اخبار دانشگاهی

راه اندازی رشته «باستان‌سنجی» در دانشگاه تهران

راه اندازی رشته «باستان‌سنجی» در دانشگاه تهران

باستان‌شناسی جدید متکی بر علوم مختلف اعم از زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، آمار، علوم اجتماعی و نظایر آن شده و روش‌های سنتی باستان‌شناسی دیگر جواب نمی‌دهد. بنابراین ناچار هستیم همه یافته‌هایمان را از مسیر این علوم بگذرانیم.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی رشته جدید بین‌رشته‌ای «باستان‌سنجی» در دانشگاه تهران خبر داد.

دکتر حسن کریمیان، مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران با اعلام خبر برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی رشته جدید باستان‌سنجی، گفت: رشته باستان‌سنجی به تصویب کمیسیون تخصصی و مشورتی علوم انسانی دانشگاه تهران رسیده و در دستور کار شورای برنامه‌ریزی دانشگاه تهران قرار دارد.

وی، درباره ضرورت راه‌اندازی این رشته بین‌رشته‌ای نیز در این باره اظهار داشت: باستان‌شناسی جدید متکی بر علوم مختلف اعم از زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، آمار، علوم اجتماعی و نظایر آن شده و روش‌های سنتی باستان‌شناسی دیگر جواب نمی‌دهد. بنابراین ناچار هستیم همه یافته‌هایمان را از مسیر این علوم بگذرانیم.

کریمیان ادامه داد: تحول عظیم علمی در باستان‌شناسی بوجود آمده که به ایجاد ۷۲ گرایش بین‌رشته‌ای در حوزه باستان‌شناسی در دنیا منجر شده است. از جمله این رشته‌های بین‌رشته‌ای می‌توان از باستان‌شناسی وراثت، باستان‌شناسی جنایی، باستان‌شناسی فضاها، باستان‌شناسی اجتماعی و اختر باستان‌شناسی نام برد.

مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران درباره کاربردهای رشته باستان‌سنجی که در دستور راه‌اندازی در دانشگاه تهران قرار دارد، گفت: ناگزیر هستیم سنجش‌ها در باستان‌شناسی را از طریق آزمایشگاه انجام دهیم؛ چون روش‌های سنتی مقایسه و تطبیق، تقریباً منسوخ شده و برای گاه‌نگاری و تعیین قدمت لازم است از روش‌های آزمایشگاهی استفاده کنیم.

 کریمیان خاطرنشان کرد: در گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران در فرآیند بازنگری دروس، از دانش‌های بین‌رشته‌ای استفاده می‌کنیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه