پژوهش های جدید پزشکی

درمان سرطان لوزالمعده با ترکیب سه دارو

درمان سرطان لوزالمعده با ترکیب سه دارو

محققان دانشگاه ام آی تی با ترکیب سه دارو موفق به ابداع یک روش درمانی برای مقابله با سرطان لوزالمعده شده‌اند که با تقویت سیستم ایمنی بدن قادر به مقابله با تومور است.

محققان دانشگاه ام آی تی با ترکیب سه دارو موفق به ابداع یک روش درمانی برای مقابله با سرطان لوزالمعده شده‌اند که با تقویت سیستم ایمنی بدن قادر به مقابله با تومور است.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، در حال حاضر تنها راه درمان سرطان لوزالمعده، شیمی‌درمانی است که برخی تومورها نسبت به آن مقاوم هستند. روش‌های جدید مانند ایمونوتراپی نیز در این سرطان کارساز نیستند؛ به همین دلیل محققان همواره به دنبال روش‌هایی برای درمان این سرطان هستند.

محققان دانشگاه ام آی تی با ترکیبه سه دارو، سیستم ایمنی بدن را به نحوی تحریک می‌کنند که قادر به مقابله با تومور سرطانی است. این روش در مدل‌های حیوانی موفقیت آمیز گزارش شده است.

سیستم ایمنی بدن شامل سلول‌های تی است که می‌توانند سلول‌هایی را که پروتئین‌های سرطان را بیان (express) می‌کنند شناسایی و نابود کند، اما اکثر تومورها سیستم ایمنی را سرکوب و سلول‌های تی را غیرفعال می‌کنند.

در روش درمانی جدید ترکیب دارویی، سیستم ایمنی را به نحوی تقویت می‌کند که قادر به مبارزه با تومور است. از طرفی با این روش سلول‌های تی جوان و فعال می‌شوند و به تومور حمله می‌کنند. محققان امیدوارند این روش به غیر از سرطان پانکراس، در درمان سرطان‌های دیگر نیز کاربرد داشته باشد.

پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیم وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شود.

غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می‌شوند. آنزیم‌های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی‌کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است.

یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می‌شود. سرطان پانکراس یکی از کشنده ترین انواع سرطان است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد سیر، انگور قرمز، اسفناج، گیلاس، زغال اخته، سیب زمینی و کلم بروکلی غذاهایی هستند که سبب سلامت بافت پانکراس (لوزالمعده) می‌شوند.

این روش در مدل‌های حیوانی موفقیت‌آمیز گزارش شده و تا پایان سال جاری وارد آزمایش های بالینی می‌شود.

نتایج این مطالعه در نشریه Cancer Cell منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه