معرفی شخصیتها
درباره سردار سیدمحمد حسینزاده حجازی
سیدمحمد حسینزاده حجازی از جمله سرداران سرافراز سپاه اسلام بود که سوابق و خدمات درخشانی در سپاه، بسیج، ستاد کل نیروهای مسلح و جبهه مقاومت از خود به یادگار گذاشت. او مرد میدانهای جهاد و خدمت و پاسدار مخلص انقلاب اسلامی بود که به مانند ستارهای در محور مقاومت درخشید.
سیدمحمد حسینزاده حجازی از جمله سرداران سرافراز سپاه اسلام بود که سوابق و خدمات درخشانی در سپاه، بسیج، ستاد کل نیروهای مسلح و جبهه مقاومت از خود به یادگار گذاشت. او مرد میدانهای جهاد و خدمت و پاسدار مخلص انقلاب اسلامی بود که به مانند ستارهای در محور مقاومت درخشید.
سید محمد حسینزاده حجازی در ۱۳۳۵ خورشیدی در اصفهان چشم به جهان گشود. تحصیلات خود را در همانجا پشت سر گذاشت و با وقوع انقلاب اسلامی در بدو تشکیل سپاه پاسداران عضو آن شد.
تحصیلات
حجازی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مدیریت دولتی تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران سپری کرد و سپس در دانشگاه عالی دفاع ملی، وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح، در رشته مدیریت استراتژیک مدرک دکتری گرفت. وی در دوران دانشجویی در این مقطع عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) نیز شد.
نقش آفرینی در انقلاب و جنگ تحمیلی
سردار حجازی در ابتدای انقلاب اسلامی در استانهای کردستان و آذربایجان غربی خدمت کرد و با آغاز جنگ تحمیلی، مسوول جذب و اعزام نیروی بسیجی به مناطق جنگی غرب و جنوب غرب شد. وی با ادامه یافتن دفاع مقدس، پس از همکاری در مقر پاسداران در منطقه ۲ کشوری، شامل مناطق غرب و جنوب غربی، معاون فرماندهی منطقه ۴، معاون فرماندهی قرارگاه عملیاتی سلمان و جانشینی فرمانده قرارگاه قدس سپاه را نیز بر عهده گرفت.
فعالیت در بسیج
این سردار مجاهد اسلام پس از پایان جنگ به عنوان یکی از مقامات ارشد نیروی مقاومت بسیج به خدمت رسانی پرداخت. وی در این دوره در مقام معاونت هماهنگ کننده نیروی مقاومت بسیج، معاونت نیروی انسانی نیروی مقاومت بسیج و فرمانده نیروی مقاومت بسیج ایفای نقش کرد تا اینکه در ۲۰ اسفند ۱۳۷۶ خورشیدی در حکمی از طرف مقام معظم رهبری به فرماندهی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.
فرماندهی در سپاه پاسداران
سردار حجازی در ۱۳۸۶ خورشیدی با حکم رهبری به ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران منصوب شد و کمتر از یکسال بعد و در زمانی که محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه بود، او به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران منصوب شد و مدتی بعد یعنی در ۲۲ تیر ۱۳۸۷ خورشیدی از طرف فرمانده کل سپاه با حفظ سمت به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه معرفی شد که فرماندهی این قرارگاه بر عهده خود سردار جعفری بود.
سپاه قدس
در ۳۰ دی ۱۳۹۸ خورشیدی و بعد از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، رهبر معظم انقلاب سردار قاآنی را که جانشین فرمانده سپاه قدس بود به عنوان فرماندهی سپاه قدس منصوب کرد و به تبع آن سردار حجازی طی حکمی از طرف فرمانده کل سپاه به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد.
سرسختترین و مدبرترین نیرو در مبارزه با رژیم صهیونیستی
سردار حجازی که در کارنامه خود مدتی مسوولیت سپاه در لبنان را داشت در سالهای گذشته تجارب ارزنده خود را برای یاری بخشی به مدافعین حرم و کمک به جبهه مقاومت اسلامی در عرصه مقابله با داعش و تروریسم تکفیری به کار گرفت. وی در هشت سال آخر عمر خود به دلیل حضور در جبهه مقاومت، برای صهیونیستها چهرهای نام آشنا بود. سالها بود که صهیونیستها به دنبال ترور او بودند. از شب گذشته که خبر شهادت او منتشر شد، رسانههای رژیم صهیونیستی به بازتاب گسترده این موضوع پرداختند، یکی از رسانههای این رژیم با تعبیر، یکی از سرسختترین و مدبرترین نیروهای مخالف رژیم صهیونیستی از وی نام برد که این امر نشان می دهد که آنها از اهمیت سردار حجازی برای محور مقاومت به خوبی آگاه بودند.
شهادت
سرانجام این سردار سرافراز و جانباز عالیقدر پس از سالها مجاهدت و تلاش خستگی ناپذیر در عرصههای مختلف پاسداری از انقلاب و نظام اسلامی در ۲۹ فروردین ۱۴۰۰خورشیدی بر اثر عارضه قلبی به فیض شهادت نایل آمد.
پیامهای تسلیت
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت سردار سید محمد حجازی را تسلیت گفتند. ایشان در متن تسلیت خود آوردند: با تأسف فراوان خبر درگذشت سردار پر افتخار، سردار سیدمحمد حجازی رضواناللهعلیه را دریافت کردم. عمری سراپا مجاهدت، فکری پویا، دلی سرشار از ایمان راستین و آکنده از انگیزه و عزم راسخ و نیرویی یکسره در خدمت اسلام و انقلاب، خلاصهای از شخصیت این مجاهد فی سبیل الله است. او در مسوولیتهای بزرگ و اثرگذار در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت کرده و در همه آنها، سربلند و موفق بوده است. فقدان او حقاً مایه تأسف و اندوه است. لازم میدانم به همسر گرامی و فرزندان و دیگر افراد خاندان و به دوستان و همکاران ایشان صمیمانه تسلیت عرض کنم و صبر و تسلّا برای آنان از خداوند متعال مسألت نمایم.
حسن روحانی رییس جمهوری در پیامی درگذشت سردار حجازی را تسلیت گفت در متن. این تسلیت آمده است: درگذشت مجاهد خستگیناپذیر سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حسینزاده حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجب تأثر و اندوه فراوان شد. این فرمانده جانباز و متعهد، تمام زندگی خود را با اخلاص در سنگرهای مختلف خدمتگزاری به خصوص در دوران دفاع مقدس و پس از آن در سمتهای مختلف، وقف پاسداری و دفاع از ارزشهای والای انقلاب اسلامی و خدمت به میهن اسلامی کرد و کارنامه پرافتخاری به یادگار گذاشت. اینجانب این ضایعه را به محضر فرماندهی کل قوا، ملت شریف ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همه دوستداران و به ویژه خانواده گرامی آن مرحوم تسلیت میگویم و در این ماه پربرکت از درگاه خداوند متعال برای ایشان همجواری با همرزمان شهیدش و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسألت دارم.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز درگذشت جانشین فرماندهی سپاه قدس را تسلیت گفت و آورد: با کمال تاثر و تالم اطلاع یافتم، سردار سرتیپ پاسدار سید محمد حسینزاده حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از سالها مجاهدت مخلصانه در پاسداری و خدمت به میهن و ملت عزیز ایران اسلامی به ملکوت اعلی پیوست. اینجانب رحلت آن سردار مومن و مخلص و یار صدیق سردار شهید سلیمانی که از فرماندهان و مجاهدان برجسته هشت سال دفاع مقدس بود و عمر خویش را صرف ایثار و فداکاری در راه خدمت و دفاع از این مرز و بوم کرد، به رهبر معظم انقلاب، فرماندهان محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه نیروی قدس سپاه پاسداران و همه همرزمان و دوستان و به خصوص خانواده مکرم حجازی تسلیت عرض میکنم.
سردار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پیامی به مناسبت درگذشت سرتیپ پاسدار حجازی نوشت: مرحوم حجازی از جمله سرداران و مجاهدین سرافراز سپاه اسلام است که سوابق و خدمات درخشانش در سپاه، بسیج، ستاد کل نیروهای مسلح و مبارزاتش در جبهه مقاومت، به حق لقب مرد پیروز میدانهای سخت را برازنده وی ساخته بود. مجاهدی مومن، انقلابی و نستوه که در ولایتمداری، دشمنشناسی و دشمنستیزی سرلوحه و سرمشقی برای همه همرزمان و همسنگرانش بود.
حجتالاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در قرارگاه ثارالله هم در پیامی به مناسبت درگذشت سردار حجازی نوشت: این مجاهد بزرگ و سرباز دلاور و رشید اسلام، عمر بابرکت خود را در مسیر پاسداری از اسلام ناب محمدی سپری کرد. رفتن آن یاور امام خامنهای، ثلمهای برای نظام جمهوری اسلامی بود.
سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در پیامی با ابراز تالم و تاسف از درگذشت جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه تصریح کرد: با عرض تسلیت عروج آن سردار والامقام به محضر مبارک فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنهای و آحاد کارکنان جان بر کف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رزمندگان محور مقاومت و بیت شریف این عزیز سفر کرده، از درگاه خداوند متعال برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل و برای آن سردار مخلص و سرافراز، رحمت و غفران الهی و همنشینی با شهدای انقلاب اسلامی مسالت میکنم.
خانواده شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی هم در پیامی، با تسلیت شهادت سرتیپ پاسدار سیدمحمد حجازی از نزدیکترین یاران حاج قاسم اظهار کردند: خبر دردناک ارتحال سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حجازی بار دیگر ما را داغدار کرد. این مجاهد مخلص، علاوه بر سالها خدمتگزاری در لباس مقدس سپاه، از همرزمان و همراهان و دوستان نزدیک شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی علیالخصوص در جبهه مقاومت بهویژه در لبنان بود و پس از شهادت حاج قاسم نیز در طریق جهاد، در جایگاه جانشینی فرماندهی نیروی قدس، سربازی شایسته برای فرمانده معظم کل قوا بود و در سلوک فردی و مدیریتی در راه و منش فرمانده شهید قدم برمیداشت.
مطالب مرتبط
- درباره محسن رضایی
- درباره عبدالناصر همتی
- حاج قاسم سلیمانی؛ فاتح و سردار جنگ شناختی
- عملیات خیبر و موفقیت در نخستین تجربه آبی خاکی
- میراث سردار سلیمانی
- سلیمانی، داعش، ترامپ
- راز محبوبیت سردار دلها
- سردارسلیمانی؛ قهرمان بلامنازع عزت وشرف
تگها
- سردار حاج قاسم سلیمانی
- سپاه قدس
- جنگ تحمیلی
- سیدمحمد حسینزاده حجازی
- زندگی سیدمحمد حسینزاده حجازی
- اقدامات سیدمحمد حسینزاده حجازی
- مسئولیتهای سیدمحمد حسینزاده حجازی
- ستاد کل نیروهای مسلح
- فرماندهی قرارگاه عملیاتی سلمان
- قرارگاه قدس سپاه
- نیروی مقاومت بسیج
- فرماندهی نیروی مقاومت بسیج
- ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران
- قرارگاه ثارالله سپاه
- جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری