۱۰ نکته شخصیت شناسی درباره زبان بدن
درباره زبان بدن بارها شنیده و خوانده ایم اما شاید همچنان از قدرت تاثیرگذاری به مراتب بیشتر زبان بدن نسبت به ادای کلمات مطلع نباشیم.
شما با آگاهی از واقعیت های زبان بدن در برخی موارد ضروری می توانید مچ دروغگوها را بگیرید، راستگوها را تشخیص بدهید، آسیب پذیرها را شناسایی و به آنها کمک کنید، بر گفت و گوی خود با دیگران مدیریت داشته باشید، تاثیرگذاری کلمات را با قدرت زبان بدن بیشتر کنید و خلاصه اینکه معاشرت های اجتماعی تان را با دانش کافی تحت کنترل داشته باشید.
این نکته یادتان باشد که یکی از اولین نشانه هایی که در فرد دروغگو ظاهر می شود سرخ شدن گونه های اوست. البته این مورد بیشتر مختص کسانی است که در دروغگویی به مرحله تبحر و عادت نرسیده باشند. از آنجا که فرد دروغگو کمی عصبی است احتمال بالارفتن فشار خون و سرخ شدن گونه هایش وجود دارد. گاز گرفتن لب ها، پلک زدن های پیاپی و نفس های عمیق، همزمان با گشاد شدن سوراخ های بینی، از دیگر علایمی است که نشان می دهد فرد مقابلتان در حال دروغ گفتن است!
البته ماجرا همین جا تمام نمی شود. حالا باید درباره کلیت زبان بدن یک دروغگو بدانید؛ چیزی که به شدت سعی در کنترل آن دارد چون در حال دروغ گفتن است و ترجیح می دهد کمترین واکنش ها را در رفتار فیزیکی خود بروز بدهد. وقتی فردی دروغ می گوید ممکن است دست ها و پاها را داخل بدن خود جمع کند تا کمترین حرکت ممکن را داشته باشد. هرچند این تنها واکشن زبان بدن از طرف فرد دروغگو نیست چون در عین حال این احتمال هم وجود دارد که وی دست هایش را پشت بدن خود رها کنید و مرتب آنها را حرکت بدهد. هرکدام از این رفتارها یکی از نشانه های عصبی بودن بابت دروغ گفتن است.
1. زبان بدن چطور راستگویی را ثابت می کند؟
دریافتن این موضوع، بسیار راحت است. بدن افراد راستگو عاری از هرگونه گارد و حالت تدافعی است. آنها درست مانند دلشان، زبان بدنشان را هم باز می گذارند. به این ترتیب که وقتی فردی در حال گفت و گوست و درواقع درباره همه چیز راستش را می گوید از دست هایش استفاده می کند به طوری که مرتب کف دست هایش را به حالت باز رو به طرف مقابل می گیرد و ماجرا را برای او شرح می دهد. این نشانه یعنی اینکه طرف مقابل شما چیزی رای پنهان کردن ندارد و به همان وضوحی که می توانید کف دست وی را ببینید می توانید راستگویی اش مطمئن باشید.
2. وقتی فردی شانه بالا می اندازد!
یکی از سیگنال های جهانی زبان بدن، شانه بالاانداختن است؛ حرکتی که تقریبا در همه افراد وجود دارد و بارها دیده شده است. زمانی که فردی چنین حرکتی را انجام می دهد بدین معناست که او متوجه نمی شود و نمی داند چه خبر است، چه اتفاقی افتاده یا اینکه طرف مقابلش چه چیزی می گوید کارشناسان از این حرکت خاص در زبان بدن به عنوان یک واکنش بدنی مشترک در تمام دنیا یاد می کنند که از مفهوم مشابهی پیروی می کند.
3. انگشت اشاره چه می گوید...
وقتی فردی کف دستش را جمع می کند (به حالت مشت) و انگشت اشاره اش را بالا می گیرد به معنای نشان دادن تسلطش بر موضوع و اتفاقی است که پیرامون وی واقع شده؛ هر چند این حرکت همیشه هم مصداق چنین موضوعی نیست. اما در اکثر مواقع فرد با چنین حرکتی قصد دارد نشان دهد که شنونده و طرف مقابل خود را شکست داده و بر اوضاع مسلط است.
4. خنده بدون چروک دور چشم!
می دانید وقتی عمیقا و از ته دل می خندید چه اتفاقی در صورت تان می افتد؟ در چنین حالتی معمولا دور چشم های افراد خط و چین می خورد؛ چیزی که در بیشتر عکس های خانوادگی به چشم می آید و آنها را جالب توجه و ویژه می کند. وقتی خنده ای واقعی نباشد از این چین و خطوط کنار چشم، خبری نخواهدبود.
5. وقتی خنده، مشترک می شود...
وقتی کسی در یک دیالوگ دوطرفه خنده های شما را با خنده پاسخ می دهد یعنی شما برای او آدم جالبی هستید و از معاشرت با شما لذت می برد. رواشناسان تکاملی می گویند خوش خلقی نقشی محوری در مسیر تکامل انسان ایجاد می کند. این نوع از رفتارها در زبان بدن به عنوان روش سیگنالیست شناخته می شود که میل به یک ارتباط را نشان می دهد؛ ارتباطی که می توان آن را افلاطونی یا عاشقانه نامید.
6. وقتی صدا بالا و پایین می شود...
توناژ صدای افراد هم می تواند در جمع حرکت های بامفهوم زبان بدن بررسی می شود؛ یعنی فارغ از جملاتی که در قالب کلمات، رد و بدل می شود تن صدا هم یکی از نشانه های زبان بدن است. به این ترتیب اگر حین گفت و گو با فردی متوجه شدید صدای او مرتب اوج می گیرد و دوباره پایین می آید به این معناست که فرد مقابل شما به موضوع گفت و گو علاقه مند است و با لذت آن را دنبال می کند.
7. تقلید زبان بدن یعنی اوضاع خوب پیش می رود...
زمانی که همراه یک دوست در کافی شاپی نشسته اید و زبان بدن یکدیگر را ناخودآگاه تقلید می کنید یعنی اوضاع، حسابی خوب است و این دیدار با رضایت طرفین پیش می رود. به عنوان مثال اگر شما یک پای خود را روی پای دیگر می اندازید و طرف مقابلتان هم همین کار را می کند همین اینکه همه چیز به خوبی پیش می رود و هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
8. دست به سینه یا حالت تدافعی
به سرنخ های زبان بدن حسابی دقت کنید. البته در همین خصوص باید شرایطی که فرد آن قرار دارد هم مورد بررسی قرار گیرد تا سپس بتوان برای زبان بدنش مصداق عینی پیدا کرد.
وقتی فردی دست به سینه می نشیند می تواند به این معنا باشد که او خودش را بسته است چون در حالت دفاعی قرار دارد و چه بسا احساس خطر می کند. با این حال باید این نکته را هم در نظر گرفت که گاهی سرمای هوا یا راحت نبودن صندلی ای که فرد روی آن نشسته می تواند سبب شود که وی دست به سینه بنشیند؛ پس ابتدا زمینه را بررسی و سپس زبان بدن را تعبیر کنید.
9. زبان بدن چطور می گوید که فرد راحت نیست...
تا به حال حین یک مکالمه، فرد رو به روی شما ابروهایش را بالا برده است؟ آیا می دانید این حرکت یکی از سیگنال های معنادار زبان بدن است؟
وقتی فردی ابروهای خود را بالا می برد به این معناست که احساس راحتی نمی کند. حال این ناراحتی می تواند حسی توأم با غافلگیری ناخوشایند، ترس یا نگرانی باشد.
با این وصف اگر از فردی درباره مدل جدید موهایتان پرسیدید و او در حالی که با کلامش از شما تعریف کرد اما ابروهایش را بالا برد یعنی اینکه خیلی هم مدل جدید موهایتان باب طبعش نبوده است.
10. تکان دادن پاها...
پاهای یک فرد، مشخص ترین اعضا در زبان بدن هستند؛ بنابراین باید خیلی مراقب حرکات آنها بود. اگر فردی مرتب پاهایش را تکان می دهد به این معناست که از درون، بی قرار و عصبی است و خب این رفتاری نیست که به چشم دیگران نباید؛ حتی اگر آن فرد در ظاهر لبخند بزند.
منبع: ماهنامه آویشن
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- مزایای خانواده های پرجمعیت
تگها
مطالب پربیننده
- سئوالات آزمون دکترای زبان و ادبیات عربی سال 1403
- سئوالات آزمون دکترای سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی سال 1403
- سئوالات آزمون دکترای رشته علوم جغرافیایی سال 1403
- سئوالات و پاسخ آزمون دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی سال 1403
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده