ابداع روش جدیدی برای تشخیص اکسیژن در سیاره‌های فراخورشیدی

ابداع روش جدیدی برای تشخیص اکسیژن در سیاره‌های فراخورشیدی

محققان آمریکایی روش جدیدی برای تشخیص اکسیژن در اتمسفر سیاره‌های فراخورشیدی ابداع کرده‌اند؛ وجود اکسیژن در سیاره فراخورشیدی می‌تواند نشانه مهمی از وجود حیات بیگانه باشد.

به گزارش روزنامه دیلی میل، سیاره های فراخورشیدی، سیاره هایی خارج از منظومه شمسی هستند که به دور ستاره ای به غیر از خورشید می چرخند، در این روش محققان آمریکایی با استفاده از تلسکوپ «جیمز وب» سازمان فضایی آمریکا (ناسا) برای شناسایی تغییرات سیگنال های نوری ناشی از مولکول های اکسیژن در هنگام برخورد استفاده می کنند.

به گفته ناسا، تلسکوپ فضایی جیمز وب حساسیت باورنکردنی برای خوانش نور نسبت به نسل قبلی خود دارد که به منجمان مرکز UC Riverside در کالیفرنیا به ابداع این روش کمک کرده است. این سیگنال ها می توانند به محققان کمک کنند تا تفاوت میان سیاره های فراخورشیدی را که دارای حیات بیگانه هستند از بقیه تشخیص دهند.

«ادوارد شویترمن» از اعضای موسسه نجوم ناسا، گفت: اکسیژن یکی از مهیج ترین مولکول هایی است که به دلیل پیوند آن با حیات می توان آن را تشخیص داد، اما هنوز نمی دانیم که آیا حیات تنها به دلیل وجود اکسیژن در جو است یا خیر.

وی افزود: این فناوری به ما اجازه می دهد تا اکسیژن را در سیاره های زنده و مرده کشف کنیم، زمانیکه که مولکول های اکسیژن با یکدیگر برخورد می کنند، قسمت هایی از طیف نور مادون قرمز را که توسط تلسکوپ مشاهده می شوند، مسدود می کنند. ستاره شناسان با بررسی الگوها در آن نور می توانند ترکیب جو سیاره و اینکه چه مقدار از آن از اکسیژن تشکیل شده را تشخیص دهند.

معمولا اکسیژن در زمین توسط ارگانیسم های زنده مانند گیاهان، جلبک ها و سیانوباکتری ها تولید می شود؛ وجود اکسیژن در سیاره های دیگر می تواند نشانگر فعالیت اشکال مشابه حیات باشد. با این حال برخی محققان پیشنهاد می کنند که اکسیژن می تواند در جو سیاره و بدون هیچگونه فعالیتی از حیات جمع شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه