بومی سازی تصویربرداری لیزری از چشم

بومی سازی تصویربرداری لیزری از چشم

دستگاه تصویربرداری مقطعی از شبکیه چشم (OTC) از جمله تجهیزات حوزه پزشکی است که بومی سازی آن در داخل کشور مورد توجه ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی قرار گرفته است.

به گزارش معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، دستگاه تصویربرداری مقطعی از شبکیه چشم (OTC) از جمله تجهیزات حوزه پزشکی است که در بسیاری از مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل فناوری بالایی که در ساخت آن به کار رفته و همچنین پس از نوسانات ارزی اخیر و افزایش قیمت قابل توجه آن، بومی سازی آن در داخل کشور مورد توجه قرار گرفته و این ستاد برای پروژه‌های علمی مرتبط به آن فراخوانی را اعلام کرده است.

در حوزه لیزر و فوتونیک، تجهیزات و فناوری‌های گسترده ای وجود دارد که باید بومی‌سازی شود، بر این اساس؛، ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری از طریق حمایت از پروژه‌‎های علمی شاخص دانشگاهی سعی دارد تا روند بومی‌سازی این فناوری‌ها را تسهیل کند و استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان را ترغیب کند که با انگیزه بیشتری به این حوزه‌ها ورود کنند.

احمد امجدی استاد دانشگاه شریف که سرپرستی گروه تحقیقاتی در زمینه فناوری مرتبط با این دستگاه را بر عهده دارد، در این‌باره اظهارکرد: زمانی که فرد بیمار می‌شود، اطلاعات مربوط به این بیماری در قسمت‌های مختلفی از بدن از جمله در دندان‌ها، استخوان و شبکیه چشم ذخیره می‌شود، اطلاعات ذخیره شده در شبکیه چشم می‌تواند دسترسی دقیق تری را نسبت به تاریخچه بیماری شخص برای کادر درمانی فراهم سازد.

این استاد دانشگاه افزود: هرچند ضخامت شبکیه چشم اندک است، اما اطلاعات گسترده‌ای را در خود جای داده است، تصویر برداری مقطعی از شبکیه چشم امکان دسترسی به این اطلاعات را فراهم می‌سازد، این گونه تصویر برداری می‌تواند در زمینه درمان بیماران دیابتی، پارکینسون و آلزایمر بسیار سودمند باشد.

به گفته‌ وی، به دلیل نوسانات ارزی، قیمت دستگاه otc تا یک میلیارد تومان افزایش یافته و همین مسئله نیز به انگیزه‌ای تبدیل شد تا با بومی سازی فناوری آن، بتوانیم باری از روی دوش جامعه درمانی کشور برداریم و قیمت آن را به شکل چشمگیری کاهش دهیم.

عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه شریف با اشاره به اهمیت کار در فناوری‌های نوظهور اضافه کرد: این فناوری با همت تیمی در دانشگاه شریف در حال تکامل است و با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در لبه تکنولوژی قرار دارد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه