خبرهای امیدبخش از واکسن کرونا

خبرهای امیدبخش از واکسن کرونا

 روزنامه جهان صنعت در یادداشتی نوشت: در ساعت‌های نخستین دوشنبه ۳۰ دسامبر ۲۰۲۰ شرکت فناوری زیستی «مُدرنا» آخرین نتایج مطالعات خود در خصوص واکسن کووید۱۹ را منتشر کرد. آنچه از این مطالعه به دست آمده، بیانگر ۹۴ درصد کارایی این واکسن است.

در ادامه یادداشت ۱۵ آذر ۱۳۹۹ روزنامه جهان صنعت به قلم شهریار کهن‌زاد اورلوژیست، می خوانیم: این میزان ‌کارایی شرکت را درخور دریافت «اعتباربخشی با فوریت»(Emergency Authorization) از سازمان غذا و داروی (FDA) آمریکا ساخته است.
این داده‌ها از آن دیدگاه که در گروه سی هزار نفری داوطلب‌ها انجام شده‌اند، اهمیت بسزایی دارند. در میان انبوه داوطلب‌های تلقیح شده، ۱۸۵ مورد ابتلا در دارونما «Placebo» آنان که ماده‌ای بی‌اثر دریافت کرده‌اند و تنها در ۱۱ مورد واکسیناسیون واقعی دیده شده است. توجه داشته باشید که نتایج این شرکت از این جهت با واکسن «فایزر» کاملا برابری می‌کند. کارایی بالای این واکسن به روشنی می‌تواند بار سنگین مبتلایان در مراکز درمانی را کاهش دهد، به این ترتیب توانایی مقابله با بیماری را در شرایط بیمارستانی به گونه چشمگیری ارتقا دهد.
تجزیه و تحلیل داده‌ها به قدری امیدبخش بوده که مدیران شرکت را در ارائه واکسن به FDA قانع کرده است.
آنگونه که پیش‌بینی می‌شود، سازمان غذا و دارو در هفته‌های آینده مجوز لازم را صادر خواهد کرد.
«فایزر» در خواست خود را در ۹ نوامبر تحویل داد و آنگونه که بیان شده است این ‌سازمان در دهم دسامبر کمیته مشاورین ارشد خود را در جریان یک ‌نشست عمومی به تبادل‌نظر، نتیجه‌گیری و پایانی کردن عرضه واکسن گرد هم خواهد آورد.


مسوولیت بزرگ سازمان غذا و دارو، بررسی موشکافانه امنیت هر دو واکسن خواهد بود که با عنایت ‌به برنامه تلقیح میلیارد نفری این واکسن‌ها اهمیتی حیاتی خواهد داشت، که اگر این‌گونه نباشد تمدن بشری از گودال‌های متعدد بهداشتی و درمانی به منجلاب و چاه‌های مرگ‌آور و تمدن‌سوز فرو خواهد افتاد. از این‌ رو است که FDA بنا دارد نگاهی فراگیر، آینده‌نگر و موشکافانه داشته باشد و هرگونه کجروی، شتابزدگی و صرفه‌جویی‌های بی‌مورد را ژرف‌نگرانه مورد نقد و ارزیابی قرار دهد .نشست عمومی مشاوران ارشد FDA در خصوص واکسن مدرنا در ۱۷ دسامبر برگزار خواهد شد. اگر این دو واکسن از این نشست‌ها رو سپید به در آیند، بی‌تردید تا روزهای پایانی دسامبر به بازار عرضه شده و به ترتیب اولویت‌ها در دسترس قرار خواهند گرفت.
فناوری مهندسی «مُدرنا» به‌گونه‌ای همتراز «فایزر»‌اش بر تلقیح کُد ژنی ویروس و نه ورود تّکیده، کشته یا تکه‌تکه شده آن معطوف بوده است، به این‌ترتیب این واکسن نیز با کمترین آسیب‌رسانی بالاترین تراز ایمنی را ظاهر می‌سازد. درجه بالای ایمنی این دو واکسن را به ویژه باید در توان آنها در تولید سلول‌های –T دانست که در این فناوری نوین به بهترین گونه فراهم می‌آید.
هر دوی این واکسن‌ها با ورود به بدن، نشانه‌هایی مشابه آنفلوآنزا را سبب می‌شوند که با توجه به ناچیز بودن شدت علامت‌ها، قابل چشم‌پوشی هستند. گو اینکه، تعداد معدودی از داوطلب‌ها برای ۴۸ تا ۷۲ ساعت به شدت بیمار شدند.
ناحیه خاکستری در داده‌های هر دو شرکت احتمال عفونت‌زایی در بدن بیمارانی است که واکسن دریافت کرده‌اند. به بیانی ساده، روشن نیست که افراد واکسینه خود به ناقلینی خاموش بدل می‌شوند یه نه؟ پاسخ به این پرسش یک‌سال به درازا خواهد ‌کشید. از این ‌رو است که استفاده از ماسک همچنان پراهمیت می‌نماید و باید با حساسیت به کار رود.
در پایان و در تلاش برای گریز از فرو افتادن در یک بدفهمی از خبرهای امیدبخش که از راه می‌رسند، دگرباره پافشاری می‌کنم:
۱- ماسک بزنید.
۲- دست‌ها را به درستی و مکرر بشویید.
۳- دوری جستن‌های فیزیکی، پرهیز از گردهمایی در زیر سقف و دورهمی‌ها را در نظر داشته باشید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه