رتبه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در وبومتریک

رتبه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در وبومتریک

 نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نظام رتبه‌بندی بین المللی وبومتریک (Webometrics) در ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد.

به گزارش روز چهارشنبه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نظام رتبه‌بندی وبومتریک در ژانویه ۲۰۲۰ و مقایسه آن با ژوییه ۲۰۱۹ میلادی منتشر شده است.

علامت های منفی در کنار اعداد نشان دهنده کاهش رتبه است، اما این رتبه بندی نشان می دهد که از میان ۶۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور حاضر در این رتبه بندی، ۳۹ دانشگاه در رتبه سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ رشد کرده اند.

دانشگاه علوم پزشکی تهران با سقوط ۱۸ پله ای از رتبه ۵۵۰ در سال ۲۰۱۹ به رتبه ۵۶۸ در سال ۲۰۲۰ رسیده است.

بر اساس این جدول، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رشد ۲۶ پله ای از جایگاه ۸۱۹ در سال ۲۰۱۹ به رتبه ۷۹۳ صعود کرده است.

دانشگاه تربیت مدرس نیز از جایگاه ۸۷۷ در سال گذشته به ۸۶۰ در سال جدید دست یافته است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در سال گذشته رتبه یکهزار و ۱۶۹ داشت به جایگاه یکهزار و ۱۵۲ دست یافته است.

بر اساس اعلام مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، رتبه کشوری در بخش علوم پزشکی مشخص شده است. همچنین دو دانشگاه تربیت مدرس و شاهد، هر دو حوزه علوم پزشکی و غیر آن را شامل می‌شوند.

وبومتریک (Webometrics) یا رتبه بندی وب سایت های دانشگاهی یک رتبه‌بندی وب‌سنجی است که در سال ۲۰۰۴ توسط آزمایشگاه سایبرمتریک، واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا، بر اساس چهار شاخص تهیه شده است.

شاخص حضور (۵ درصد)، شاخص ضریب تأثیر (۵۰ درصد)، شاخص بازبودن و شفافیت (۱۰ درصد)، شاخص عالی بودن (۳۵ درصد) در این رتبه بندی موثر هستند که به ترتیب عبارتند از:

«ارائه دانش عمومی» (اندازه یا تعداد صفحات اصلی وب سایت اصلی موسسه که منشاء آن در گوگل قابل بازیابی باشد) با وزن ۵ درصد.

«قابلیت مشاهده محتویات وب» (تأثیر تعداد شبکه های خارجی که به صفحه های وب موسسه پیوند می زنند عادی شده و سپس ارزش متوسط آن که منشاء آن Ahrefs و Majestic است) با وزن ۵۰ درصد.

«شفافیت» محققان برتر استناد شده (تعداد استنادات از ۱۰۰ نویسنده برتر (به استثنای ۵ ناحیه خارج) که منشاء آن پروفایل گوگل اسکولار محققان است) با وزن ۱۰ درصد.

«عالی بودن» مقالات برتر استناد شده (تعداد مقالات در میان ۱۰ درصد برتر و دارای بیشترین استناد در ۲۶ رشته برای پنج سال: ۲۰۱۳-۲۰۱۷ که منشاء آن Scimago است) با وزن ۳۵ درصد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه