ویژه سالگرد شهادت سردار سلیمانی

فراجناحی و مردم باوری در مکتب سردار

فراجناحی و مردم باوری در مکتب سردار

نسل جوان و زمان‌آگاه امروز ما نیز با ایمان و روشن‌بینی و اخلاص نخواهند گذاشت راه سلیمانی که راه پیروی از اسلام عدل و آزادی و آگاهی است، بی‌رهرو بماند و پرچم پرافتخار دفاع شجاعانه از عزت و استقلال ملت‌های مسلمان، همواره به دست شاگردان مکتب اسلام راستین در اهتزاز خواهد ماند.

 بررسی مکتب حاج قاسم سلیمانی در دومین سالروز شهادتش مورد توجه و بررسی در رسانه های داخلی قرارگرفته است.

رسانه‌های کشور سیزدهم دی به موضوع دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی پرداختند و اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاح‌طلبان هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبه‌هایی در این خصوص منتشر کرده‌اند که در ادامه بخشی از آنها رصد می‌شود.

 

رسانه‌های اصول‌گرا

سردار سلیمانی، مهندس جبهه مقاومت بود

روزنامه کیهان همزمان با دومین سالگرد شهادت سردار بزرگ، سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس با جناب آقای «ناصر ابوشریف» نماینده محترم جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران به گفت‌وگو پرداخت. محور مقاومت در منطقه آماده همکاری با سردار قاآنی است. به باور «ابوشریف» مهم‌ترین امتیاز سردار سلیمانی اعتقاد راسخ او به خط اسلام، خط انقلاب و رهبریِ حکیمانه آیت‌الله خامنه‌ای بود.

ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی، بزرگ‌ترین ویژگی سردار سلیمانی را اینگونه بیان کرد: همان‌طور که عرض کردم وجه امتیاز حاج قاسم سلیمانی ایمان او به خط اسلام و خط انقلاب اسلامی و تقید او به رهبری حکیمانه امام خامنه‌ای و ایمان او به تمام مسائل عادلانه در منطقه و در راس آن موضوع فلسطین بود. قدس همیشه برای او به عنوان یک شاخص و یک قطب‌نما مطرح بود و همه مسائل را بر محور آن می‌دید لذا او هیچ‌گاه راه را گم نکرد و از راه منحرف نگردید. ایمان بالای او بزرگ‌ترین انگیزه و محرک او بود اما در عین حال خرد استراتژیک او بالا بود. او انسانی بود که در تمام صحنه‌ها فعالیت می‌کرد و تلاش فراوان داشت تا با صبر و پایداری کم‌نظیر خود از تمام جزئیات مسائل آگاهی داشته باشد.

 

شهید سلیمانی؛ قلب مقاومت و منادی وحدت اسلامی

به گزارش روزنامه کیهان، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر برجسته جهان عرب در مقاله جدید خود به بررسی نقش سردار شهید «قاسم سلیمانی» در قدرتمندتر کردن محور مقاومت و به‌ویژه مقاومت فلسطین پرداخت و نوشت: بی‌تردید شهادت سردار سلیمانی برای ایران و به‌طورکلی همه محور مقاومت ضایعه بزرگی بود. تأثیر و نقش حاج قاسم سلیمانی بسیار بیشتر از مقام رسمی اعلام‌ شده او به‌عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بود. حاج قاسم که به او لقب محبوب قلب‌ها داده‌اند، نقش و تأثیر محوری در لبنان، عراق، یمن و فلسطین اشغالی و همچنین سوریه در مقابله با توطئه دشمنان داشت.

این تحلیلگر شناخته‌شده جهان عرب تصریح کرد: ما نمی‌دانیم انتقامی که رهبری ایران از آن صحبت می‌کند چه خواهد بود اما می‌توان حدس زد که این انتقام می‌تواند در وهله نخست اخراج همه نیروهای آمریکایی از عراق و در وهله دوم از کل منطقه خاورمیانه باشد، این موضوع جدا از هر نتیجه‌ای که در مذاکرات وین و حواشی مربوط به توافق هسته‌ای ایران حاصل شود ضمن اولویت‌های تهران طی چند ماه آینده خواهد بود.

عبدالباری عطوان در ادامه مقاله خود تأکید کرد: سردار حاج قاسم سلیمانی دِین بزرگی بر گردن همه اعراب به‌ویژه مقاومت فلسطین دارد؛ چراکه این‌ همه استواری ملت فلسطین و این ‌همه پیروزی و آموزش و فناوری موشک و پهپادها و مهندسی تونل‌ها که در اختیار گروه‌های مقاومت اسلامی در نوار غزه قرار گرفته به لطف استراتژی و نظارت مستقیم سردار سلیمانی است. همان‌طور که منابع عالی‌رتبه جنبش مقاومت اسلامی در نوار غزه اعلام کردند سردار حاج قاسم سلیمانی از این منطقه بازدید کرده و چند روز را در آنجا گذرانده و با رهبران مقاومت دیدار کرده بود.

 

درس‌های مکتب حاج قاسم برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی

به گزارش روزنامه کیهان، دکتر سیدهادی افقهی، کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه با بیان اینکه تبعیت ایشان از رهبری معظم انقلاب حاصل مکتب او بود، می‌گوید: «ایشان می‌گفتند که از شئون عاقبت به خیری تبعیت از ولایت فقیه است؛ و در ادامه هم گفتند که در روز قیامت این را خواهید دید.»

وی اظهار می‌دارد: «مکتب حاج قاسم مکتب بصیرت است. اگر بخواهیم یک انسان تراز انقلاب اسلامی و حتی فراتر از آن انسان تراز تمدن نوین اسلامی را نشان بدهیم و به جهانیان معرفی کنیم، سردار سلیمانی است. حاج قاسم به تعبیر رهبر انقلاب یکی از پرورش‌یافتگان مکتب امام خمینی(ره) و شاگرد برجسته آن است.»

 

نقش سپهبد سلیمانی در ناکامی آمریکا در منطقه

روزنامه کیهان در یادداشتی  به قلم احد کریمخانی، به نقش موثر سردار شهید در خنثی‌سازی و غیرفعال ‌سازی راهبردهای کلی محور غربی- عربی در منطقه، پرداخت و نوشت: در استراتژی بلندمدت هرکشوری چند محور و تاکید بر چند اصول بیش از همه نمود و بازخورد دارد و برای رسیدن به آن تمام توان و امکانات خود را بسیج خواهد کرد. این اصول در راهبردهای آمریکا به عنوان یک کشور استعمارگر و سلطه‌گر دارای بنیادهای غیرانسانی و مبتنی بر فایده‌گرایی برای این کشور در سطح بین‌الملل است. در منطقه غرب آسیا، راهبردهای مختلف واشنگتن در حال اجرا و تدوین است و تنها عاملی که تاکنون توانسته است در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن را با چالش مواجه کند، گفتمان محور مقاومت با تکیه بر جمهوری اسلامی ایران است. در این میان تصمیم‌گیران نظامی و سیاسی کشور به ویژه سپهبد سلیمانی در خنثی‌سازی و غیرفعال ‌سازی راهبردهای کلی محور غربی- عربی نقش موثر و به سزایی داشت. مهم‌ترین اقداماتی که سردار شهید در این زمینه انجام داد اهم آنها جلوگیری از تجزیه کشورهای منطقه، ائتلاف‌سازی وتکوین گروه‌های مقاومت، بود.

آمریکایی‌ها بنابر اصل هزینه- فایده توان مقابله و رویارویی با جمهوری اسلامی ایران را ندارند و برای ضربه زدن به جبهه مقاومت رویکرد حذف فرماندهان جبهه مقاومت را در دستور کار قراردادند. برژینسکی در بحث چرایی عدم توان آمریکا برای راه‌اندازی جنگ در سخنانی می‌گوید: «باید این پیام را به اسرائیلی‌ها بدهیم که ما قصد ورود به جنگ با ایران را نداریم؛ زیرا هزینه‌های این جنگ برای ما در کل منطقه خطرناک است.» براساس همین مورد و بنابر پیشینه ذهنی آمریکایی‌ها، واشنگتن تصمیم به حذف سردار سلیمانی را گرفت زیرا از منظر آنها این ترور معادلات منطقه را به نفع آنها رقم خواهد زد و این ترور سرآغاز تضعیف جبهه مقاومت خواهد بود. اما بعد از ترور سردار شهید سلیمانی نه تنها جبهه مقاومت با تزلزل و تضعیف مواجه نشد بلکه گستره فعالیتی و جغرافیایی مقاومت حتی در برخی مناطق روندی افزایشی داشته است. بنابراین می‌توان گفت این نهالی را که سردار سلیمانی در منطقه پرورش داد، نه تنها شخص محور نیست، بلکه این نهال اکنون به درخت تنومندی تبدیل شده که مسیر خود را هرچند با وجود برخی سختی‌ها ادامه می‌دهد و مقاومت از نظر کمی (حوزه جغرافیایی) و کیفی (تعداد گروه‌های مقاومت) در سطح بالایی قرار گرفته است.

 

سلیمانی، جلودار رابطه میدان و دیپلماسی

به گزارش روزنامه وطن امروز، مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی یکشنبه ۱۲ دی‌ماه با حضور سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در ساختمان شهید سلیمانی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

سردار قاآنی ضمن قدردانی از وزیر امور خارجه برای برگزاری این مراسم، به شخصیت شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: حتما فرمایشات حضرت آقا را روزگذشته درباره شهید سلیمانی شنیدید. ایشان مکتب شهید سلیمانی را تفسیر کردند در ۲ واژه مهمی که شهید سلیمانی مظهر آنها بود، یکی صداقت و دیگری اخلاص. این از بیان مبارک حضرت آقا بود به عنوان شخصیتی که هم انسان را می‌شناسد و هم قرآن را خوب می‌فهمد و هم رفتار شهید سلیمانی را دیده است. خلاصه مکتب شهید سلیمانی در اقدام عملی به این ۲ واژه ارزشمندی است که هر کدام در وجود هر انسانی باشد، او را برجسته می‌کند؛ صداقت و اخلاص.

 

وصیتنامه شهید یک مانیفست کامل انقلابی

روزنامه وطن امروز در یادداشت دیگری آورده است: «مکتب سلیمانی» از آن رو که مفاهیم و نظام ارزشی مردم ایران در قالب یک شخصیت تجربه شده معاصر نشان می‌داد، عملا زمینه‌ساز احیای روح جمعی ایرانیان در زمانه‌ای شد که فقدان تفکر و عمل انقلابی برای مردم به چشم می‌آمد. از همین رو آنچنان که رهبر انقلاب نیز انقلابی‌گری حاج‌قاسم  سلیمانی را بیرون از حزب‌گرایی و جناح‌گرایی تعریف کرده‌اند، در تبیین مکتب این شهید نیز باید از مصادره نام سلیمانی به نفع یا برای توجیه حزب و جناح جلوگیری کرد. از سوی دیگر وصیتنامه شهید سلیمانی را می‌توان یک مانیفست کامل انقلابی در زمانه حاضر دانست که نشان از عمق بینش آن شهید از مسیر پیش روی خود و ملت ایران دارد. تعبیر اخیر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه شهید سلیمانی «ملی‌ترین» و «امتی‌ترین» فرد بود، نشان از نگاه و پیوست این شهید به ۲ رکن ایران و اسلام نه در تضاد یکدیگر که در صیانت از یکدیگر است.

 

سِرّ سردار

در ستون سرمقاله روزنامه جوان می‌خوانیم: سردار شهید عزیز را با چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درس‌آموز نگاه کنیم.» این جمله از زبان شخصیتی است که سلیمانی را بیش از همه می‌شناخت و خود مرشد و مربی او بود. جایگاه و منش سردار به‌گونه‌ای بود که از خود هرگز نگفت و کمتر در رسانه‌ها دیده می‌شد.

همچنان‌که مولوی می‌گوید: «خوش‌تر آن باشد که سر دلبران/ گفته آید در حدیث دیگران». باید سردار دل‌ها را از زبان دیگرانی که او را درک کردند، شناخت. هرچند به‌واسطه حساسیت مسئولیتش افراد به‌خصوصی با او در ارتباط بودند، اما مرشد و مقتدای او یعنی رهبر معظم انقلاب به‌عنوان شخصیتی فرهیخته -که این شهید عزیز تحت فرمان و در تعامل مستقیم با ایشان بود- بهترین ترسیم‌کننده مؤلفه‌های مکتب و راه شهید سلیمانی است؛ از این‌رو بررسی نکاتی که معظم‌له در تبیین شخصیت و سیره «حاج قاسم» ترسیم کرده‌اند، می‌تواند روشنگر «مکتب سلیمانی» باشد.

یکی از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت سردار دل‌ها، تبلور یافتن قله کمالات معنوی انسانی مطلوب جامعه در شخصیت او بود و «ملت ایران داشته‌های فرهنگی، معنوی، انقلابی و ارزش‌های خودش را در او متبلور و مجسم دید.» برخی از مهم‌ترین کمالات اخلاقی و معنوی او را در بیان امام خامنه‌ای عزیز می‌توان یافت.

رستاخیز شهادت؛ برای انسان مادی، مرگ پایان حیات و آغاز نیستی است، اما انسان رشد یافته در مکتب توحید، مرگ را دریچه ورود به حیات ابدی می‌داند و «شهادت» زیباترین نوع این عروج است.

 

حاج قاسم روح‌ مقاومت را به منطقه دمید

روزنامه ایران در گزارشی به گفت و گو با رئیس دولت نجات ملی یمن «دکتر عبدالعزیز صالح بن حبتور» پرداخته است. در بخشی از این مطلب می خوانیم: شهید سلیمانی نقش اساسی و بزرگی را در حمایت از مقاومت، از جهان عربی گرفته تا ملت‌های امریکای لاتین همچون ونزوئلا و کوبا و نیکاراگوئه داشت. عقیده او حمایت از جنبش‌های آزادیبخش در جهان بود.

رئیس دولت نجات ملی یمن «دکتر عبدالعزیز صالح بن حبتور» در گفت و گو با روزنامه ایران درخصوص نقش تلاش‌های شهید سلیمانی و یاران شهیدش نبود در سرنوشت منطقه، مطرح کرد: مسیر مقاومت در برابر ظلم و تجاوز، در زندگی ما و مخصوصاً در منطقه ما از ابتدا مسیری پیوسته بوده است، تفکر اصلی این است که ملتها به مظلومیت خود آگاه باشند و در برابر دشمنان‌شان سر تسلیم فرود نیاورند، نترسند و در برابر برنامه‌های خارجی صهیونیستی استعمارگرانه که بر اساس سلطه‌گری و تحریک و برده‌داری است، تسلیم نشوند.

این دو شهید بخوبی نقش خود را ایفا کردند و نمادی ماندگار از مقاومت را تحقق بخشیدند، اما تفکر و موضوع مقاومت همچنان ادامه دارد تا زمانیکه متکبران و سلطه گران به‌دنبال برنامه‌های استعمارگرانه و به بردگی درآوردن و ظلم به ملت‌ها هستند.

 

رسانه‌های اعتدال‌گرا

مهمترین ویژگی شهید سلیمانی؛ نگاه و نگرش فراجناحی

سیدهادی سیدافقهی کارشناس ارشد مسائل سیاسی در گفت و گو با روزنامه حمایت مهمترین ویژگی شهید سلیمانی را نگاه و نگرش فراجناحی وی عنوان کرد و افزود: همه دیدند که ادبیات و برخورد حاج قاسم سوگیری جناحی نداشت. برای درک بهتر این موضوع، دو مثال را از زبان حاج قاسم خطاب به دو جناح عمده کشور یعنی اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها را ذکر می‌کنم. درخصوص موضوع بدحجابی، دیدیم که چگونه حاج قاسم با احتیاط و با تکریم و حفظ حرمت شخصیت زن، با آن برخورد کرد. وی گفت برخی نوع پوششان اینطور است و آیا بدلیل نوع پوشش باید اینها طرد شوند؟ مگر اینها فرزندان ما نیستند؟ این موضع الهام‌گرفته از مواضع رهبری است که به صرف نمایان بودن چندتار موی یک خانم، وی تکفیر شود، اصلا صحیح نیست. حاج قاسم هشدارشان به برخی افراط‌گرایی‌ها و حساسیت‌های بیش از حد، بود.

 

طرح دعوا علیه جنایت آمریکا در ترور شهید سلیمانی

به گزارش روزنامه حمایت، همزمان با دومین سالگرد ترور شهید سردار قاسم سلیمانی، خبرها حکایت از آن دارد که مستندات کیفری ۳۰۰ صفحه‌ای شامل اطلاعات متهمان و مظنونان پرونده ترور به‌ مقامات عراقی تحویل داده‌ شده و با تکمیل مراحل این پرونده، کیفرخواست عاملان ترور شهید سلیمانی تا قبل از پایان سال صادر شود. ایران و عراق کمیته تحقیق مشترکی را برای رسیدگی به این جنایت تشکیل داده‌اند تا با این نقض آشکار مقرارت بین المللی و اقدام تروریستی آمریکا برخورد قانونی کنند.

دکتر احمد مؤمنی راد عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در خصوص ابعاد حقوقی ترور شهید سردار سلیمانی اظهارکرد: سپهبد سلیمانی، سردار دلهاست و قهرمان بی بدیل مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان است و اقدام دولت جنایتکار آمریکا در ترور ایشان، ابومهدی المهندس و همراهانشان  ازنظر اصول و قواعد حقوق بین‌الملل قابل‌ پذیرش نیست و به‌هیچ‌وجه مشروعیت ندارد؛ در واقع این اقدام رییس جمهور آمریکا یک جنایت قابل پیگیری محسوب می‌شود.

 

حاج قاسم؛ شاگرد اول مکتب امام

به گزارش روزنامه همشهری، رئیس مجلس در نطق پیش از دستور روز یکشنبه صحن بهارستان با بیان اینکه حاج قاسم شاگرد اول مکتب امام است و این مکتب که تا امروز با همراهی و فداکاری ملت ایران، نجات بخش و راهگشا بوده، بر دو اصل خداباوری و مردم باوری استوار است، گفت: بزرگ ترین ظلم به حاج قاسم، تقلیل دادن او از یک مکتب و مدرسه درس آموز به سطح یک ژنرال شجاع و یک فرد مبارز است. حاج قاسم مکتب است، زیرا ابعاد گوناگون زندگی او براساس راه و روشی تنظیم شده بود که امام راحل(ره) با فهم دقیق خود از اسالم ناب محمدی(ص) به ما آموخت. محمدباقر قالیباف با تأکید بر اینکه مردم باوری در مکتب سلیمانی یعنی در هر لحظه فقط در اندیشه حل مشکالت مردم بودن و پرهیز از هر فرع و حاشیه ای که انسان انقالبی را از حل مشکالت مردم دور کند، تأکید کرد: مردم باوری یعنی اینکه مشکالت فقط و فقط با همراهی و مشارکت همه جانبه خود مردم قابل حل است و هر کسی که مردم را از حضور فعال بازدارد و یا نقش آنها را نادیده بگیرد یا آنها را دسته بندی و فرقه بندی کند، بی گمان شکست خواهد خورد.

 

مکتب سلیمانی همچنان تهدیدی برای دشمنان

در بخشی از یادداشت منتشر شده مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی در روزنامه همشهری می خوانیم: مکتب ســلیمانی همچنان تهدیــدی برای دشمنان و جبهه کفر محسوب می شــود، تا حدی که دیکتاتورهای فضای مجازی همانطور که دیکتاتورهای فضای واقعی نتوانستند او را تحمل کنند و ناجوانمردانه به شــهادتش رســاندند، نام و عکــس او را هم تحمل نمی کنند و هر مقدار که می توانند از اینستاگرام و برخی فضاهای دیگر او را حذف می کنند.

 

رسانه‌های اصلاح‌طلب

هیچ جریانی نمی‌تواند سردار سلیمانی را ابزار صف‌کشی‌های جناحی کند

به گزارش خبرگزاری ‌ایسنا، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق، در آستانه دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او در پیامی تأکید کرد: سالگرد شهادت سردار سلیمانی، هم اندوه ازدست‌دادن فرماندهی شجاع و فداکار را زنده می‌کند و هم فرصتی برای تأمل و درس‌آموزی برای همه ما فراهم می‌آورد.

در بخشی از این پیام می خوانیم: امنیت ملی و استقلال کشور، آرمان و دستاوردی فراجناحی است و نهادهای نقش‌آفرین و مسئول در دفاع و امنیت کشور، باید با استقلال از هرگونه دسته‌بندی جناحی و دوری از هرگونه مداخلات و وابستگی‌های سیاسی داخلی، ضامن و پاسدار عزت و استقلال کشور باشند.

سرمایه اصلی سردار سلیمانی، ایمان قوی و اخلاص واقعی او در خدمت بود و هرکس این دو سرمایه گران‌قدر را کسب کند، می‌تواند مسیر سلیمانی را طی کند. نسل جوان و زمان‌آگاه امروز ما نیز با ایمان و روشن‌بینی و اخلاص نخواهند گذاشت راه سلیمانی که راه پیروی از اسلام عدل و آزادی و آگاهی است، بی‌رهرو بماند و پرچم پرافتخار دفاع شجاعانه از عزت و استقلال ملت‌های مسلمان، همواره به دست شاگردان مکتب اسلام راستین در اهتزاز خواهد ماند.

 

اسطوره بی‌تکرار

به گزارش روزنامه ابتکار، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند که مکتب و تفکر حاج قاسم زنده است و بنیاد ظلم و ظالمان را بر خواهد کند. تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در بیاناتی ضمن گرامیداشت فرارسیدن سالروز شهادت شهید قاسم سلیمانی به نقش و جایگاه وی در میان مردم و ضرورت الگوگیری مسئولان از شخصیت وی اشاره داشتند.

محمد حسن آصفری بیان کرد: فرارسیدن سالروز شهادت شهید قاسم سلیمانی را به همه مردم ایران اسلامی تسلیت و تبریک می‌گویم. دشمنان انقلاب و جبهه مقاومت باید بدانند که با شهادت شهید سلیمانی تفکر مکتب وی از بین نمی‌رود بلکه روزبه روز این تفکر محکم‌تر خواهد شد.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی نیز در جلسه علنی امروز مجلس بیان کرد: فرارسیدن سالگرد شهادت سرباز حاج قاسم سلیمانی را تسلیت می‌گویم. حاج قاسم یک اسطوره به یادماندنی برای تاریخ بشری است. حاج قاسم الگویی برای تمام دنیا بود و قطعا مکتب و تفکر حاج قاسم بنیاد ظلم و ظالمان را برخواهد افکند.

مهرداد ویس کرمی نیز بیان کرد: یاد و خاطره سردار دلها را گرامی‌ می‌دارم، وصیت مرحوم حاج قاسم در نوشتن نام سرباز بر روی مزارش این پیام را به ما می‌دهد که برای پیشرفت و عزت کشور آنچه که نیاز است بیشتر سرباز است ما به سربازانی نیاز داریم که بدون توقع در خدمت کشور باشند. نباید به دنبال سهم‌خواهی باشیم هر کدام از قوا باید کار خود را با این روحیه دنبال کرده و به حفظ استقلال قوا احترام گذاشت.

 

قضیه فراموش شدنی نیست

به گزارش روزنامه آرمان ملی، عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشین عراق با اشاره به اینکه هیچکس نباید تصور کند که عراقی‌ها قضیه ترور شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس را فراموش کرده‌اند، گفت: «این قضیه فراموش شدنی نیست، اما در برخی مقاطع، شرایط در عراق پیچیده است و این ممکن است روند تکمیل تحقیقات را کُند، بکند، اما آن را متوقف نخواهد کرد... دولت عراق در پیگیری این پرونده ترور مجدانه عمل می‌کند و کسی تصور نکند عراقی‌ها اصراری به پیگیری این پرونده ندارند. اما نوع روابط عراق با آمریکا و ایران، تاثیراتی بر روند سرعت تحقیقات می‌کند، ولی واقعیت‌ها را منکر نخواهد شد. به‌خصوص اینکه عامل ترور خودش به ترور اعتراف کرده است.» وی در پاسخ به این پرسش که مراسم تشییع حاج قاسم را چطور دیده بود، تأکید کرد: «ما خودمان را برای برگزاری مراسم تشییع رسمی آماده کرده بودیم و واقعا هم مراسم تشییع رسمی برگزار شد، اما آنچه که پیش بینی نمی‌کردیم، حضور میلیونی مردم بود. حضور مردمی به حدی بود که بر مراسم رسمی ما سرپوش گذاشت. به صراحت بگویم در تاریخ عراق چنین تشییع بزرگی ندیده‌ایم. شاید فقط در ایران و در مراسم تشییع امام خمینی رضوان ا... تعالی علیه چنین تشییع بزرگی رخ داده بود. این تشییع بزرگ در بغداد تا نجف نشان از عمق علاقه مردم به فرماندهان پیروزی است و نشان از محبت فراموش نشدنی آنها در میان مردم است. نشان از وفاداری مردم عراق به کسانی است که در سخت‌ترین شرایط در کنار آنها ایستادند تا علیه داعش پیروز شوند. تاریخ آن را ثبت خواهد کرد.»

 

جمع‌بندی

رسانه‌های اصول‌گرا در مطالب خود به نقش و تأثیر محوری شهید حاج قاسم در لبنان، عراق، یمن و فلسطین اشغالی و همچنین سوریه در مقابله با توطئه دشمنان و همچنین نقش موثر وی در خنثی‌سازی و غیرفعال ‌سازی راهبردهای کلی محور غربی- عربی در منطقه، پرداخته اند. همچنین این رسانه ها بر این باورند که عقیده او حمایت از جنبش‌های آزادیبخش در جهان بود. رسانه‌های اعتدال‌گرا در مطالب خود به طرح دعوی علیه آمریکا در ترور حاج قاسم، نگرش فراجناحی وی و مکتب حاج قاسم مورد توجه قرارگرفته‌اند. در رسانه‌های اصلاح‌طلب نیز فراجناحی بودن، اسطوره ای بی تکرار و فراموش نشدن قضیه ترور، مورد بررسی قرارگرفته است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه