مقاله برآورد کشش شناوری مالیاتی به روش همجمعی

مقاله برآورد کشش شناوری مالیاتی به روش همجمعی

مقاله علمی و پژوهشی " برآورد کشش شناوری مالیاتی به روش همجمعی" مقاله ای است در 26 صفحه و با 21 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اقتصاد و الگو سازی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث  روش خودرگرسیون با وقفه‌های گسترده؛ کشش شناوری مالیاتی؛ مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم پرداخته شده است

چکیده مقاله

یکی از سؤالات مهم پیش‌روی نظام مالیاتی کشور چگونگی میزان رشد مالیات‌ها در مقایسه با رشد تولید ناخالص داخلی است. علم به این مسأله به سیاستگذاران مالیاتی کمک می‌کند تا تصویری از درآمدهای مالیاتی آتی کشور در رابطه با رشد تولید ناخالص داخلی را در اختیار داشته و با توجه به تحولاتی که در تولید ناخالص داخلی رخ می‌دهد، در صورت لزوم تعدیلات لازم را در نظام مالیاتی و نرخ‌های مالیاتی به انجام رسانند. کشش شناوری مالیاتی شاخصی است که بطور معمول برای چنین امری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مقاله با استفاده از آمار سری زمانی سال‌های 1393-1359 به روش همجمعی و با استفاده از الگوی خودرگرسیون با وقفه‌های گسترده کشش شناوری مالیاتی را مورد برآورد قرار داده است. نتایج روابط تعادلی بلندمدت حاکی از آن است که مالیات کل و مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم دارای کشش شناوری مالیاتی بزرگتر از واحد هستند. این نشان می‌دهد مالیات‌های مورد اشاره با رشد بیشتری نسبت به رشد اقتصادی کشور افزایش می‌یابند. در نتیجه سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه دولت در آینده افزایش داشته و نیاز چندانی به تعدیل نظام مالیاتی و نرخ‌های مالیاتی احساس نمی‌شود.

عنوان مقاله [English]

Estimating Tax Buoyancy using Co-integration Technique

چکیده [English]

An important question related to a tax system is that how fast the tax revenues respond to economic growth. Would the percentage change in tax revenue be more or less than the GDP growth rate? This information has value to the policy makers in order to judge the appropriateness of a tax system and induce changes if necessary. The index which normally provide such an information is the tax buoyancy. This article attempts to estimate tax buoyancy using co-integration technique, and Auto-regressive Distributed Lag (ARDL) method for the period 1359-1393. The results based on the long run equilibrium relations indicate that total tax buoyancy as well as direct and indirect tax buoyancy are more than one. This finding indicate that tax revenues grow faster than the GDP growth rate. Hence the share of tax revenue in the government budget would increases over time and there is no need to adjust the tax system and the tax rates. 

کلیدواژه‌ها [English]

Tax Buoyancy, Direct and Indirect Taxes, ARDL

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه