۱۵ راهکار برای زندگی موفق زوج‌های دانشجو

۱۵ راهکار برای زندگی موفق زوج‌های دانشجو

۱۵ راهکار برای داشتن یک زندگی موفق محور اصلی یک کارگاه آموزشی برای زوج‌های جوان دانشجو بود.

کارگاه آموزشی آشیانه با حضور زوج‌های شرکت کننده در سومین کاروان بیست و سومین مراسم ازدواج دانشجویی در مرکز همایش‌های سپید برگزار شد.

حمید صادقیان مدرس مهارت های زندگی در این مراسم به اهمیت تغییر فکری، ذهنی و رفتاری در زندگی مشترک نسبت به دوران تجرد، به تبیین ۱۵ راهکار خانواده موفق پرداخت و افزود: زندگی متاهلی، نیازمند برنامه و شروع جدید با تغییر است و باید از خودمان این تغییر را آغاز کنیم.

وی درباره اهمیت ازدواج در اسلام تصریح کرد: زن و شوهرهایی که رابطه خوب و سالمی دارند زندگی های رضایتمندانه و پایدارتری داشته و از هر پنج چالش، در نهایت درگیر یکی از آنها می‌شوند.

رابطه همسری سرمایه بزرگ زندگی است؛ درباره آن شوخی نکنید

این مدرس مهارت های زندگی با تاکید براینکه همسران باید رابطه خود را یک سرمایه بزرگ بدانند، به نقش های جدید دختر و پسر بعد از ازدواج و تشکیل زندگی اشاره و افزود: اولویت شما بعد از ازدواج باید حفظ زندگی مشترک باشد. بر همین اساس هیچگاه درباره این رابطه با هم شوخی نکنید.

نقش‌های زن و مرد در زندگی مشترک

صادقی، هدایت معنوی زندگی، تامین اقتصادی، آرامش بخشی و امنیت بخشی را نقش های یک مرد بعد از ازدواج برشمرد و افزود: سردار سلیمانی به عنوان یک مرد واقعی نه فقط برای خانواده خود بلکه برای یک ملت، امنیت و آرامش آفرید.

وی همچنین آرامش بخشی، شادی و طراوت، مدیریت داخلی و کمک به رشد معنوی خانواده را از نقش های زن بعد از ازدواج معرفی کرد و ادامه داد:‌ زن به لحاظ روانی نیازمند محبت، توجه به جزییات، درک شدن، صمیمت، احترام و حمایت و مرد نیازمند اقتدار، تایید، استقلال، احترام و محبت است.

نیازهای عاطفی زنان و مردان

این مشاور خانواده همچنین گفت: مهربانی با هم و عشق ورزی دو قانون نخست است؛ عشق ورزی باید هم قلبی، هم زبانی و هم رفتاری باشد.

صادقی یادآور شد: زنان نیازمند علاقه، درک، احترام، اعتبار و اطمینان و مردان به دنبال اعتماد، باورداشتن، قدردانی، تحسین، تایید و تشویق از سوی زنان هستند. همچنین تایید، تحسین، تشکر و مراقبت، هدیه دادن، نگاه محبت آمیز، صدا زدن با نام زیبا، رفتار مودبانه و لطیف و خودآرایی و دلبری از جمله مصادیق عشق ورزی برای زنان است و هدیه ندادن مرد به زن دلیل بر بی‌ارزش دانستن او نیست.

وی گذشت را سومین قانون خوشبختی همسران دانست و اظهارداشت: گذاشتن و گذشتن، اساس زندگی است اما نباید مدام آن را برای خود تکرار و خودخوری کرد یا منت گذاشت و برای دیگران بازگو کرد.

حتی اگر حق با شماست مشاجره نکنید

این مدرس مهارت‌های زندگی، بیان خوبی های یکدیگر برای هم و حل مسالمت آمیز اختلافات را چهارمین و پنجمین قانون خانواده موفق نام برد و یادآور شد: هیچ زندگی بدون مشکل نیست بنابراین همه همسران به تعارض خواهند رسید اما مهم، نحوه برخورد با تعارض است.

صادقیان ادامه داد: در اختلاف ها و تعارض‌ها حرمت‌ها از بین نرود و حتی اگر حق با شماست از مشاجره بپرهیزید. در این مواقع همچنین از مقایسه با دیگران، مرور اتفاقات منفی گذشته و تعمیم دادن، سرزنش و مقابله به مثل، تهدید، گزارش به والدین و لجبازی دوری کنید.

وی اقتدارشکنی، از بین رفتن حریم‌ها، ایجاد کینه، آشکارشدن عیوب را از آسیب‌های مشاجره دانست و گفت: هنگام بروز اختلاف باید صحبت را قطع کرده و به زمان پس از رفع ناراحتی موکول کنید.

راهکار حل تعارضات

وی گفت: کنترل خود در زمان بروز تعارض و گفت و گو برای حل مساله راه حل اختلاف نظرها در همسران جوان است. یا قهر نکنید یا به قوانین قهر کردن از جمله حرف زدن، جدانکردن جای خواب، عدم ترک وظایف روزانه، عدم ترک خانه، عدم توهین به یکدیگر و طولانی نشدن پایبند باشید.

این مشاور خانواده، ششمین قانون خانواده موفق را پایبندی به عشق یکدیگر دانست و گفت: مردان دقت کنند در زندگی، فکر و حواس و توجهشان معطوف به همسرشان باشد. همچنین نه زن نه مرد مقابل همسرشان از فرد دیگری تعریف نکنند.

صادقیان از گوش دادن، درک کردن و پذیرفتن طرف مقابل به عنوان هفتمین قانون خانواده موفق یاد کرد و خطاب به آقایان افزود: اگر نگذارید زن حرف بزند، حرف هایش تبدیل به غر زدن و گلایه می شود یا حرف هایش را به خارج از خانواده می برد. بر همین اساس هم حرف هایش را بشنوید و هم به حرف ها همسرتان واکنش هیجانی داشته باشید.

وی به مردها تاکید کرد: وقتی زن از موضوعی گله می‌کند از شما راهکار نمی خواهد بلکه فقط می‌خواهد مورد همدلی قرار گیرد؛ هر چه رابطه همسران، بیشتر باشد، صمیمیت آنها بیشتر می‌شود.

رابطه زناشویی جای گروکشی نیست

این مدرس مهارت های زندگی، پایداری رابطه زناشویی را هشتمین قانون خانواده موفق دانست و گفت: زوج ها باید زبان مشترک داشته و نیازهای خود را به راحتی بیان کنی.

صادقیان، مراقبت از یکدیگر حتی در زمان دلخوری را نهمین قانون خانواده موفق معرفی و تصریح کرد: دهمین قانون، پوشاندن معایب یکدیگر است که البته شامل معایبی چون اعتیاد، وسواس، بدبینی و بیماری روانی نمی شود.

در کنار هم بودن کافی نیست

وی افزود: لذت بردن از کنار هم بودن یازدهمین قانون است البته در کنار هم بودن کافی نیست بلکه با هم بودن اهمیت دارد. کنترل خشم نیز به عنوان دوازدهمین قانون از اهمیت بسزایی برخوردار است.

این مشاور، احترام به خانواده یکدیگر، توجه به امور معنوی و کمک به رشد و کمال یکدیگر را آخرین قانون های خانواده موفق برشمرد و گفت: نتیجه این ۱۵ قانون، رضایتمندی از زندگی و پایداری آن است.

صادقیان به همسران جوان توصیه کرد فرزندآوری را به تاخیر نیندازند و در این زمینه خود را به رسوم و باورهای نادرست محدود نکنند.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه