چگونه در جمعه های دلگیر، حالمان را خوب کنیم؟
حالِ بد، اول هفته و آخرهفته و وسط هفته نمیشناسد؛ وقتی حال بد است، بد است! شادترین آهنگ دنیا را هم بشنوید، گریه میکنید؛ چون از درون اوضاع خراب است و این به قول معروف جنگولک بازیها! نمیتواند ویرانه درونتان را آباد کند. حوصله خودتان را هم ندارید.
حالا همه بیایند و بگویند:« خوب باش»، « قوی باش»، « اتفاقی نیفتاده»، «به بدترش فکر کن»، «هنوز سلامتی، برو خدا رو شکر کن» و... هزار و یک جمله مثلا امیدوارکننده دیگر که بدتر حرصتان را درمیآورند! میخواهید سر به دیوار بکوبید و فقط صدای بقیه را نشنوید. حق هم دارید؛ چون دیگران فقط کنار گود ایستادهاند و شما در بطن ماجرا هستید.
پس با همه این توضیح، فقط و فقط خودتان هستید که میتوانید دست به زانویتان بزنید و بلند شوید. برای اینکه حالتان تغییر کند، باید چه کار کنید؟ به قول خارجیها، برای تغییر مودتان، چه راهکارهایی را بلد هستید؟ حتما راههایی را امتحان کردهاید، اما بد نیست این راهکارها را هم، با هم مرور کنیم.
حالمان دگرگون میشود؟
یک پیغام یا تماس تلفنی بدون پاسخ، یک کلمه یا جمله دلشکن، بدقولی، سؤال یا سؤالهای بدون پاسخ، یک درخواست ساده بدون جواب، هدیهای که باید خریده میشد و نشد و... بنابراین هزار و یک دلیل برای تغییر حال روانی ما وجود دارد؛ همینطور بگیرید از دلخوریهای سادهای که شاید با یک توجه سادهتر برطرف میشدند تا اتفاقات بزرگتری که میتواند مشکلات جدی روانپزشکی در ما ایجاد کند. بنابراین حال و روز هیچ آدم سالمی بیدلیل به هم نمیریزد! حتما اتفاقی افتاده که آدمی که تا یک ساعت پیش خوب و خوش بوده حالا به اتاقش پناه میبرد و در را روی خودش میبندد.
برای دلخوریمان چه کار کنیم؟
همه ما ادعای شعور و فرهنگ داریم. همه ما به زبان میگوییم:« اگر از ما انتقاد کنند، نمیرنجیم!» اما این حقیقت ندارد! افراد از اینکه مشکل رفتاریشان را به آنها گوشزد کنید حتما خواهند رنجید و در مقابل شما جبهه میگیرند، اما اگر شخصی را پیدا کردید که توانستید مراتب اعتراضتان را خیلی متمدنانه به او بگویید و او بشنود و توضیح بدهد و واکنش عجیبی نشان ندهد، حتما این کار را انجام دهید. تلفن را بردارید و خیلی راحت درباره موضوعی که شما را ناراحت کرده، با طرف مقابل صحبت کنید.
فرقی هم ندارد این شخص والدین، خواهر یا برادر، همکلاسی، دوست، نامزد یا همکار شماست. رفتار نادرست متعلق به هر کسی که باشد، باید درباره آن توضیح داده و معذرتخواهی کند، اما اگر نمیتوانید،حالا یا اینکه نمیخواهید یا جراتش را ندارید، مطمئن باشید در همان حال میمانید و حالتان بد و بدتر خواهد شد. اما یادتان باشد، لحظههایی که شما در رنج و عذاب بوده و دلخور هستید، طرف مقابل، شما را نمیبیند و چه بسا که در حال خوشگذرانی است!
1: از خانه بیرون بزنید
با اینکه خانه، برای اغلب ما امنترین مکان دنیاست، اما گاهی در و دیوار همین مکان امن،روی دلمان آوارمیشود. انگار که دیوارها روی قلبمان آوار فروریختهاند. پس، از خانه بیرون بزنید. بهتر است بدون قرار گذاشتن با کسی این کار را انجام دهید. اصلا مهم نیست هدف و مسیر مشخصی داشته باشید. فقط همین که بیرون بروید و در خیابانهای شهر قدم بزنید، کافی است.
اگر مکان سرسبزی مانند پارک نزدیک شماست، میتوانید بخشی از این مسیر را در فضای سبز قدم بزنید. سعی کنید حتما بخشی از مسیر را زیر نور آفتاب قدم بزنید. نور آفتاب انرژیبخش است. همین که از خانه بیرون بروید، انگار از مشکل فاصله گرفتهاید و از نمای دورتری به آن نگاه میکنید. برای حل آن نیز میتوانید به فکرهای بهتری برسید.
2: موسیقی گوش کنید
در سکوت مطلق، هجوم افکار بیشتر است؛ اگرچه گاهی فکر کردن در سکوت مناسب است. دراین شرایط، حتما موسیقی گوش کنید. نوع موسیقی بستگی به حالتان دارد. ممکن است حتی در تمام طول مسیر فقط به یک آهنگ گوش بدهید؛ اصلا مهم نیست. به موسیقیای گوش کنید که آرامتان میکند.از گریه نترسید. معذب نشوید که دیگران شما را حین گریستن میبینند. راحت باشید.
3: برای خودتان چیزی نخرید
شاید برای تغییر روحیه، حتی خرید یک بستنی ساده خوب باشد. خریدن اینطور موارد مسالهای نیست. به این دلیل که چیزی برای شما به یادگار نمیماند، اما از خریدن چیزهایی که ماندگارند و برای شما باقی میمانند، خودداری کنید. به این دلیل که با هر بار دیدن شیء موردنظر، یاد حال بدتان خواهید افتاد. پس سعی کنید در حال بد، دست به خرید نزنید.
4: ورزش کنید
درهر پارک بزرگ و کوچک کنار خانه، وسایلی برای ورزش وجود دارد. خودتان را بهدست یکی ازاین بازیها بسپارید. اگر حتی در مسیر به زمین بازی بچهها برخوردید، حتما داخل شوید و خودتان را بهدست بازیهای کودکانه مثل تاببازی، سرسره و الاکلنگ بسپارید. مطمئن باشید حالتان دگرگون خواهد شد.
5: یک کار خوب انجام دهید
یک گلدان بخرید و آن را در پارک بکارید. ساندویچ بخرید و به کودک نیازمندی که سر راهتان میبینید، بدهید. به یک نفر در خیابان کمک کنید. برای عزیزی هدیه بخرید و برای او بیاورید. هر کاری که حس میکنید حال خوبی در شما ایجاد میکند، انجام دهید.
6: تلفنتان را خاموش نکنید
در این شرایط نخستین واکنش بسیاری از ما، بهویژه خانمها، قطع ارتباط است. موبایل را خاموش نکنید. این وضعیت غیرعادی، استرس و اضطراب شما را بیشتر خواهد کرد، اما سعی کنید تا حد ممکن به آن سر نزنید و منتظر نباشید. بسیار کار سختی است، اما به نتیجه خوب آن فکر کنید تا بتوانید! البته که در این شرایط ضرورتی ندارد به تلفن هر کسی هم پاسخ بدهید.
پوست را تازه کنید
در هر فصلی از سال، پوست نیازمند مراقبت است. طبیعی است نوع مراقبتها نیزمتناسب با وضعیت آب و هوای هر فصل است. گرما، تابش شدید نورآفتاب و گرد وغبار که در کلانشهرها بیش از هر منطقه دیگری در هوا وجود دارد، عواملی هستند که باید پوست را در مقابل آنها مراقبت کرد. برای این منظور، به نکتههای زیر دقت کنید.
تمیز کنید
به محض رسیدن به خانه، صورت را با محلولهای پاککننده مناسب پاک کنید. هرچه توان شستوشوی پوست صورت با این محلولها عمیقتر باشد، به همان نسبت پوست سالمتر و شادابتر خواهد شد. بنابراین صورت را با محلول متناسب با پوست صورت پاکسازی کنید.
صورت را بشویید
حتی اگر روی محلول پاککننده توصیه شده باشد که پس از پاکسازی با این محلول، نیازی به شستن نیست اما با این حال صورتتان را بشویید. در فصل تابستان، هرچقدرهم که مراقب باشید، دمای بالای هوا، باعث بالا رفتن دمای پوست میشود. بنابراین شست وشو با آب ضروری است.
آب درمانی
حتما حس خوب ناشی از شستن صورت با آب خنک را بارها تجربه کردهاید. با تماس نخستین قطرههای آب خنک با پوست داغ، حس سبکی، آرامش و نشاط به پوست تزریق میشود. بنابراین نخستین قدم برای حفظ شادابی و نشاط پوست، شستن آن با آب سرد است. برای چند ثانیه کف دستتان را از آب سرد پر کنید و صورت را داخل آن بگیرید تا کاملا خنک شود.
خیار درمانی
یکی از میوههایی که میتواند باعث آرامش پوست شده و به آن آبرسانی هم انجام دهد، خیار است. یک عدد خیار را بشویید. آن را رنده کنید و تمام پوست صورت به جز دور چشمها را با آن بپوشانید. نیم ساعت دراز بکشید و بعد صورتتان را بشویید. تازه شدن پوست صورت را به خوبی احساس خواهید کرد.
لیمو درمانی
یکی دیگر ازراهکارهای پاکسازی و حفظ لطافت پوست صورت، مالیدن آب لیموترش روی آن است. آب یک عدد لیموترش را بگیرید. بعد از شستن صورت، با کمک پنبه، آبلیمو را روی صورت، به جز دور چشم بمالید. 10دقیقه صبر کنید و سپس پوست را بشویید.
لایهبرداری کنید
در فصل تابستان بهدلیل آلودگی بیشتر هوا، پوست درمعرض آسیب بیشتری قرار دارد. بنابراین باید به شکل مناسب آن را لایهبرداری کرد. برای این منظور، کرم لایهبردار مناسب تهیه و 2تا 3بار در هفته، با کمک آن، پوست را لایه برداری کنید. یکی از لایهبردارهای طبیعی سفید آب است. هر بار که حمام میروید، بهتر است پوست را با کمک سفیدآب، لایهبرداری کنید.
مرطوب کنید
خشکی خاص هوا در فصل تابستان، رطوبت پوست را کاهش میدهد. بنابراین حتما بعد از شستن پوست صورت و تمیز کردن آن، از مرطوبکننده متناسب با پوست استفاده کنید.
شست وشو با بخار
بهصورتتان بخور بدهید. برای این کار، قابلمه کوچکی را آب کنید. بعد از اینکه جوشید به اندازه نصف فنجان به آن گل بابونه و کمی گلاب اضافه کنید. کمی که جوشید و گلها باز شدند، قابلمه را از روی گاز بردارید. حولهای روی سر بیندازید و صورت را مقابل بخار آن بگیرید. 10تا 15دقیقه پوست را بخور بدهید. سپس صورت را خشک کنید و آن را با آب ولرم رو به سرد بشویید.
کرم ضدآفتاب
این توصیه کاملا تکراری است، اما استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید. اگر بهمدت طولانی درمعرض آفتاب قرار دارید، هر سه ساعت یکبار کرم را تجدید کنید.
از من است که بر من است
همیشه هم اینطور نیست که دیگران مسئول حالِ بد ما باشند. گاهی خودمان با رفتارهایی که میکنیم، حال خودمان را بد میکنیم. این موارد کدام هستند؟ آنها را میشناسیم؟ بیایید با هم این کارها را مرور کنیم تا شاید کمتر تکرارشان کنیم.
1:وقتی جیب سوراخ میشود
دخل و خرج که به هم بخورد، اوضاع مالی که به هم بریزد، حال آدم دست بستهای را دارید که نمیتواند بسیاری از کارها را انجام دهد؛ برای مثال، ناگهان تلفنتان یک طرفه میشود! احتیاج دارید با دوستانتان دورهمی کوچکی در کافی شاپ داشته باشید، اما آه در بساط ندارید! نیاز دارید به سر و وضع ظاهریتان برسید، اما بازهم جیب خالی است! تولد صمیمیترین دوستتان است، اما دستتان خالی است، بهطوری که نمیتوانید حتی برایش گل بخرید و... هزار و یک مورد ریز و درشت دیگر. این وضعیت، بار روانی اضافی به شما تحمیل میکند. بنابراین به محض گرفتن حقوق، همه آن را به آتش نکشید.
2: از دیگران درخواست میکنید
انسان ذاتا موجودی اجتماعی است. بنابراین قرارهای دوستانه، بودن در کنار افرادی که دوستشان داریم، به سلامت روانمان کمک خواهد کرد، اما برای شادیتان به هیچ وجه روی دیگران حساب باز نکنید. تنها برنامهریزی کنید. اگر کسی خواست، با شما همراه خواهد شد.
3: ارتباط نگیرید
دلتان برای کسی تنگ میشود. حق هم دارید، اما به او تلفن میکنید یا پیغام میدهید، یا پاسخی نمیگیرید و یا پاسخی را که باید، نمیگیرید.اینجاست که حالتان بد میشود. حق هم دارید. بهتر است تلفن و پیغامتان را دوباره تکرار نکنید. پیغام یا تلفن دوباره شما اگر بازهم بیجواب بماند، حالتان را بدتر خواهد کرد. بنابراین سکوت کنید.
4: بهخودتان توجه کنید
حالتان خوب نیست. بهخودتان توجه نمیکنید، اما وقتی به آینه نگاه میکنید، حالتان دگرگون میشود. بنابراین سعی کنید در بدترین شرایط روحی هم دست از خودتان نکشید. سعی کنید آشفتگی ظاهری، مشکل روحیتان را تشدید نکند.
5:شلخته نباشید
آشفتگی اتاق یا خانه باعث تشدید حال نامناسب میشود. پس سعی کنید تا حد ممکن، بلند شوید و دور و برتان را تمیز کنید.
6:بهخودتان سخت میگیرید
حالتان خوب نیست. حوصله کسی را ندارید. نمیخواهید با کسی صحبت کنید. اصلا شنیدن صدای دیگران به شما اضطراب میدهد. چرا بهخودتان سخت میگیرید و خودتان را مجبور به انجام کارهایی میکنید که حالتان را بدتر میکنند؟ در این شرایط کاری را انجام دهید که باعث شادی و آرامشتان میشود.
7: همیشگیها را فراموش میکنید
گاهی ناخواسته یا از سر بیحوصلگی کارها و عادتهای همیشگیتان را فراموش میکنید. این مساله هم عاملی برای حال بد شماست. سعی کنید تاحد ممکن عادتهای خوب همیشگی مثل ورزش، مطالعه، گشت و تفریح با دوستان، سفر و هرعادت خوبی را که داشتهاید کنار نگذارید.
8: بت میسازید
وقتی از دیگران، شرایط، شغل و موقعیتی خاص، بت میسازید و آنها را بزرگ میکنید، آن وقت است که دست یافتن به آنها به دغدغه ذهنی شما تبدیل میشود. این دغدغه اضطراب و استرس به همراه دارد و حالتان را بد میکند. بنابراین هیچچیز یا هیچکسی ارزش این را ندارد که شما برای رسیدن به آن، دچار استرس و اضطراب و دگرگونی احوال شوید.
منبع: همشهری شش و هفت/برترینها
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- مزایای خانواده های پرجمعیت
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری