معرفی گوشی های هوشمند

بهترین تلفن هوشمند برای دانشجویان و دانش‌آموزان

بهترین تلفن هوشمند برای دانشجویان و دانش‌آموزان

قیمت تلفن‌های هوشمند به شکل نگران‌کننده‌ای نوسان دارد و به همین دلیل خرید یک تلفن هوشمند بی‌دردسر و ساده که قرار نیست بدیهی‌ترین نیازهای کاربران نه‌چندان حرفه‌ای را برآورده کند هم دشوار شده است. اما در رده‌های قیمتی پایین هم محصولات متعددی وجود دارند که البته انتخاب بهترین مدل آن‌ها اندکی دشوار به نظر می‌رسد.

قیمت تلفن‌های هوشمند به شکل نگران‌کننده‌ای نوسان دارد و به همین دلیل خرید یک تلفن هوشمند بی‌دردسر و ساده که قرار نیست بدیهی‌ترین نیازهای کاربران نه‌چندان حرفه‌ای را برآورده کند هم دشوار شده است. اما در رده‌های قیمتی پایین هم محصولات متعددی وجود دارند که البته انتخاب بهترین مدل آن‌ها اندکی دشوار به نظر می‌رسد.

تلفن‌های هوشمند اقتصادی بخش بزرگی از بازار موبایل بیشتر کشورهای جهان را در اختیار خودشان گرفته‌اند. این محصولات که با حداقل استانداردهای سالانه تولید می‌شوند، امکانات زیادی ندارند و تنها می‌توانند در برطرف‌کردن نیازهای اولیه کاربر به او کمک کنند. بنابراین منطقی است که قیمت زیادی هم نداشته باشند. از سوی دیگر، حالا با تلفن‌های هوشمند میان رده‌ و حتی پایین‌رده‌ای مواجه هستیم که نه تنها امکانات بهتری از پرچمداران گران‌قیمت چند سال پیش دارند بلکه آن‌قدر نزدیک به یکدیگر هستند که انتخاب یکی از آن‌ها نیازمند به مطالعه دقیق امکانات همه رقبا است.

تا همین چند سال پیش خرید یک گوشی موبایل بی‌نظیر کار دشواری نبود. برندهای فعال در بازار آن‌قدر زیاد نبودند که مشتری‌ها را به یک چالش بزرگ دعوت کنند و رقابت انحصارطلبانه‌ای وجود داشت که تنها چند برند شناخته‌شده در آن حضور داشتند. حالا اما بازار تغییر کرده است. تولیدکننده‌های کوچک و بزرگ در کنار یکدیگر تلاش می‌کنند تا بهترین گوشی‌های بازار را با پایین‌ترین قیمت ممکن تولید کنند و خرید تلفن هوشمند را به یک پروژه نفس‌گیر تبدیل کرده‌اند.

اگرچه روزگاری می‌شد با کم‌تر از پانصد هزار تومان یک تلفن هوشمند اقتصادی در بازار ایران خریداری کرد اما امروز حداقل به دو میلیون تومان نیاز دارید تا دست خالی از بازار گوشی‌های موبایل خارج نشوید. اگر برای خرید تلفن هوشمند در بازار فعلی حداکثر سه میلیون تومان بودجه دارید، تلفن‌های هوشمندی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم را به عنوان گزینه‌های اصلی بررسی کنید. در این راهنمای می‌توانید با بهترین تلفن‌های هوشمند زیر سه میلیون تومان بازار آشنا شوید.

Nokia C2 – 16GB

قیمت: یک میلیون و ۸۰۰هزار تومان

ارزش خرید: ۴ از ۵

به عنوان یکی از ارزان‌ترین تلفن‌های هوشمندی که در بازار ایران در دسترس هستند، نوکیا C2 گزینه بیش از حد مطلوبی به نظر می‌رسد. این تلفن هوشمند که قیمتی کمتر از ۲ میلیون تومان دارد برای برطرف‌کردن نیازهای اولیه کاربران کافی به نظر می‌رسد. بنابراین برای دانش‌آموزانی که در روزهای کرونایی به یک تلفن هوشمند برای حضور در کلاس‌های مدرسه نیاز دارند هم می‌توانند از این تلفن هوشمند برای حضور در کلاس‌های مجازی استفاده کنند. بزرگترین ویژگی این تلفن هوشمند آن است که از فناوری ارتباطی 4G هم پشتیبانی می‌کند.

صفحه نمایش این تلفن هوشمند با وجود ابعاد ۵.۷ اینچی و حاشیه نسبتا زیادی که دارد از کیفیت خوبی بهره می‌برد. دوربین اصلی و دوربین سلفی C2 با کیفیت ۵ مگاپیکسلی تصویربرداری می‌کنند و اندروید ۹ به پردازنده ۲۸ نانومتری این تلفن هوشمند کمک می‌کند تا عملکرد نسبتا قابل قبولی ارائه دهد. حافظه موقت C2 تنها یک گیگابایت است و به همین دلیل نباید انتظار پردازش بازی‌های متوسط را هم روی آن داشته باشید. ضمن این که باطری ۲۸۰۰ میلی‌آمپری این تلفن هوشمند به مرور زمان هر کاربری را آزار می‌دهد. با این حال نباید فراموش کرد که در رده قیمتی C2 تقریبا هیچ تلفن هوشمندی در بازار وجود ندارد که ارزش خرید داشته باشد.

Nokia C3 – 16GB

قیمت: حدود دو میلیون تومان

ارزش خرید: ۵ از ۵

نوکیا برای تسلط بر بازارهای جهانی تمرکز ویژه‌ای روی محصولات پایین‌رده دارد و به همین دلیل حساب ویژه‌ای روی سری گوشی‌های C باز کرده است. جدیدترین مدل این مجموعه با نام C3 از مدتی پیش در بازار ایران عرضه شده و قیمت قابل قبول و رقابتی‌اش به آن کمک می‌کند تا ارزان‌ترین تلفن هوشمند بازار باشد که ارزش خرید قابل توجهی دارد. این تلفن هوشمند که در آگوست ۲۰۲۰ معرفی شد، به صفحه نمایشی ۶ اینچی مجهز شده که تراکم پیکسلی ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ را میزبانی می‌کند.

با این حال حاشیه صفحه نمایش نوکیا C3 اندکی زیاد است و به همین دلیل تنها ۷۵ درصد از پنل جلویی این تلفن هوشمند به صفحه نمایش آن اختصاص پیدا کرده که با باطری ۳هزار میلی‌آمپری قابل قبول به نظر می‌رسد. حافظه داخلی نوکیا C3 تنها ۱۶ گیگابایت است و به دو گیگابایت حافظه موقت هم مجهز شده اما تا ۱۲۸ گیگابایت از حافظه جانبی هم پشتیبانی می‌کند. دوربین اصلی جدیدترین پایین‌رده نوکیا کیفیتی ۸ مگاپیکسلی دارد و دوربین سلفی‌اش تصاویری با کیفیت ۵ مگاپیکسل را ثبت می‌کند.

اگر انتظار زیادی از تلفن هوشمند خود ندارید، این تلفن هوشمند که با اندروید ۹ به بازار عرضه شده انتخاب جذابی به نظر می‌رسد. نوکیا C3 با بدنه کاملا پلاستیکی به بازار عرضه شده و از پردازنده ۲۸ نانومتری یونیساک بهره می‌برد. بنابراین برای انجام ساده‌ترین بازی‌های ویدیویی هم بهتر است روی این تلفن هوشمند حساب باز نکنید. باتری ۳۰۴۰ میلی‌آمپری نوکیا C3 برای استفاده روزانه کافی به نظر می‌رسد و در کنار حسگر اثر انگشت از فناوری 4G هم پشتیبانی می‌کند. این تلفن هوشمند در رده قیمتی خودش بهترین انتخاب ممکن است.

Nokia 2.2 – 16GB

قیمت: حدود دو میلیون و ۳۰۰هزار تومان

ارزش خرید: ۳ از ۵

نوکیا به عنوان یکی از محبوب‌ترین تولیدکنندگان بازار تلفن‌های همراه در سال‌های دور با قهرمانان تازه نفس به بازار برگشته و مدل 2.2 آن‌ها یک گزینه بی‌نظیر است. این تلفن هوشمند با ظاهری تمام پلاستیک، کیفیت ساخت بالاتر از حد انتظاری را به نمایش می‌گذارد که شاید انتظار آن را با قیمت اقتصادی‌اش نداشته باشید. حافظه داخلی ۳۲ گیگاباتی و رم ۳ گیگاباتی 2.2 در کنار پردازنده چهارهسته‌ای مدیاتک نوید یک سخت‌افزار قابل قبول را به شما می‌دهد. در کنار آن می‌توانید روی دوربین ۱۳ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی حساب باز کنید و تصاویر سلفی خود را با دوربین ۵ مگاپیکسلی ثبت کنید.

باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپری 2.2 برای صفحه نمایش ۵.۷ اینچی آن که وضوح ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ را به همراه دارد، اندکی ناکافی به نظر می‌رسد. تراکم پیکسلی هر اینچ صفحه نمایش 2.2 عدد قابل قبول ۲۹۵ پیکسل را نشان می‌دهد و با پنل باکیفیت IPS ساخته شده است. فراموش نکنید که تلفن‌های هوشمند نوکیا با همراهی گوگل از نسخه خام و بدون امکانات اندروید بهره می‌برند که اگرچه سرعت بالاتری دارد اما اندکی پیچیده‌تر به نظر می‌رسد. نوکیا 2.2 با ظرفیت ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی به سنسور اثر انگشت مجهز شده اما مدل ۱۶ گیگابایتی چنین امکان جذابی ندارد.

Xiaomi Redmi 9C – 32GB

قیمت: حدود دو میلیون و ۷۰۰هزار تومان

ارزش خرید: ۳ از ۵

به همان میزان که شیائومی تمرکزش را روی محصولات میان‌رده بازار قرار داده، نوکیا هم نمی‌خواهد کاربرانی که به دنبال تلفن‌های هوشمند ارزان‌قیمت هستند را از دست بدهد. بنابراین کاملا طبیعی است که در رنج قیمتی زیر سه میلیون تومان هیچ نشانی از تلفن‌های هوشمند جذاب شیائومی نباشد. با این حال این تولیدکننده چینی چندان هم از ماجرا دور نیست و با Redmi 9C تلاش می‌کند تا با شرکت فنلاندی رقابت کند. صفحه نمایش ۶.۵ اینچی این تلفن هوشمند براساس پنل IPS توسعه پیدا کرده و تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل در هر اینچ را برای کاربر به همراه دارد. روشنایی ۴۰۰ نیت صفحه نمایش Redmi 9C امیدوارکننده به نظر می‌رسد اما بهتر است انتظار زیادی از صفحه نمایش آن نداشته باشید.

بزرگترین برتری Redmi 9C در مقایسه با رقبا را باید دوربین‌های آن دانست. در شرایطی که بیشتر رقبای زیر سه میلیون تومان این تلفن هوشمند از یک یا حداکثر دو دوربین پشتیبانی می‌کنند، شیائومی برای این پایین‌رده از سه دوربین استفاده کرده است. دوربین‌های Redmi 9C به ترتیب ۱۳، ۲ و ۲ مگاپیکسل هستند. این تلفن هوشمند از حسگر اثر انگشت هم بهره می‌برد اما سخت‌افزار بی‌نظیری ندارد. مشکل بزرگی که کاربران حین استفاده از این تلفن هوشمند با آن مواجه می‌شوند، حافظه داخلی اندک آن است.

شیائومی برای این تلفن هوشمند تنها ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی در نظر گرفته که عملا ارزش خرید آن را به شدت کاهش می‌دهد. با این حال باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپری Redmi 9C برای یک روز طولانی و دشوار کافی به نظر می‌رسد. اگر جزو کاربرانی هستید که دوست ندارند بازی‌های موبایلی را هم روی تلفن هوشمندشان تجربه کنند، شاید بهتر باشد این تلفن را انتخاب نکنید.


Nokia 3.2 – 64GB

قیمت: حدود دو میلیون و۹۰۰هزار تومان

ارزش خرید: ۵ از ۵

نوکیا با مدل 3.2 در بازار پایین‌رده‌ها هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. پردازنده اسنپدراگون ۴۲۹ با سه گیگابایت رم و باطری ۴۰۰۰ میلی آمپری از مهم‌ترین ویژگی‌های سخت‌افزار تلفن هوشمندی هستند که با یک صفحه نمایش ۶.۲ اینچی به بازار عرضه شده است. تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل در هر اینچ صفحه نمایش 3.2 عدد چندان دلگرم‌کننده‌ای نیست اما دوربین ۱۳ اصلی ۱۳ مگاپیکسلی آن کیفیت مطلوبی دارد. این مدل با دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی عرضه شده و می‌توان گفت برای عکاسی‌های معمولی یک گزینه منطقی به نظر می‌رسد.

فراموش نکنید که 3.2 با طراحی تماما پلاستیکی ساخته شده و با ضخامت نسبتا زیاد ۸.۶ میلی‌متری وزن قابل قبولی دارد. برخلاف مدل 2.2 که از حسگر اثرانگشت بی‌بهره بود، با خرید 3.2 می‌توانید از حسگر اثر انگشت هم استفاده کنید. حافظه داخلی قابل قبول، سخت‌افزار قدرتمند در این رنج قیمتی و طراحی جذاب باعث شده تا 3.2 بهترین تلفن هوشمند در محدوده قیمتی زیر سه میلیون تومان باشد. با این حال اگر جزو گروهی از کاربران هستید که به داشتن یک تلفن هوشمند کاملا جدید اعتقاد دارید، می‌توانید برای خرید نوکیا 3.4 هم اقدام کنید.

Nokia 3.4 – 64GB

قیمت: حدود دو میلیون و ۹۵۰هزار تومان

ارزش خرید: ۳ از ۵

تفاوت‌های زیادی میان دو مدل 3.2 و 3.4 وجود ندارد و به همین دلیل خرید کاربرانی که به داشتن یک تلفن هوشمند جدید نیازی ندارند، شاید بهتر باشد توجه چندانی به نوکیا 3.4 نداشته باشند. اگرچه صفحه نمایش ۶.۴ اینچی این تلفن هوشمند که از پنل IPS استفاده می‌کند با تراکم پیکسلی ۲۶۹ ارائه شده و به نظر نمی‌رسد که کیفیت بی‌نظیری داشته باشد اما به واسطه روشنایی ۴۰۰ نیت می‌تواند در زیر نور آفتاب عملکرد قابل قبولی ارائه دهد. پردازنده اسنپدراگون ۴۴۰ این تلفن هوشمند به فناوری ۱۱ نانومتری مجهز شده و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی آن با کمک ۳ گیگابایت حافظه موقت کامل می‌شود.

نوکیا برای 3.4 از سه دوربین اصلی استفاده کرده که به ترتیب ۱۳ و ۵ و ۲ مگاپیکسل کیفیت دارند. دوربین سلفی این تلفن هوشمند هم کیفیت ۸ مگاپیکسلی دارد. باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپری 3.4 خیال کاربر را از بدون دغدغه پشت سرگذاشتن یک روز طولانی و دشوار راحت می‌کند اما قابلیت شارژ سریع را ندارد. با مقایسه سریع سخت‌افزار این تلفن هوشمند با نوکیا 3.2 متوجه می‌شوید که نمونه قدیمی‌تر اندکی به‌صرفه‌تر به نظر می‌رسد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه