مقالات اجتماعی

سرمایه‌ای به نام «اعتماد مردم»

سرمایه‌ای به نام «اعتماد مردم»

آیت الله سیدابراهیم رییسی، رییس دولت سیزدهم، بارها بر بازگرداندن اعتماد مردم به دولت و حاکمیت تاکید کرده و آن را مهم‌ترین وظیفه دولتمران دانسته است.

آیت الله سیدابراهیم رییسی، رییس دولت سیزدهم، بارها بر بازگرداندن اعتماد مردم به دولت و حاکمیت تاکید کرده و آن را مهم‌ترین وظیفه دولتمران دانسته است.

همه می دانیم که اعتماد مردم سرمایه دولت است و تحت هیچ شرایطی نباید آسیب ببیند. اعضای دولت باید به قول‌هایی که به مردم می‌دهند، عمل کنند، چرا که مردم فعالیت‌ و زندگی‌شان را بر مبنای تعهدات دولت تنظیم می‌کنند، حال اگر به این تعهدات عمل نشود، می‌تواند یکی از مهمترین دلایل خدشه به اعتماد مردم باشد.

طی سال‌های اخیر اتفاقاتی افتاد که اعتماد مردم خدشه‌دار شد و چه موضوعی مهمتر از اعتماد مردم که نباید ذره ای دچار آسیب شود. حالا برخی مسایل در کشور نیاز به اقدام فوری و عاجل دارد هر چند که راه حل فوری نمی‌تواند علاج کار باشد اما می‌تواند به عنوان بستری برای اقدام‌های اساسی دیگر قرار گیرد.

رئیسی گفته ۱۰ موضوع را به عنوان مسائلی که نیاز به حل فوری و آنی دارند، احصا کرده‌ایم و در دستور کار دولت است.

حالا این مسایل چه هستند، رییس دولت سیزدهم چند مورد از این مسایل را اینگونه برشمرده است: کسری بودجه، ثبات بازار سرمایه، کنترل تورم، مدیریت کرونا و موضوع آب و برق از جمله مسایل مهمی است که حل آنها فوریت دارد.

او افزود: مردم باید احساس کنند که دولتمردان به معنای واقعی به دنبال حل مشکلات آنها هستند.

به گفته وی در مدت اداره قوه قضائیه نیز در عمل اثبات شده که حکومت برای مبارزه با فساد اراده قاطع و واقعی دارد.

 

رئیسی به برخی از اقداماتی که می تواند به بازگرداندن اعتماد به مردم کمک کند تیتروار اشاره کرده و گفته است: اقتصاد از جمله دغدغه های دولت سیزدهم است. وی توجه ویژه به  فرهنگ و هنر و اشتغال اهالی هنر را، از جمله دیگر دغدغه‌های دولت سیزدهم برشمرده است.

رییس جمهوری، هم‌افزایی همه نهادهای فرهنگی را مورد تاکید قرار داده و گفته نهادها و فعالان حوزوی، دانشگاهی و نخبگانی باید در حوزه فرهنگ فعالیت‌های جریان‌ساز داشته باشند.
 

پایان تورم ۴۴ درصد 

او در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری سیزدهم، پیام مردم در ۲۸ خرداد را پیام اجرای سیاست‌های اعلامی نظام جمهوری اسلامی دانسته و اینگونه گفت:  پیام ۲۸ خرداد پیام ضرورت رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه بود. اینها پیام‌هایی بود که مردم با رای خود از دولت برخاسته از مردم خواستند. از دولت جدید می‌خواهند که عدالت را تحقق بخشد. با فساد مبارزه کند و به روابط ناسالم اداری، رانت خواری و هرگونه ضد ارزشی که هیچ گونه تناسبی با اساس انقلاب و ارزش های این کشور ندارد، پایان دهد.
 

تغییر وضع موجود

در یک کلمه و جمله باید بگویم پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تغییر وضع موجود بود و از دولت خواستند شرایط و وضعیت اقتصادی و تورم بیش از ۴۴درصد و  رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی را پایان دهد.

بدهی‌های دولت از سال ۹۴، سه برابر شده‌اند. علاوه بر این علاج کردن وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی از جمله مشکلاتی هستند که در زندگی مردم اثر گذاشته است و ما امروز وضعیت و شرایط اقتصادی مردم را هم به دلیل دشمنی دشمنان و هم به دلیل کاستی‌ها و مشکلاتی که در درون داشتیم، وضعیت مناسبی نمی‌بینیم.
 

مردم اعتماد از دست رفته را می‌خواهند

مشکلات اقتصادی و فرهنگی، مسئله بیکاری و مسکن و دیگر مسائلی که امروز مردم نسبت به آن گله‌مند هستند همه باید تغییر کند.آنچه که از همه بیشترمشکل ایجاد کرده و علاوه بر اینکه آسیب دیدن سفره مردم و آسیب دیدن کسب و کار مردم باید به آن اشاره کرد، آسیب دیدن اعتماد مردم است.

مردم دولتی خواستند که این آسیب را جبران کند و اعتماد را به مردم بازگرداند و فاصله میان ملت و دولت کاهش دهد چرا که رابطه بین ملت و دولت برای همیشه می‌تواند بسیار گره‌گشا باشد این رابطه تاکنون بوده و از این پس هم باید باشد تا مشکلات حل شود.

آنچه مردم از دولت جدید خواسته‌اند، تحول است. این تحول برای کشور اجتناب ناپذیر است باید این تحول اتفاق بیفتد، برنامه دولت برنامه تحول است. این تحول مستند به سند بسیار ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، سند ماندگار بیانیه گام دوم مستند اقدامات دولت خواهد بود.

در این سند که رهبری فرزانه انقلاب اسلامی بسیار حکیمانه نوشته‌اند، هم وضع موجود و هم وضع مطلوب به خوبی ترسیم شده‌ است. ما باید وضع موجود و مطلوب را دقیق ببینیم و فاصله وضع موجود با مطلوب را کمتر و کمتر کنیم و بتوانیم به وضعیتی برسیم که امروز مورد انتظار مردم یعنی تحقق فرازهای بلند بیانیه گام دوم است.
 

به دنبال رفع تحریم‌ هستیم

در این تحول ضروری لازم است که همه فرهیختگان، اندیشمندان، مسئولان، دغدغه مندان و عزیزان نقش‌آفرینی کنند، همه مردم مشارکت کنند و به میدان بیایند و این کار شدنی است. ما حتما به دنبال رفع تحریم‌های ظالمانه خواهیم بود اما حتماً سفره مردم به اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد و به اراده بیگانگان گره نخواهیم زد، حتما مسائل پیش روی دولت را دنبال می‌کنیم.

کسری بودجه، بازار سرمایه و ثبات در بازار سرمایه و بورس، کنترل تورم و گرانی و کرونا از مسائل فوری و ضروری است که دولت با آن مواجه است.

 

برنامه فوری برای ۱۰ مساله محوری

موضوع و مسئله آب و برق و بسیاری از نیازمندی‌هایی که امروز وجود دارد. من به همه دولتمردان دولت دوازدهم خسته‌نباشید عرض می‌کنم. اما کارهایی بسیاری است که از امروز پیش پای دولت است. ما با نگاه به مسائل پیش‌رو برنامه تحولی، آنی، فوری و کوتاه مدت تنظیم کردیم که حدود ۱۰ مساله محوری وجود دارد که از امروز دولت با آنها مواجه است.

به مردم اطمینان می‌دهم که هم مسئله خوب شناخته شده و هم راهکارهای مسائل شناسایی شده است از نگاه کارشناسان، خبرگان و صاحبنظران هم بهره‌مند شدیم انشالله این مسائلی که امروز پیش پای دولت قرار دارد به صورت فوری و آنی و با قوت دنبال می‌شود.
 

از نظر همگان برای برنامه تحولی بهره‌مند می‌شویم

برنامه تحولی چهارساله که زمینه برنامه هفتم در کشور خواهد بود. اجرای برنامه تحولی ۴ ساله دولت که به‌زودی در اختیار نخبگان، اندیشمندان و صاحبنظران قرار خواهد گرفت و از نظر همگان بهره‌مند خواهیم شد، زمینه و بستر را برای اجرای برنامه توسعه هفتم کشور خواهد بود.
 

اقتصاد را شرطی نمی‌کنیم

رئیسی در آخر گفته است که به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم اما اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد و سفره مردم را به اراده بیگانگان گره نمی‌زنیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه