مقالات روانشناسی

افراد خوشبین عمر طولانی‌تر و پیری سالم‌تری دارند

افراد خوشبین عمر طولانی‌تر و پیری سالم‌تری دارند

مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد افراد خوش‌بین پیری سالم‌تری دارند، از سلامت بیشتری برخوردار هستند و طولانی‌تر زندگی می‌کنند.

 مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد افراد خوش‌بین پیری سالم‌تری دارند، از سلامت بیشتری برخوردار هستند و طولانی‌تر زندگی می‌کنند.

به گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، افرادی که دیدگاه مثبتی به جهان دارند زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری خواهند داشت؛ زیرا با حوادث پرتنش کمتری در زندگی روزمره روبرو هستند. مطالعه دانشمندان دانشگاه بوستون نشان می‌دهد، در حالی که افراد خوش بین و بدبین به یک شکل در موقعیت های پرتنش رفتار می‌کنند، افراد خوش‌بین وضعیت روحی بهتری دارند؛ زیرا در زندگی روزمره با اتفاق‌های استرس‌زای کمتری روبرو می‌شوند.  

اینکه افراد خوش‌بین چطور میزان استرس (تنش) را در زندگی خود به حداقل می‌رسانند معلوم نیست؛ اما محققان معتقدند آنها از بحث و جدل پرهیز می‌کنند یا اگر کلیدهایشان را جا بگذارند، در ترافیک گرفتار شوند یا حوادث استرس‌زای دیگری روی دهد آن را به عنوان اتفاقی بد و پرتنش نمی‌بینند.  

دکتر لوینا لی روانشناس بالینی در مرکز درمانی بوستون و استادیار دانشگاه بوستون در این مورد می گوید: با در نظر داشتن اینکه مطالعات پیشین ارتباط خوش‌بینی را با زندگی طولانی‌تر، پیری سالم، خطر کمتر ابتلا به بیماری‌ها تایید می‌کرد، گام بعدی منطقی این بود که بررسی شود آیا خوش بینی می تواند در برابر آثار و تبعات استرس از سالمندان محافظت کند یا خیر. 

وی افزود: در حالی که مطالعات این فرضیه را کاملا تایید می کرد که خوش بینی منبعی برای تقویت سلامت و زندگی طولانی تر افراد است، اما در مورد سازوکارهای مبنایی این فرضیه چیز زیادی نمی‌دانستیم. از دیگر سو استرس کمتر به عنوان عاملی منفی روی سلامت مطرح است. یافته های ما با بررسی اینکه آیا افراد خوش‌بین می توانند استرس های روزمره را به نوع متفاوتی مدیریت کنند، به دانشی که از قبل داشتیم در مورد وضعیت بهتر سلامت این افراد کمک می کند.  

لی و همکارانش اطلاعات به دست آمده از ۲۳۳ مرد با حداقل سن ۲۱ سال را که طی سال های ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۰ در مطالعه گسترده روند پیری مشارکت داشتند، مجددا بررسی کردند. این مطالعات در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی سطح خوش بینی مردان را ثبت کرده بود. آنها بار دیگر بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ تا سه دوره خاطرات هشت روزه ای را با توصیف روحیه و موقعیت های استرس زای پیرامون خود نوشتند. 

محققان برآورد کردند افراد خوش بین سریع تر از افراد بدبین از موقعیت های استرس زا رها شده و به روحیه خوب بازگردند؛ درحالی که این مطالعه پیش فرض آنان را تایید نمی کرد. 

لی گفت: ما فهمیدیم هر چقدر این مردان خوش بین تر بودند، در روز با موقعیت های استرس زای کمتری روبرو می شدند که به نوعی کمتر بودن روحیه منفی آنها را نیز توضیح می داد. این امر به ما نشان داد شاید هر چقدر مردها خوش بین تر باشند یا قرار گرفتن در معرض موقعیت های استرس زا را محدود می کنند یا به احتمال کمتری موقعیت ها را استرس زا می بینند. 

میزان خوش بینی یا بدبینی در دوران زندگی افراد ثابت است، اما به گفته لی راه هایی برای تقویت میزان خوش بینی وجود دارد. یکی از راه ها تقویت آگاهی از این است که افراد درون خود چطور با موقعیتی برخورد یا آن را قضاوت می کنند. 

وی افزود: در بیشتر مواقع واکنش خودکار ما شامل براورد منفی یا بدترین سناریو در مورد رویدادهای مختلف است؛ اما اگر این واکنش را تشخیص داده و راه های مختلف دیگر را برای نزدیک شدن به یک رویداد بررسی کنیم،‌ مفید خواهد بود. 

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه