معرفی کتب جدید

کتاب نویسنده خودنوشتی شگفت‌انگیز

کتاب نویسنده خودنوشتی شگفت‌انگیز

در سال ۱۹۶۴، نوجوانی الجزایری وارد مدرسه نظام مشوار در وهران می‌شود. پدرش که خود افسر ارتش است رویاهایی جاه‌طلبانه برای پسرش در سر دارد.


 
در سال ۱۹۶۴، نوجوانی الجزایری وارد مدرسه نظام مشوار در وهران می‌شود. پدرش که خود افسر ارتش است رویاهایی جاه‌طلبانه برای پسرش در سر دارد.

کتاب «نویسنده» نوشته یاسمینا خضراء است و مسعود سنجرانی آن را ترجمه کرده و انتشارات نگاه به چاپ رسانده است.محمد مولی‌السهول  که با نام قلم یاسمینا خضرا (عربی: یاسمینة خضراء) شناخته می شود، یک نویسنده الجزایری است که به زبان فرانسه می نویسد.مولی‌السهول، افسر ارتش الجزایر، نام همسر خود را به عنوان نام مستعار برای جلوگیری از سانسور نظامی اتخاذ کرد. با وجود انتشار بسیاری از رمان های موفق در الجزایر، مولی‌السهول تنها در سال ۲۰۰۱ هویت واقعی خود را پس از ترک ارتش و رفتن به فرانسه فاش کرد. وی ارتش را به عنوان سرلشکر در سال ۲۰۰۰ ترک کرد.

 

درباره کتاب

در سال ۱۹۶۴، نوجوانی الجزایری وارد مدرسه نظام مشوار در وهران می‌شود. پدرش که خود افسر ارتش است رویاهایی جاه‌طلبانه برای پسرش در سر دارد. با این‌همه، این عضو ارتش و سرباز نمونه آینده، در طی دوران خدمتش، استعدادهایی شگرف در خود پیدا می‌کند. اما سربازی شیفته تئاتر و ادبیات سوءظن فرماندهانش را بر می‌انگیزد.

 در دوران جنگ داخلی الجزایر به او اخطار می‌دهند که باید نوشته‌هایش را به سانسور نظامی بسپارد. پذیرش این کار برای «محمد مولسهول» ناممکن است و در عین حال نمی‌تواند از وسوسه نوشتن بگذرد. پیشنهاد همسرش را می‌پذیرد و برای خود نامی مستعار انتخاب می‌کند، برگرفته از دو اسم کوچک همسرش: یاسمینا خضراء.

او با این نام مستعار، رمان‌های پلیسی زیادی می‌نویسد که در عمق تراژدی الجزایر استعمارزده، گواهی است بر وحشت دوران. چه کسی هزاران بیگناه را قتل‌عام کرد؟ چرا نمی‌خواهیم حقیقت را بشنویم؟ از این پس، نویسنده باید هویت حقیقی خود را آشکار کند. ارتش را ترک می‌کند و آشکارا به حرفه نویسندگی می‌پردازد، اما همچنان نام مستعاری که او را به شهرت رساند حفظ می‌کند. نویسنده زندگینامه خودنوشت این سرنوشت شگفت‌انگیز و یادمان دلخراش تاریخ معاصر الجزایر است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه