خودنمایی چیست؟/ راه های ترک کردن عادت خودنمایی
منظور ما از "خودنمایی" چیست. ما این ترکیب را برای رفتاری به کار می بریم که به نحوی تلاش می کند تا وسیله آن تحسین اطرفیان را به خود جلب کند. خودنمایی صرفا انجام یک کار خوب در مقابل مخاطبان نیست. حرکات یک نوازنده هنگام نواختن یک قطعه موسیقی، خودنمایی نیست. او با نواختن در حال به نمایش گذاشتن یک قطعه در مقابل شنوندگان است. آن چیزی که رفتار خودنمایانه را متمایز می کند نیت فرد در پس عملش است. وقتی که من خودنمایی می کنم، کاری را به این دلیل انجام می دهم که توجه شما را به خودم جلب کنم. وقتی که معتقدیم دیگران در حال خودنمایی هستند آنها را در یک موقعیت پیچیده از انواع مقاصد و مفاهیم مورد قضاوت قرار می دهیم. این مقاصد و مفاهیم در بهترین حالت موقتی و درحال تغییر هستند و احتمال شان به قدری کم است که ما آنها را در زندگی روزمره کنار می گذاریم.
راه هایی برای ترک کردن عادت خودنمایی
۱- از عبارات مناسب استفاده کنید
پیش از انتقال اخبار به دیگران کمی فکر کنید. از عبارات مثبت استفاده کنید و خودتان را قدردان زحمات دیگران بدانید؛ نه اینکه فقط از خودتان تعریف کنید و احساس خودشیفتگی را به شنونده منتقل کنید. زمانی که دیگران خوشحالی خود را بابت شنیدن اخبار جدید نشان میدهند مهربان باشید و از آنها تشکر کنید. تصور کنید برند محبوب کفش کتانیتان چنین توییتی به اشتراک میگذارد: «ما توانستیم تنها در عرض ۲۴ ساعت ۳۵۰ هزار دلار فروش داشته باشیم. ممنون از مشتریها» خواندن این توییت چه احساسی به شما میدهد؟ احتمالا مانند هر شخص دیگری احساس میکنید به شما توهین شده است.
بنابراین برند مورد نظر را سریع آنفالو میکنید و هرگز سراغ خرید محصولات آنها نمیروید. درعوض تصور کنید متن توییت به این صورت به اشتراک گذاشته شود: «مردم استقبال خوبی از مجموعهی ما داشتند و بابت بازخورد مثبتشان از آنها تشکر میکنیم.» مطمئنا عبارت دوم احساس بهتری به مخاطب منتقل میکند و حتی مشتری به بازدید محصولات جدید برند تشویق میشود. هر دو عبارت پیام یکسانی دارند؛ اما تأثیر کاملا متفاوتی روی خوانندهی آن میگذارند. بنابراین برای بیان اخبار مورد نظر خود از عبارات مناسب استفاده کنید.
۲- صداقت بهترین سیاست است
سعی نکنید تصویری از یک سبک زندگی بدون نقص به مخاطبان منتقل کنید. مردم با پستهایی در مورد اهداف، آروزها، احساسات و شکستها ارتباط برقرار میکنند. بنابراین زمانی که سعی میکنید تصویر بدون نقصی ارائه دهید، هیچ تأثیر مثبتی روی مخاطبان یا همان فالوئرهای شبکههای اجتماعی نمیگذارید.
زمانی که فردی داستان زندگی شخصی خودش را با دیگران در میان میگذارد و سعی دارد به آنها بگوید که از گذشته عبور کنند و حال را بسازند، باید اصل مهمی به نام صداقت را رعایت کند. داستانی که ویرایش شده باشد و تنها قسمتهای خوب آن برای مخاطب نقل شود، هیچ بازخورد مثبتی نخواهد گرفت؛ اما داستانی که بدون اضافه و کم کردن باشد، حمایت مخاطبان را به همراه خواهد داشت. سعی نکنید داستان خود را برای افزایش میزان فروش ویرایش کنید. اکنون در سال ۲۰۱۸ هستیم و مردم این موضوع را متوجه میشوند بنابراین صداقت را فراموش نکنید.
۳- موفقیت خود را جلوی چشم دیگران نگیرید
اگر در میان دوستانتان شخصی نیست که برای راهاندازی کسبوکار کوچک خودش اقدامی کرده باشد، بهتر است اخبار مرتبط با کسبوکار خود را با احتیاط به آنها بدهید. نیازی نیست موضوعی را از آنها پنهان کنید. این کار تنها باعث میشود احساس بدتری به آنها دست دهد. هرگز به آنها نگویید هیچ درکی از احساساتتان ندارند زیرا جایگاه شما را تجربه نکردهاند.
گفتن تجربیات ممکن است انگیزهی آنها را افزایش دهد؛ اما به شرطی که از عبارات مناسب استفاده شود و با صداقت همراه باشد. شاید آنها هم بخواهند کسبوکار خودشان را راهاندازی کنند بنابراین زمانی که درخواست کمک میکنند، تجربیات خود را بدون هیچ منتی در اختیارشان قرار دهید. کمک کردن به دیگران احساس فوقالعاده خوبی به انسان میدهد؛ مخصوصا زمانی که بدانید بخشی از موفقیتهای دیگران مربوط به نصیحتها و کمکهای شما بوده است.
۴- از تجربیات دیگران استفاده کنید
به یاد داشته باشید همهی انسانها دوست دارند خاص باشند و این موضوع را با دیگران مطرح کنند؛ اما معمولا به خودستایی متهم میشوند. اگر افراد متواضعی در اطرافتان هستند، کمی زمان بگذارید و ببینید چگونه با دیگران برخورد میکنند. سپس سعی کنید این رفتارهای مثبت را روی گفتار خود به کار بگیرید.
پستهای که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته میشوند بهنوعی دائمی هستند. مطمئن باشید همیشه افرادی پیدا میشوند که از اشتباهات شما عکس بگیرند و اسناد آنلاین درست کنند. فراموش نکنید که گاهی اوقات برندهای بزرگ نیز دچار لغزش میشوند. بنابراین با کوچکترین اشتباه فکر نکنید که دنیا با پایان رسیده است. درعوض سعی کنید اشتباه خود را جبران کنید و قدردان مخاطبان خود باشید.
روبرو شدن با فرد خودنما
چالش خلاصی از شر یک فرد خودنما، زمانی که خودنمایی او آشکار نیست، حتی سختتر هم میشود، مثلا: «نمیدونی فلانی چقدر پولداره. هرگز کسی به این ثروتمندی ندیدی!» یا زمانی که او پشت کس دیگری پنهان میشود: «خیلی احساس شرمندگی میکنم که همسرم انقدر بابت این هزینه کرده.» یا «همه میگن من خیلی جوانتر به نظر میرسم. شگفت انگیزه که چقدر از پوستم تعریف میشونم.» حالا ببینیم چگونه میتوان با یک فرد خودنما روبرو شد.
۱. کاری کنید متوجه شود چطور آدمی هستید
از او بخواهید که موضوع صحبت راعوض کند و یا خودتان این کار را انجام دهید. درباره خودتان صحبت کنید و بگویید چه نوع فردی هستید، به جای آنکه بر خودنمایی کردن تمرکز کنید – که ممکن است به عنوان یک مبارزه طلبی تلقی شود - این حقیقت را که شما کسی نیستید که آنها را بابت ثروتمند بودن تحسین کنید و یا اینکه شما به سادگی تحت تاثیر قرار نمیگیرید را به چشم او بیاورید. بعد از این، احتمالا برای این فرد خودنمایی کردن برای شما دشوار میشود.
۲. کمی از خودتان بگویید
بگذارید کمی از رفتار خودش را تجربه کند. افراد خودنما هم مثل من و شما هستند، آنها از کسانی که خودنمایی میکنند بیزارند. پس شروع کنید و کمی لاف بزنید. بعد طوری که گویی مداخلهای الهی صورت گرفته، خودتان را معذور دارید و چیزی تاثیرگذار بگویید، مانند: «آخ، فکر کنم زیادی از خودم گفتم. میدونی چیه، بیا دیگه این کار رو نکنیم. این فقط باعث میشه طرف مقابله احساس بدی داشته باشه.»
۳. از خودنمایی کردن دیگران بگویید
در زمانی مناسب (که تقریبا هر زمانی است) سوال کنید که آیا او فلان کس را (میتواند یک فرد مشهور باشد) میشناسد، و بعد در این رابطه صحبت کنید که چقدر میتوانستید آن شخص را بیشتر دوست بدارید اگر مدام از خودش تعریف نمیکرد. از فرد خودنما هم بپرسید که آیا او هم چنین حسی دارد یا خیر؟
۴. صادقانه نظرتان را بگویید
یکبار جایی خواندم: «عاقلانه انتخاب کنید که با چه کسی میخواهید رک باشید، اما همواره یکرنگ باشید». نمیدانم که چقدر خوب است روراست باشید وقتی میخواهید به کسی درباره احساستان بگویید یا بگویید که چه فکر میکنید. شاید به نظر شما خوب برسد که به او بگویید چه حس غریبی به شما دست میدهد وقتی او مدام از خودش میگوید و یا اینکه ترجیح میدهید طور دیگری با آنها در ارتباط باشید. به هرحال راهی پیدا کنید، حتی میتوانید از او بپرسید: «آیا دوست داری به هر شکلی با من در ارتباط باشی؟»
۵. رها کنید و بروید
هرکسی به دلسوزی ما نیاز دارد، اما قرار نیست همه دوست ما باشند. هیچ اشکالی ندارد که رها کنید و بروید، ترجیحا با یک لبخند و همراه با پذیریش تمام عیارِ طرف مقابل. من اغلب وقتی کسی شروع به صحبت کردن از خودش میکند، مکالمه را ترک میکنم. مجبورم چرا که دلم واقعا برای او میسوزد به این طریق میتوانم به او کمک کنم.
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- مزایای خانواده های پرجمعیت
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری