مدرسه هراسی

ترس از مدرسه از رایج ترین مشکلات کودکان در آغاز سال تحصیلی است که در تمام طیف های اجتماعی و سطح هوشی وجود دارد. این مسئله در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی هنگام ورود به پیش دبستان و دبستان بیشتر دیده می شود و به این معناست که کودک علاقه مند به رفتن به مدرسه نیست و به دلایل گونا گون از رفتن به مدرسه امتناع می کند.
ارسال مطلب: فروغ پرهوده
کودکی که برای اولین بار به محیط مدرسه وارد می شود؛ در برخورد با محیط جدید و افراد ناآشنا به طور طبیعی کمی استرس و نگرانی دارد، حتی گاهی دانش آموزان در سال های بالاتر نیز در روزهای اول سال تحصیلی این استرس را دارند اما، این حالت موقتی است و به مرور بر طرف می شود. ولی گاه این ترس و دلهره همچنان ادامه پیدا می کند و موجب نگرانی والدین و معلم می شود. زیرا وقتی کودک علاقه ای برای رفتن به مدرسه ندارد از درس ها عقب افتاده و دچار مشکلات تحصیلی می شود و همین مساله رغبتش را به مدرسه کمتر می کند. همچنین تعاملات اجتماعی کودک کم می شود و زمینه ی بزهکاری و مشکلات روانی در او افزایش پیدا می کند. بنابراین توجه به مدرسه هراسی و درمان آن از همان اوایل بروز اهمیت بسیار دارد.
اکثر این کودکان علائمی دارند که نشان می دهد علاقه ای برای رفتن به مدرسه ندارند؛ به این شکل که هنگام رفتن به مدرسه خصوصا صبح ها دچار مشکلاتی مثل؛ دل درد، تهوع، استفراق، سرگیجه، سردرد می شوند و با گریه از والدین می خواهند که آن ها را به مدرسه نبرند یا درکنارشان در مدرسه بمانند؛ اما زمانی که قرار می شود در خانه بمانند یا وقتی که از مدرسه برمی گردند به طور ناگهانی خوب می شوند و همه چیز عادی می شود در روزهای تعطیل نیز این علایم دیده نمی شود.
کارشناسان معتقدند در این کودکان زمینه ی ترس، انزوا طلبی، خجالتی بودن و عدم اعتماد به نفس وجود دارد. برخی نیز معتقدند که هراس مدرسه از اضطراب جدایی ناشی می شود و تأثیر آن به صورت نرفتن به مدرسه بروز می کند به طوری که اکثر این کودکان یک ترس و نگرانی مبهم از احتمال وقوع یک حادثه دارند که با ماندن در کنار خانواده خصوصاً مادر آرامش می یابند. از عوامل دیگر می توان به نبود مهارت های ارتباطی و ناتوانی در برقراری ارتباط با گروه همسالان، فقدان مهارت های خود مراقبتی مثل ناتوانی در استفاده از سرویس بهداشتی همچنین وضع مقررات سختیگرانه در خانه و مدرسه، تهدید، تمسخر و زورگویی هم کلاسی ها، درگیری والدین در خانه، تولد فرزند جدید در خانواده، تغییر مدرسه و.... را عنوان کرد.
متأسفانه برخی از والدین و معلمان گمان می کنند که این ترس کودک واقعی نیست و توجهی به او نمی کنند یا او را مورد سرزنش قرار می دهند که در این صورت مشکل حل نمی شود.
برای درمان مدرسه هراسی ابتدا باید در فضایی آرام و صمیمی با کودک صحبت کنید و او را تشویق نمایید تا همه اتفاقاتی که برایش در مدرسه رخ می دهد یا مسائلی که سبب نگرانی او می شود را برایتان تعریف کند تا بتوانید علت بی میلی او به مدرسه را پیدا کنید. آموزش مهارت های ارتباطی و بالا بردن سطح تعاملات اجتماعی کودک نیز از راه های مؤثر مقابله با مدرسه هراسی می باشد. نکته ای که بسیار اهمیت دارد ایجاد یک شبکه حمایتی امن و شاد در مدرسه و با کمک معلم برای کودک است. والدین نیز باید به کودک اطمینان دهند که از او حمایت می کنند و هر وقت که لازم باشد خود را به کودک می رسانند.بهتر است در روزهای اول سال تحصیلی والدین وقت بیشتری برای کودک بگذارند و اگر لازم است چند ساعتی در مدرسه حضور داشته باشند و به مرور از میزان حضور خود در مدرسه بکاهند. هنگام جدا شدن از کودک به حرف هایش گوش کنید و با خوش اخلاقی از او جدا شوید و در نظر داشته باشید که نادیده گرفتن ترس کودک و برخوردهای خشونت بار مشکل را بیشتر می کند. روزهایی که کودک بدون درد سر به مدرسه می رود به شکل های مختلف او را مورد تشویق قرار دهید. .همچنین اجازه ندهید کودک بدون دلیل موجه در خانه بماند و برایش توضیح دهید که رفتن به مدرسه از وظایف اوست و اگر به مدرسه نرود پیامد بدی برایش خواهد داشت.
باید توجه داشت که اگر به شکل صحیح با ترس کودک از مدرسه برخورد نشود تأثیرات منفی آن تا مدت ها می تواند بر کودک ماندگار باشد. از این رو مهم است که والدین با کمک اولیای مدرسه با اتخاذ تدابیر مناسب محیط را برای دانش آموزان خوشایند کنند تا هم کودکان با آرامش به یادگیری بپردازند و هم والدین از این بابت نگرانی نداشته باشند.
تهیه کننده: فروغ پرهوده
مطالب مرتبط
-
اثرات نامطلوب تنبیه کودکان (1)
-
مزایای خانواده های پرجمعیت
-
مدرسه هراسی
-
تاثیر اخبار خشونت بار بر کودکان
-
تربیت جنسی کودک
-
کودکان دیجیتالی
-
عوامل موثر در افت تحصیلی
-
کودکی به مثابه توسعه
تگها
مطالب پربیننده
- درد یکطرفهٔ کمر نشانه چیست؟
- در باره ازدواج در سالمندان و ویژگیهای آن
- چگونه کودک خود را با عرضه تربیت کنیم؟
- آشنایی با خواص و مضرات جگر گوسفند
- التهاب و عفونت مثانه؛ دلایل، علائم و درمان
- اختلال بلاتکلیفی را جدی بگیرید
- مصرف نوشابه و سلامت روان کودکان
- ۵ عادت اشتباهی که سلامت پوست را به خطر میاندازد
- مواد غذایی که خواب شبانه را تحت تاثیر قرار میدهند؟
- چرا به دیابت مبتلا میشویم؟
- ضرورت پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری
- ۸ ماده موثر برای کاهش علائم افسردگی
- عوارض انتخاب کولهپشتی غیراستاندارد برای کودکان
- تغذیه مناسب و کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هوا
- " سفید " رنگ برگزیده امروز
- وظایف زن نسبت به شوهر در زندگی مشترک
- چه کسانی دچار مرگ زودرس می شوند؟
- رکوردشکنی موج گرما در ۸ سال گذشته جهان؛ چه باید کرد؟
- پیچِ تاریخی مشروطه
- هوش مصنوعی و روزنامهنگاری
- نیازمندان چگونه در جهان صاحب مسکن میشوند؟
- ۱۳ کاری که افراد موفق هرگز انجام نمیدهند
- چگونگی تربیت کودکان در عصر دیجیتال
- عوامل تشکیل سنگ کلیه را بشناسید
- معرفی ورزشهای مناسب برای کسانی که فشارخون دارند
- ریلکسیشن و آرامسازی در یک دقیقه
- فواید بخشیدن دیگران برای سلامتی
- بلایی که بی مهری والدین برسر فرزندان میآورد؟
- تفاوت زوجهای دیروز با امروز در فرزندآوری
- نکات مهمی که قبل از رفتن به پیش روانشناس باید بدانید
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- قوانین کلاس و مدرسه
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- درباره محسن رضایی
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- معرفی کتاب
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره امیر کبیر
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- خلاصه کتاب سواد بصری
- طغیان سرخک
- نرم افزار روتوش پوست SkinFiner v4