کتاب اختلالات خواب

کتاب اختلالات خواب

پل ردینگ در کتاب اختلالات خواب، به آسیب‌شناسی این نوع از اختلال روان‌پزشکی پراخته و بیولوژی آن را بررسی می‌کند و راهکارهایی برای درمان این مشکل ارائه می‌دهد.

درباره کتاب اختلالات خواب:

هر فردی از نظر خودش به اهمیت خواب باکیفیت پی برده است. گرچه فقط در طی سال‌های اخیر اثرات سوء یک چرخه خواب - بیداری که باعث اختلال در وضعیت سلامت شناختی، ذهنی و حتی فیزیکی می‌شود، مشخص شده است. به ویژه اینکه در رانندگی و سایر فعالیت‌های خطرناک هم اثر می‌گذارد. بدون شک، دلایل بیولوژیکی دقیقی وجود دارد که حتی هر حیوانی نیز به خواب منظم نیازمند است و یک وضعیت قابل پیش‌بینی و جالب، خوابی با حرکت چشم سریع می‌باشد که یک معمای خاص است. با این وجود، خوابیدن، یک وضعیت غریزی است و در نهایت، به اندازه گرسنگی و تشنگی برای زنده ماندن و سلامتی اهمیت دارد.

امروزه رشته پزشکی خواب در حال پیدایش است که بسیار اهمیت دارد ولی در دانشکده‌های پزشکی معمولاً کمتر مورد بررسی قرار می‌گیرد، زیرا این رشته به رشته‌های تخصصی‌تری تقسیم می‌شود. در نتیجه، اکثر پزشکان در ترم اول و دوم در زمینه بررسی علائم مربوط به خواب اطمینان کامل ندارند، هرچند که پیشرفت‌های زیادی در شناخت و شیوه‌های درمان اکثریت اختلالات خواب در طی دهه اخیر صورت گرفته است. یک باور اشتباه فراگیر دیگر این است که برای تشخیص واقعی اختلالات خواب به تکنیک پیچیده و گسترده‌ای احتیاج است. به استثناء اختلالات تنفسی مربوط به خواب، اکثریت اختلالات خواب می‌توانند در واقع بدون نیاز قطعی به بررسی‌های کامل، کنترل شوند.

کتاب اختلالات خواب (ABC of sleep medicine) به عنوان مقدمه‌ای برای شناخت پدیده جالب خواب و اختلالات رایج آن محسوب می‌شود. هدف از این کتاب، ارائه یک متن خوانا برای افراد غیرمتخصص است که دامنه کاملی از اختلالات خوابی را شامل می‌شود که پزشکان عمومی و کلینیک‌های خواب با آن‌ها مواجه شده‌اند. در این راستا، به این موضوع تأکید می‌شود که تاریخچه سیکل خواب - بیداری توسط اعضای خانواده نزدیک نیز تأیید شده است و نیز شناخت اساسی نوروبیولوژی خواب نیز در تشخیص درست و انتخاب راه‌های درمان، مفید و مؤثر به شمار می‌آید. دامنه کامل بررسی‌های خواب به صورت مفصل مورد بررسی قرار می‌گیرد و با اینکه آن‌ها مناسب هستند ولی در تفسیر آن‌ها، دشواری‌هایی وجود دارد. بدون شک، اغلب اوقات شناخت علائم مربوط به خواب که نشان‌دهنده اختلال مشخص و یا حاصل از عوامل اجتماعی یا روانشناختی است نیز کار دشواری است و بدون شک این وضعیت به صورت مبهم باقی می‌ماند. با این وجود، علائم شبیه پرچم‌های قرمز نیز مشخص شده‌اند که ممکن است نشان‌دهنده نیاز به توجه تخصصی بیشتری ‌باشد.

پل ردینگ (Paul Reading) در این کتاب، برای افراد غیرمتخصص به رشته پزشکی خواب، مطالبی ارائه می‌دهد تا اطمینان به تشخیص علائم مربوط به خواب افزایش یابد و برخی از حالت‌های رازگونه مربوط به این حوزه شگفت‌آور پزشکی حذف گردیده است.

کتاب اختلالات خواب برای چه کسانی مناسب است؟

اگر با مشکل خواب و بی‌خوابی مواجه هستید، این اثر راهکارهایی را برای درمان آن به شما توصیه می‌کند.

در بخشی از کتاب اختلالات خواب می‌خوانیم:

رایج‌ترین الگوی خواب در طی سال‌های نوجوانی این است که شروع خواب به تدریج به تأخیر می‌افتد و دیرتر می‌شود. اگرچه عوامل سبک زندگی و عادات نیز بر روی این الگو تأثیرگذار می‌باشند،‌ با این حال شواهدی وجود دارد که اکثر نوجوانان دارای مکانیزم‌های ساعت درونی هستند که باعث می‌شود تبدیل به "جغد‌های شبانه"‌ شوند. بدیهی‌ترین پیامد‌های این الگو دشواری بی‌نهایت برای برخواستن از خواب در یک ساعت معمول برای اهداف تحصیلی است.

بعد از نوجوانی، با این حال، ساعت داخلی مغز "جلو می‌افتد". با گذشت هر دهه، تمایل طبیعی به خواب معمولاً در حدود 30 دقیقه زودتر رخ می‌دهد.

بزرگ‌ترین تغییر مرتبط با سن در الگوهای خواب مرتبط با افول تدریجی در تثبیت خواب است. بیدارشدن‌های جزئی و متعدد معمولاً در اواخر شب، را می‌توان به عنوان امری نرمال در اوایل میانسالی در نظر گرفت. در افراد مسن سالم، تکه‌تکه‌شدگی خواب بسیار رایج است. عمق خواب با موج آهسته (مراحل 3 و 4 non-REM) به طور چشمگیری با افزایش سن کاهش می‌یابند، که اولین تغییرات در این خصوص در مردان در سن 25 سالگی رخ می‌دهد.

عمق افزایش یافته خواب non-REM در افراد جوان‌تر دلیل دشواری بی‌نهایتی است که در اغلب کودکان در صورت نیاز به برخاستن از خواب عمیق در یک سوم اول شب وجود دارد.

بیدار شدن‌های اجباری و به زور به طور مکرر باعث ایجاد سردرگمی‌های آشکار یا "مستی خواب"‌ می‌شوند که پدیده‌ای است که همچنین به طور مکرر در بزرگسالان با کمبود خواب مشاهده می‌شود.


فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: خواب نرمال در برابر خواب غیرنرمال
فصل دوم: تشخیص اختلالات خواب
فصل سوم: خواب‌آلودگی بیش از حد در طول روز
فصل چهارم: سندرم‌های آپنه خواب
فصل پنجم: بی‌خوابی
فصل ششم: بی‌خوابی ثانوی
فصل هفتم: خواب‌پریشی
فصل هشتم: اختلالات خواب در کودکان
فصل نهم: خواب در بیماری‌های تحلیل‌برنده سیستم عصبی (نورودژنراتیو)
فصل دهم: خواب در بیماری‌های روانی
فصل یازدهم: داروهای مصرف شده در اختلالات خواب

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه