ارسال مصوبه جذب دانشجوی دکترای تخصصی کشاورزی دانشگاه آزاد به وزارت علوم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مصوبه جذب دانشجو در رشته دکترای حرفه ای کشاورزی در دانشگاه آزاد تدوین و برای تایید نهایی به وزارت علوم ارسال شده است. امید است این ایده نو در وزارت علوم حمایت شود.
محمدمهدی طهرانچی روز دوشنبه در همایش تخصصی طرح تحول در علوم، مهندسی و کشاورزی در هتل فرهیختگان دانشگاه آزاد اظهار داشت: رشته کشاورزی با مسائل زیادی در دانشگاه ها مواجه است. امروزه هزاران جوان برای پذیرش در کنکور سراسری پشت صف رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی می ایستند و به رشته های کشاورزی توجهی ندارند.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد، نگاه مردم به عملکرد آموزش عالی در حوزه های علوم پایه، مهندسی و کشاورزی منفی است؛ اقتصاد، جهت دهی و اشتغال دانش بنیان حکم سرمایه را دارد. این درحالی است که امروز در بهترین دانشگاه ها هم علوم پایه و هم کشاورزی مورد غفلت قرار گرفته است.
طهرانچی با اشاره به اینکه علوم پایه نیاز کشور برای پیشرفت بیشتر در عرصه های مختلف است، یادآور شد: جوانان کشور تمایل چندانی به تحصیل در رشته های علوم پایه ندارند؛ در بهترین حالت، جایگاه علوم پایه به جایی رسیده که خادم رشته های مهندسی شده است و این موضوع یک بحران جدی برای کشور به شمار می رود.
وی خاطر نشان کرد: اگر پیشرفت کشور در حوزه های مختلف علمی رقم خورده، علوم پایه نقش اساسی در این موضوع داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد عنوان کرد: در مدتی که مردم نسبت به رشته های علوم پایه رغبت نداشتند، بیشترین سرمایه گذاری در ایجاد آزمایشگاه ها و استخدام هیات علمی در حوزه آموزش عالی بود.
طهرانچی افزود: ورودی های علوم پایه نسبت به رشته های دیگر کم هستند و همین جمعیت نیز رو به کاهش است؛ نگاه اول ایران به تمدن غرب، از زاویه مهندسی بود. از این رو، در ابتدا رشته ها عمدتا روی دو محور مهندسی و پزشکی بودند.
رئیس دانشگاه آزاد یادآور شد: مهندسان اعزامی به خارج از کشور از زمان های گذشته نیز مشغول کار دیوانی می شدند، در واقع آنها مترجمانی برای رشته های علوم انسانی شده اند. ساختار دیوانی ما بر مبنای مهندسی شکل می گرفت و ورود علوم انسانی با ترجمه مهندسان انجام شد.
طهرانچی معتقد است که علوم انسانی با نگاه به توسعه صنعت و علوم پایه گسترش جدی داشت، از صنعت کارخانه وارد شد اما تکنولوژی به کشور نیامد.
وی ادامه داد: در جایی که فناوری وارد شد، شاهد پویایی، رشد و خلق محصولات بودیم و سپس دانشگاه صنعتی در کشور تولید شد، در واقع سرمایه گذاری در صنعت نقدینگی بود.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه پس از ۴۰ سال تربیت مهندس هنوز به یک کارآمدی از منظر نگاه بازار نرسیده ایم، گفت: مهندسان نمی توانند برای بازار درآمد بیشتر ایجاد کنند، مهندسان باسوادی تربیت شده اند، ایران رتبه چهارم جهان در تولید مهندس را دارد اما از نظر رتبه کسب و کار در جایگاه ۱۳۰ قرار دارد، یعنی بخش مهندسی ما سرطان زده شده است.
طهرانچی به مهاجرت برخی تحصیلکرده ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کار ما صادرات نیروی انسانی با استعداد به سایر کشورها شده است. جوانان از دوران دانشجویی و پیش از اتمام تحصیل به دنبال مهاجرت هستند؛ چرا که به جای تربیت مهندس کارخانه و صنعت، پژوهشگر پرورش یافته است.
وی همچنین درباره مشکلات حوزه کشاورزی اظهار داشت: بحران در حوزه کشاورزی به مراتب بزرگتر از مشکلات علوم پایه و مهندسی است. دانشگاه آزاد با ۵ هزار هکتار زمین و ۱۷۰۰ عضو هیات علمی، تنها هفت هزار دانشجو در این حوزه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه استادان مجرب و باسوادی در حوزه کشاورزی وجود دارند، گفت: درحالی که چهار تا پنج میلیون دانشجو به طور مستقیم از کشاورزی ارتزاق می کنند اما حاضر به تحصیل در این رشته نیستند.
وی افزود: کشاورزی به شدت فناوری محور شده است، تکنولوژی تمام ابعاد زندگی و غذایی را تحت تاثیر قرار داده است، تکنولوژی پایه غذای ما در همه ابعاد را به انحصار خود درمی آورد. در حال حاضر بذر و سم مورد نیاز کشور در حوزه کشاورزی از غرب می آید و بدتر از آن اینکه نیروی متخصصی هم در کشور برای اداره حتی یک گلخانه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد رشته کشاورزی را هم بحران زده دانست و گفت: امروز باید به مشکلات این حوزه رسیدگی کرد تا در آینده با قبرستان هایی به نام دانشگاه سوخته مواجه نشویم.
طهرانچی ادامه داد: امروزه آموزش شهریه ای بیشتر به جامعه وصل است، بیماری پول نفت اجازه نمی دهد تا سایرین از مشکلات جامعه خبردار باشند. دانشگاه آزاد در لبه ارتباط با جامعه قرار گرفته است، از این رو برای بهبود وضعیت اولین کار دانشگاه جداکردن حوزههای تخصصی دانش برای مدیریت هوشمند بود تا پژوهش به صورت متمرکز اداره شود.
وی تاکید کرد که آموزش عالی فعلی در حوزه کشاورزی پاسخگو نیست. از این رو، قصد داریم تا با ایجاد دوره دکتری حرفهای این مشکلات را رفع کنیم، در این دکتری حرفهای دانشجویان ۲ سال دروس علوم پایه را می خوانند سپس از ۲۰ سالگی وارد مزرعه میشوند، همانطور که یک دانشجوی دندانپزشکی از سالهای ابتدایی تدریس در کلینیکها کار یاد میگیرد.
رییس دانشگاه آزاد یادآورشد: دانشگاه مزرعه تولیدی و آموزشی را بنیان گذاشته است؛ استادان مخصوص و مجرب را بکار گرفته تا در نهایت یک الزام برای استقرار نظام غذایی کشور ایجاد شود.
طهرانچی با بیان اینکه باید به رشتههای مهندسی به صورت تحولی نگاه کرد، گفت: مهندسیها نباید از ابتدا به صورت تخصصی باشد، بلکه باید مهندسی عمومی داشته باشیم، سپس در مقطع ارشد به سمت تخصصهای مختلف رفت، از این رو با اطمینان می توان گفت ما به دکتری تخصصی در رشتههای غیرپزشکی نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: علوم پایه سرمایه کشور است؛ اگر دانشمندان راهی برای بهبود وضعیت این رشتهها پیدا نکنند، آخرین نسل دانشمندان علوم پایه کشور خواهند بود.
مطالب مرتبط
- پذیرش دانشجو در پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران
- جزئیات پرداخت ۷ نوع وام به دانشجویان دانشگاه آزاد
- بیش از یک میلیون کنکوری بر سر ۱۳ رشته دعوا دارند
- ثبتنام نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی
- دانشگاه علم و صنعت دانشجوی دکتری فناوری ماهواره می پذیرد
- هیات امنای دانشگاه تربیت مدرس منصوب شدند
- آغاز ثبتنام پذیرفتهشدگان تکمیل ظرفیت رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد
- ثبتنام بدون آزمون پیام نور
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری