مقالات ویروس کرونا
گذرنامهی واکسن در راه است؟
یکی از دستورهای اجرایی بایدن رئیس جمهور آمریکا با هدف مهار همهگیری این است که از سازمانهای دولتی خواسته است تا سندی طراحی کنند که وضعیت سلامت فرد را در مورد ویروس کرونا نشان دهد و حاوی اطلاعاتی مانند آزمایش، ابتلا و دریافت واکسن باشد که در یک نسخه دیجیتالی و نه کاغذی قابل عرضه باشد
یکی از دستورهای اجرایی بایدن رئیس جمهور آمریکا با هدف مهار همهگیری این است که از سازمانهای دولتی خواسته است تا سندی طراحی کنند که وضعیت سلامت فرد را در مورد ویروس کرونا نشان دهد و حاوی اطلاعاتی مانند آزمایش، ابتلا و دریافت واکسن باشد که در یک نسخه دیجیتالی و نه کاغذی قابل عرضه باشد. دولت دانمارک اعلام کرد که در سه تا چهار ماه آینده، گذرنامه دیجیتالی را روانه بازار میکند. فقط دولتها نیستند که گذرنامههای واکسن را پیشنهاد میدهند. استفاده از کارت مسافرتی دیجیتال که توسط انجمن بینالمللی حملونقل هوایی تهیه شده است، به مسافران کمک میکند تا برنامههای سفر خود را مدیریت کنند و اسناد و مدارک شرکتهای هواپیمایی و دولتی را برای واکسیناسیون یا آزمایش کووید-۱۹ ارائه دهند.
در حال حاضر چالش اصلی این است که بتوان سند یا برنامهای قابل ارائه در سطح بینالملل ارائه کرد که از حریم خصوصی محافظت کند و برای همه افراد فارغ از ثروت یا دسترسی داشتن یا نداشتن به تلفن هوشمند قابل استفاده باشد. در ادامه نکات کلیدی در مورد گذرنامۀ واکسن را بیان میکنیم.
گذرنامه واکسن چیست؟
این کارت واکسن یا گذرنامه، مدرکی است که ثابت میکند شما در برابر کووید-۱۹ واکسینه شدهاید. همچنین برخی از نسخهها به مردم امکان میدهند که نتیجۀ آزمایش ویروسشناسی خود را نشان دهند و ثابت کنند که مبتلا نیستند. نسخههای موجود این واکسن که شرکتهای هواپیمایی، گروههای صنعتی، غیر انتفاعی و شرکتهای فناوری از آن استفاده میکنند از طریق کیف پول دیجیتال یا گوشی تلفن قابل استفاده هستند. تلاش برای دیجیتالی کردن این گذرنامه ادامه دارد و البته سهولت و دسترسی آن را بیشتر خواهد کرد.
انجمن بینالمللی حملونقل هوایی یکی از چندین سازمانی است که سالها روی راهحلهای دیجیتالی برای سادهسازی روند اعتبار سنجی سفر کار میکنند. در طی شیوع بیماری کووید-۱۹، این گروهها بر روی وضعیت واکسیناسیون تمرکز کردهاند. ایده آنها این است که تمام اطلاعات مربوط به بیماری و واکسیناسیون در تلفن همراه ذخیره شود و قابل دسترسی باشد.
علاوه بر انجمن بینالمللی حملونقل هوایی و شرکت چند ملیتی آیبیام نیز در حال ساخت گذرنامه دیجیتالی سلامت است که به افراد امکان اثبات واکسینه شدن را میدهد. همچنین فرد با این گذرنامه میتواند ادعا کند که نتیجه آزمایش کووید-۱۹ او منفی است و از این طریق میتواند به مکانی عمومی مانند استادیوم ورزشی، هواپیما، دانشگاه یا محل کار وارد شود. این گذرنامه که بر اساس فناوری بلاکچین ساخته شده بهوسیله شرکت آیبیام کار میکند، میتواند از چندین نوع داده، از جمله بررسی دمای بدن، اعلانهای قرار گرفتن در معرض ویروس، نتایج آزمایش و وضعیت واکسن استفاده کند. مجمع جهانی اقتصاد و بنیاد پروژه کمونز، یک گروه غیرانتفاعی سوئیسی است که یک گذرنامه سلامت دیجیتال به نام Common-Pass را آزمایش کرده است و به مسافران امکان دسترسی به اطلاعات آزمایش یا واکسیناسیون را میدهد. این گذرنامه یک کد QR تولید میکند که می توان آن را به مأموران بررسی نشان داد.
آیا به گذرنامه واکسن نیاز پیدا خواهیم کرد؟
هرچه تعداد افرادی که واکسینه میشوند بیشتر باشد احتمالاً سختگیری برای افرادی که واکسینه نشدهاند بیشتر خواهد شد. احتمالا به سمتی حرکت کنیم که حضور در بسیاری از رویدادهای عمومی فقط برای کسانی مجاز شود که واکسن زده باشند.
برای سفر در سطح بینالمللی، مقامات دولتی و بهداشتی باید بدانند که آیا واکسن زدهاید یا نتیجه آزمایش کووید-۱۹ شما منفی است یا خیر. بسیاری از کشورها از مسافران در حین ورود به آن کشور نتیجه تست کرونا میخواهند. برای راهاندازی صنعت گردشگری نیاز است که چنین گذرنامهای فراگیر شود.
سه سناریو در مورد اعتبار سنجی دیجیتال برای سنجش ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد. اولین مورد که احتمال اجرایی شدنش خیلی زیاد نیست صدور گواهی مصونیت است. اینها گواهیهایی هستند که نشان میدهند افراد به نوعی در قبال ابتلا به ویروس مصونیت دارند. سناریوی دوم این است که بتوانید اثبات کنید که نتیجۀ آزمایش ابتلا به ویروس منفی است و مورد سوم این است که بتوانید نشان دهید که واکسینه شدهاید. از نظر کارشناسان دو سناریوی آخر برای رونق دوباره صنعت گردشگری ضروری هستند.
آیا قبلاً چنین کاری انجام شده بود؟
اینکه برای شرکت در فعالیتها یا ورود به برخی از کشورها باید واکسینه شده باشید چیز جدیدی نیست. دههها است افرادی که به کشورهایی خاص سفر میکنند باید ثابت کنند که در مقابل تب زرد، سرخجه و سایر بیماریها واکسینه شدهاند. اغلب این افراد، پس از واکسیناسیون یک «کارت زرد» مهر و امضا شده دریافت میکنند که به عنوان گواهی بین المللی واکسیناسیون یا پروفیلاکسی شناخته می شود. یا برای مثال والدین دارای بچه مدرسهای باید ثابت کنند که بچه هایشان واکسینه شدهاند.
اما تفاوت عمده بین آنچه قبلاً وجود داشته و حالا این است که این گذرنامه جدید دیجیتالی است و نگرانیهای زیادی در مورد حریم خصوصی و دسترسی به آن وجود دارد.
چه نکاتی را درباره واکسن باید بدانیم؟
• تأمین کنندگان واکسن در ایالات متحده به طور متوسط روزانه حدود۳/۱ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ تولید میکنند. تقریباً ۳۰ میلیون نفر تا کنون حداقل یک دوز دریافت کردهاند و حدود ۷ میلیون نفر کاملاً واکسینه شدهاند.
• ایالات متحده در واکسیناسیون جمعیت خود بسیار عقبتر از چندین کشور دیگر است.
• در آینده نزدیک، ممکن است حین سفر با اسناد دیجیتالی ثابت کنیم که واکسن کرونا را دریافت کرده یا آزمایش آن را دادهایم.
گذرنامه واکسن عادلانه است؟
در جهانی که بیش از یک میلیارد نفر به دلیل نداشتن گذرنامه، شناسنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت شناسایی ملی قادر به اثبات هویت خود نیستند، اسناد دیجیتالی که وضعیت واکسن را نشان می دهد ممکن است نابرابری را افزایش دهد.
سالها طول میکشد تا واکسنها در سطح جهان در دسترس قرار بگیرند و بنابراین آزمایش گسترده باید در کنار واکسیناسیون ادامه یابد تا بازگشت سالم و عادلانه به سفر و سایر فعالیت های عمومی فراهم شود. برای کسانی که تلفن هوشمند ندارند باید به سمت برگههای کاغذی حرکت کنیم. علاوه بر این، نگرانیهایی در مورد حریم خصوصی و اشتراکگذاری دادهها وجود دارد.
منبع: The New York Times
مطالب مرتبط
- درباره علی مرادخانی
- ویروس کرونا چیست؟ اینفوگراف ویروس کرونا
- ویروس کرونا؛ موضوع ۱۶۳ پایان نامه و پروپوزال در سال ۹۹
- کلاسهای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی
- آموزش چند اوریگامی ساده برای سرگرم کردن کودکان
- شب یلدا
- ۱۰ نکته درباره ویروس کشنده کرونا
- جولان ویروس کرونا در جهان
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری