دانشگاههای علوم پزشکی در مسیر تقویت هیات علمی
کمبود عضو هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور همواره یکی از اصلی ترین چالش های این حوزه از آموزش عالی بوده که اکنون با توجه به اجرای نقشه توسعه علمی دانشگاه ها، زنگ تقویت هیات علمی در این دانشگاه ها نواخته شده است.
کمبود هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی از اصلی ترین چالش های این بخش از آموزش عالی کشور است چرا که در ۶ سال اخیر اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، بازنشستگی حدود ۲ هزار عضو هیات علمی را به دنبال داشته است. همچنین افزایش مقاطع تکمیلی و رشته های تخصصی نیز بر این کمبود دامن زده است. اما ابلاغیه تازه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوید هموارسازی این چالش را می دهد.
باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تازه ترین اظهارات خود از آغاز مراحل جذب صدها عضو هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور خبر داده است.
تقویت هیات علمی؛ دستور کار دانشگاه های علوم پزشکی
وی ضمن تاکید بر رعایت دستورالعمل معاونت آموزشی در شانزدهمین فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، عنوان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی کشور در جذب اعضای هیات علمی به نقشه توسعه علمی دانشگاه ها، نیازهای بومی منطقه و همچنین، اجرای برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی توجه ویژه کنند.
لاریجانی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل فرآیند جذب اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی عنوان کرد: از دانشگاه های علوم پزشکی کشور انتظار می رود، با در نظرگرفتن نیازهای دانشگاه و همچنین، با رعایت کامل این دستورالعمل مراحل جذب را اجرا کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بر لزوم توجه به نیازهای منطقه در جذب هیات علمی تاکید کرد و گفت: این نیازسنجی، بارها در قالب پروژه های مختلف در قالب برنامه تحول آموزش در مناطق آمایشی صورت گرفته و توجه به نیازهای واقعی منطقه و مرتفع سازی این نیازها با تربیت نیروی انسانی در سطح مهارتی، آموزش های دانشگاهی عمومی و تخصصی از اهداف مهمی است که در آموزش علوم پزشکی دنبال می شود.
وی افزود: نقشه توسعه علمی مناطق آمایشی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در قالب برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی تدوین شده است. در این نقشه برآورد شده، با توجه به نیازهای بومی هر منطقه آمایشی و همچنین، چشم اندازهای توسعه علمی منطقه، در هر رشته چه تعداد نیروی انسانی مورد نیاز است. لذا توصیه می شود، دانشگاه ها در فرایند جذب نیروی هیات علمی نقشه توسعه دانشگاه را مدنظر قرار دهند و اعضای هیات علمی به نحوی جذب شوند که بتوانند چشم اندازهای توسعه علمی دانشگاه را محقق کنند.
رفع کمبود هیات علمی علوم پزشکی؛ دغدغه مجلسی ها
سیدمرتضی خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: با توجه به گسترش دانشگاه ها و ابعاد مختلف آموزش علوم پزشکی نیاز به توسعه کادر هیات علمی به ویژه در دانشگاه های محیطی افزایش یافته است. اگرچه این چالش تنها به دانشگاه های محیطی اختصاص ندارد بلکه دانشگاه های مادر نیز در برخی رشته ها از کمبود هیات علمی رنج می برند.
وی در ادامه با اشاره به خروج از خدمت و همچنین بازنشستگی برخی اساتید حوزه علوم پزشکی عنوان کرد : اگرچه به صورت ادواری جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته و می گیرد، اما در شرایط حاضر نیاز به ترمیم و جایگزینی بیشتر است. این کمبود در برخی رشته ها بیشتر احساس می شود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت افزود : در رفع این چالش باید فکر اساسی تری برای دانشگاه های کوچک اندیشید. یا باید برخی رشته های آن ها را محدود ساخت یا برای تثبیت آموزش در دانشگاه ها نیازهای واقعی آموزشی را در نظر گرفت و تقویت کادر هیات علمی را در پیش گرفت.
خاتمی تاکید کرد : لازم است وزارت بهداشت در این زمینه اهتمام بیشتری به خرج داده در تقویت آموزش علوم پزشکی گام اساسی بردارد.
مشکلات کمبود هیات علمی در حوزه آموزش پزشکی کشور تا جایی است که محمدحسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در تازه ترین اظهارات خود ضمن انتقاد از اینکه دانشگاههای علوم پزشکی با کمبود عضو هیات علمی روبرو هستند، به استادان بازنشسته ای اشاره کرده است که با کوله باری از علم، تجربه و تخصص از محیط های دانشگاهی دور بوده و دانشگاه ها از وجود آن ها محروم هستند.
وی همچنین از فقدان اختصاص سهمیه استخدامی به دانشگاه ها سخن گفته و اظهار داشته که دانشگاه ها باید برنامه ریزی بلندمدت برای ورود و خروج نیروها داشته و در راستای جذب اعضای هیات علمی مشکلات این حوزه را رفع کنند.
دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان مهمترین بخش آموزش عالی کشور به شمار می روند چرا که نبض سلامت و درمان جامعه در دست دانشجویانی است که از دل این دانشگاه ها دانش آموخته می شوند. از این رو، توجه به سطح علمی این دانشگاه ها، امکانات زیرساختی، رفاهی و آموزشی در این دانشگاه در تربیت هرچه علمی تر و باکیفیت تر دانشجویان نقش دارد. مسئولان این حوزه نیز معتقدند که افزون بر تقویت بدنه هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی، تقویت آموزشی و علمی آن ها ضروری به نظر می رسد.
مطالب مرتبط
- پذیرش دانشجو در پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران
- جزئیات پرداخت ۷ نوع وام به دانشجویان دانشگاه آزاد
- بیش از یک میلیون کنکوری بر سر ۱۳ رشته دعوا دارند
- ثبتنام نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی
- دانشگاه علم و صنعت دانشجوی دکتری فناوری ماهواره می پذیرد
- هیات امنای دانشگاه تربیت مدرس منصوب شدند
- آغاز ثبتنام پذیرفتهشدگان تکمیل ظرفیت رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد
- ثبتنام بدون آزمون پیام نور
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری