مقاله واکاوی راهبردهای سلبی سلفیه در تصحیح مکتب اثبات صفات

مقاله علمی و پژوهشی " واکاوی راهبردهای سلبی سلفیه در تصحیح مکتب اثبات صفات" مقاله ای است در 18 صفحه و با 42 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد اندیشه نوین دینی منتشر شده است
در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث سلفیه، اثبات صفات، تأویل، معتزله، اشاعره، راهبردهای سلبی پرداخته شده است
چکیده مقاله
استقصای همهجانبه راهبردهای سلبی سلفیه در تصحیح مکتب اثبات صفات میتواند یکی از محورهای نقد منصفانه این مکتب باشد. تلاش اتباع جریان سلفیگری در تأیید مکتب اثبات، ذیل راهبردهای سلبی ایشان بر سه محور اساسی بنا شده است: 1. انکار یا توجیه تأویلات پرشمار منقول از ائمه سلف؛ 2. تشریح ادله امتناع تأویل صفات الهی؛ 3. مخدوش نمودن اصول مکاتب دیگر در تفسیر صفات. سلفیه در جهت توجیه تأویلات سلف، به راهبردهای متعددی، همچون تقیید صفات ظاهری به قرائن لفظی و معنوی، تشکیک در مراد جدی آیات، ترجیح بلامرجح روایات مثبِت تأویل و اقناع مخاطب به محظوریت برخی تأویلات دست یازیدهاند. به علاوه با استناد به اصولی نااستوار و خدشهپذیر، از قبیل عدم جواز تأخیر بیان از وقت حاجت، مقبول نبودن تکلیف امت به فهم تکلفآمیز صفات و توافر نصوص روایی مؤید ظاهرگروی، به تبیین ادله امتناع اجرای مکتب تأویل پرداختهاند. در نهایت میتوان گفت راهبرد سلبی سلفیه در نقد مکاتب مخالف نیز نارساییها و اشکالاتی مبنایی دارد؛ ازجمله استعمال مغالطات واضح و مکرر در استدلالات، معرفی مغرضانه و هدفمند مکاتب دیگر در جهت بزرگنمایی مفاسد مترتب بر آنها، مناقشه در پارهای جزئیات غیر ضروری تحت عنوان لزوم تهذیب عقیده توحیدی، ظاهرگروی افراطی در تفسیر صفات، تعامل شعارگونه، جزماندیشانه و گاه متعصبانه با اصول و غایات مکتب اثبات صفات و افتادن در ورطه توجیهات بینتیجه و تکلفآمیز.
دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .
دانلود تصاویر
مطالب مرتبط
-
خلاصه کتاب سواد بصری
-
مهارت جرأت مندی و فواید آن
-
مقاله تاثیر تمرین بدنی و ذهنی بر یادگیری حرکتی دانش آموزان عقب ماندة ذهنی آموزش پذیر
-
کمک به دانش آموزان در انجام تکالیف مدرسه
-
مقاله کاربرد اصل تشکیک در معاد جسمانی از دیدگاه ملاصدرا
-
مقاله مقایسه تطبیقی نظریه محقق طوسی و علامۀ حلّی در معاد جسمانی با نظریه شبیهسازی
-
مقاله علمی و پژوهشی سریال های تلویزیونی ماهواره ای و جذب مخاطبان
-
مقاله نقش انگیزش بیرونی و درونی در گرایش بزرگسالان به فعالیت جسمانی