال یادگار خواهی داده اند.»
***فانتزیهای جنسی نوجوان فتیشیسم
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان توضیح داد: «تحریک جنسی در نوجوانان مبتلا به این اختلال به واسطه فکر کردن به اشیا بیجان مثل جوراب، کفش و... یا تمرکز بر روی قسمتهایی از نواحی غیرجنسی مثل پا و نقاط دیگر بدن دیگران اتفاق میافتد؛ این تحریکات جنسی جزو فانتزیهای نوجوان فتیشیسم است.»
***فتیش بعد از 6 ماه قابل تشخیص است
دکتر رابطیان از پیشرفت در تشخیص این بیماری اطلاع می دهد: «این اختلال زمانی قابلتشخیص است که حداقل 6 ماه این فکرها، فانتزیها و خیالپردازیها انجام شود و مهمترین نکته این است که این اختلال در صورت درمان نشدن میتواند باعث اختلال عملکرد در حوزههای اجتماعی، شغلی، فردی و خانوادگی نوجوان شود. خوشبختانه امروزه با مصاحبه و جلسات گفتگو محور این علائم به سادگی قابل شناسایی و درمان هستند.»
***ابتلا به فتیش در پسران نوجوان بیشتر از دختران است
این رواندرمانگر در پاسخ به این سؤال که چند درصد از نوجوانان ممکن است دچار این اختلال شوند، توضیح می دهد: «اینکه میزان درصد این اختلال در نوجوانان چقدر است مشخص نیست چون این بیماران زمانی به درمانگاه مراجعه میکنند که دچار یک اختلال یا مشکلی میشوند لذا اینکه ما بدانیم چند درصد از نوجوانان مبتلا به اختلال فتیش هستند، تشخیص داده نشده است اما اختلال فتیش معمولاً مثل اختلال کژکاری جنسی یا پارافیلیاها اغلب در جنس مذکر دیده میشود.»
***چرا بعضی نوجوانان دچار اختلال فتیش میشوند؟
دکتر رابطیان بروز این اختلال در نوجوانان را منوط به دلایل متعددی می داند و می گوید: «برخی معتقدند آسیب مغزی به نقاطی مثل فرونتال (قسمت پیشانی) در دوران کودکی ممکن است منجر به بروز این اختلال شود زیرا لوب فرونتال قسمتی از مغز است که کنترل امیال جنسی را بر عهده دارد و هرگونه آسیب به این نقطه میتواند منجر به اختلال جنسی شود؛ یکسری فرضیات دیگری وجود دارد که به سبب اینکه معمولاً مغز ما پر از هورمونهای عصبی مثل سروتونین، دوپامین و اپی نفرین است، اختلال در ترشح این سه هورمون میتواند منجر به بروز این اختلال در نوجوانان شود.»
این روانپزشک همچنین این هشدار را می دهد که لمس نواحی تناسلی بدن کودکان نیز میتواند این اختلال را ایجاد کند: «یکی دیگر از دلایل بروز این اختلال، تعرض جنسی به نوجوان در دوران کودکی و همچنین لمس آلت تناسلی کودک از طرف والدین یا اطرافیان است.»
***درمان فتیش را نادیده نگیرید
این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان با اشاره به علاقههای تکراری کودکان به چیزهای مختلف میگوید: «گاهی علاقه کودکان به چیزهای مختلف معطوف به قسمتی از بدن مادر، پدر، خواهر یا برادر میشود؛ در این بچهها حتماً باید یکسری اختلالات مثل اختلال اوتیسم و مشکلات یکپارچگی حسی مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت درمان نشدن این مشکلات، ممکن است کودک هرچه بزرگتر میشود علاقهها بیشتر شده و در آینده با مشکلاتی همچون عدم اعتمادبهنفس، اعتیاد، اضطراب شدید، راندن شدن از محیط اجتماعی و...مواجه شوند.»
***روشهای درمان اختلال فتیش در نوجوانان
درمانهای دارویی و غیر دارویی برای درمان این اختلال وجود دارد: «درمان این اختلال دو قسمت دارد: یکی درمان دارویی است و بعضی وقتها اگر این اختلالات آنقدر شدید باشد که باعث بروز مشکلاتی شود حتی از روش جراحی مغز هم استفاده میشود. یکی دیگر از روشهای درمان، درمان شناختی رفتاری است که باید در این بیماران انجام شود.»
***نحوه برخورد والدین با نوجوان مبتلا به فتیش چگونه باید باشد؟
این رواندرمانگر با اشاره به نقش خانوادهها در شدت گرفتن و درمان فتیش می گوید: «والدین اگر علائم این اختلال را در نوجوانان مشاهده کردند در درجه اول باید به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند. همچنین والدین باید توجه داشته باشند که در صورت مشاهده چنین علائمی از تنبیه و تحقیر نوجوان اجتناب کنند زیرا چنین رفتارهایی منجر به کاهش اعتمادبهنفس نوجوان شده و در روابط اجتماعی آنها تأثیرگذار خواهد بود.»
***از فتیش نوجوان پیشگیری کنید
دکتر رابطیان برای پیشگیری از این اختلال در نوجوانی توصیههای کارآمدی دارد: «والدین باید از همان دوران کودکی مراقبتهای لازم را انجام دهند و مراقب سوءاستفاده جنسی از کودک باشند. همچنین خانوادهها باید از وجود چنین اختلالی آگاه باشند و بدانند که اگر نوجوان و جوانشان چنین تمرکزی بر اشیای خاص، کفشهای زنانه، تصاویر ویژه و بوی عطر خاص و ... دارد هرچه زودتر برای درمان اقدام کنند چون این اختلال تمام ذهن فرد را درگیر میکند و در صورت درمان نشدن این اختلال، فرد در بزرگسالی در روابط بین فردی و حتی روابط با همسر آیندهاش دچار مشکل خواهد شد.»
مطالب مرتبط
- کتاب دیروز گریستم
- کتاب سوپراگو
- همسر معتاد و چگونه زندگی کردن با آنها ا
- کودکان دیجیتالی
- سادیسم در زنان با سادیسم در مردان چه تفاوتی دارد؟
- آسیبشناسی تاثیر فضای مجازی بر بنیان خانواده
- نشانه های اعتیاد به گوشی موبایل و راهکارهای کاهش آن
- هورمون های شادی آور کدامند؟
تگها
- اعتیاد
- روابط اجتماعی
- اعتماد به نفس
- نوجوان
- اختلال اوتیسم
- آسیب مغزی
- نوجوانی
- سروتونین
- دوپامین
- انحراف جنسی
- دوران کودکی
- خیالپردازی
- اضطراب شدید
- درمان شناختی رفتاری
- درمان دارویی
- پارافیلیا
- علائم انحراف جنسی
- شرم زدگی
- اختلال فتیش
- شروع اختلال فتیش
- اختلالات پارافیلیک
- اختلال یادگار خواهی
- نوجوان فتیشیسم
- تحریک جنسی
- فرونتال
- امیال جنسی
- هورمونهای عصبی
- اپی نفرین
- تعرض جنسی
- آلت تناسلی
- درمان فتیش
- محیط اجتماعی
- روشهای درمان اختلال فتیش
- جراحی مغز
- برخورد والدین
- سوءاستفاده جنسی
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری