رژیم غذایی عاملی موثر در بروز سکته مغزی

رژیم غذایی عاملی موثر در بروز سکته مغزی

 مطالعات اخیر محققان انجمن قلب و عروق اروپا نشان می‌دهد چاقی، فشار خون و کلسترول عامل خطر انواع سکته مغزی است.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، سکته مغزی به دلیل وقفه‌ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ‌ها بوجود می‌آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می‌شود و بخشی از بافت مغز آسیب می‌بیند. حدود ۸۵ درصد از تمام موارد سکته‌های مغزی بر اثر انسداد یک شریان مغزی با یک لخته خون ایجاد می‌شود که به آن سکته مغزی ایسکمیک گفته می‌شود. گاهی نیز سکته مغزی هموراژیک (خونریزی) است که در اثر پارگی عروق مغزی ایجاد می‌شود.
معمولا مطالعات گوناگون تاثیر مواد غذایی بر سکته مغزی را به طور کلی بررسی کردند. محققان به تازگی با مطالعه ۴۱۸ هزار نفر در ۹ کشور اروپایی، تاثیر رژیم غذایی بر سکته نوع هموراژیک و ایسکمیک را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده‌اند.
بر اساس این مطالعه مصرف مقادیر بالای میوه، سبزی، فیبر، پنیر، شیر و ماست احتمال بروز سکته نوع ایسکمیک را کاهش می‌دهد؛ ولی تاثیری بر سکته نوع هموراژیک ندارد. از طرفی این مطالعه نشان می‌دهد عوامل خطری مانند چاقی، فشار خون و افزایش کلسترول بر هردو نوع تاثیر منفی دارد.
با توجه به افزایش چاقی و زندگی کم‌تحرک در سراسر جهان، از هر چهار نفر یکی در معرض سکته مغزی قرار دارد. سکته مغزی یک تهدید جدی برای تمام افراد و در هر زمان و مکان است.
اکنون سکته مغزی مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان و دومین علت مرگ و میر است. نکته حائز اهمیت این است که این عارضه به طور کامل قابل پیشگیری است. در سال جاری ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از سکته مغزی جان سالم به در بردند؛ ولی بسیاری از این افراد با چالش‌های اساسی از قبیل ناتوانی جسمی، مشکلات ارتباطی، ‌تغییر در نحوه تفکر و احساسات، از دست دادن شغل و درآمد و روابط اجتماعی روبرو هستند.
فشار خون، استعمال دخانیات، چاقی و عدم فعالیت بدنی از جمله مهمترین دلایل سکته مغزی محسوب می‌شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه European Heart Journal منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه